krimol Skrevet 24. februar 2010 Del Skrevet 24. februar 2010 Hei! Holder på å skru av et metallrør som leder kjølevesken i min Caravelle 91 model. Røret er festet med to skruer inn i ei metall blokk. Den ene skruen har jeg fått av, mens den andre sitter bom fast! jeg har prøvd å slått med hammer på, og rustfjerner. Og ingen av delene fungere. Så er det noen som har et godt tips? ;D Lenke til kommentar
Petter Skrevet 24. februar 2010 Del Skrevet 24. februar 2010 Den er sikkert rusta fast du kan prøve og borre den ut. Lenke til kommentar
gxi Skrevet 24. februar 2010 Del Skrevet 24. februar 2010 (endret) Er verdt å prøve med en skikkelig arm om det ikke er slik at man kan vri noe annet i biter av det. Er ufattelig mye mer moment å få på en arm på f.eks en meter (som koster 150kr) enn hva man får med en vanlig skralle eller lignende. Altså, skru inn den andre skruen først, sprut på med skikkelig rustløser (ikke universalspray..), la det ligge på i en periode og prøv å vri den løs med skikkelig verktøy. I verste fall er det noe som vris av, sansynligvis hodet på bolten, og med hodet av skal det være greit å skru ut resten etter at delen den fester er tatt av. Det forutsetter selfølgelig at det ikke er noe elendig stjerneskru eller lignende (som burde vært forbudt der ting kan sette seg fast.. finnes ingenting verre enn slike tulleskruer) Endret 24. februar 2010 av gxi Lenke til kommentar
Inge Rognmo Skrevet 25. februar 2010 Del Skrevet 25. februar 2010 ...prøv å vri den løs med skikkelig verktøy. I verste fall er det noe som vris av, sansynligvis hodet på bolten, og med hodet av skal det være greit å skru ut resten etter at delen den fester er tatt av. Legger bare til at "skikkelig verktøy" betyr en sekskantet (IKKE tolvkant/stjerne) pipe, helst med såkalt "round corners" design. Hvis bolten er rustet fast, så er det ikke sikkert det blir så lett å skru den ut etterpå, men av og til er man uansett bare nødt å vri til det ryker. Om man har tilgang til skikkelig varme (oxygen/acetylen) er det verdt et forsøk å varme opp til rødglødende og la kjølne. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå