Gabsterino Skrevet 22. februar 2010 Del Skrevet 22. februar 2010 Prøver å lage meg en del drinker med bacardi, her er et eksempel: 2 parts bacardi rum. 2 heaped bar spoons of fine white sugar (caster sugar) Hvor mye er 2 parts? Hva betyr heaped? (toppet) og hvor stor er en bar spoon? Hva er caster sugar? Lenke til kommentar
Fin Skjorte Skrevet 22. februar 2010 Del Skrevet 22. februar 2010 Har du hele oppskriften heller? Og Parts betyr deler, så gjerne to deler rom og en del cola feks. Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 22. februar 2010 Del Skrevet 22. februar 2010 Prøver å lage meg en del drinker med bacardi, her er et eksempel: 2 parts bacardi rum. 2 heaped bar spoons of fine white sugar (caster sugar) Hvor mye er 2 parts? Hva betyr heaped? (toppet) og hvor stor er en bar spoon? Hva er caster sugar? Heaped = toppet caster sugar = finkornet strøsukker bar spoon = teskje med langt skaft 2 parts rum = 2 deler rom. (Dette er fullstendig uten mening så lenge det ikke er noen "parts" av noe annet) Vanligvis snakker man om "parts" for å angi et blandingsforhold mellom flere ingredienser. 2 parts rum and 3 parts milk, for eksempel. (=2 deler rom til 3 deler melk.) Lenke til kommentar
Rescue me Skrevet 22. februar 2010 Del Skrevet 22. februar 2010 Hvis det f eks står i oppskriften at du skal ha to deler (parts) Cola, 3 deler Farris og 1 del melk, vil det si at 2/6 deler av drinken skal være Cola, 3/6 Farris og 1/6 melk. Hvis du har lyst til å lage f eks 1,2 liter drikke blir det 4 dl Cola, 6 dl Farris og 2 dl melk. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 23. februar 2010 Del Skrevet 23. februar 2010 Hvis det f eks står i oppskriften at du skal ha to deler (parts) Cola, 3 deler Farris og 1 del melk, vil det si at 2/6 deler av drinken skal være Cola, 3/6 Farris og 1/6 melk. Hvis du har lyst til å lage f eks 1,2 liter drikke blir det 4 dl Cola, 6 dl Farris og 2 dl melk. Off topic: Det hørtes veldig, veldig ekkelt ut. Lenke til kommentar
Fin Skjorte Skrevet 23. februar 2010 Del Skrevet 23. februar 2010 Off topic: Det hørtes veldig, veldig ekkelt ut. Da har du ikke drukket nok! Bli kjent med Mezcal! Lenke til kommentar
Gabsterino Skrevet 25. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2010 Okei, skjønner:) Men hva er finkornet sukker da? Melis? eller den vanlige strøsukkeret? Og hvor får en tak i sirup med smaker? Har aldri sett denne i vanlige butikker, noen av de oppskriftene jeg har her må en ha bringebær sirup, sitron sirup, osv? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 25. februar 2010 Del Skrevet 25. februar 2010 Bringebærsirup: bringebær, vann, sukker. Kok opp, sil bort kjøtt/steiner og kok inn den resterende væsken. Sitronsirup: Samme greien. Sitronsaft istedenfor bringebær, selvfølgelig. Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Okei, skjønner:) Men hva er finkornet sukker da? Melis? eller den vanlige strøsukkeret? Det er en mellomting. (Google "caster sugar" ...) Hvis det skal røres ut i en eller annen væskeblanding burde ikke vanlig strøsukker by på store problemer - om du ikke er ekstremt armsvak, da ... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå