Gå til innhold

Lage drinker fra en engelsk oppskrift


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prøver å lage meg en del drinker med bacardi, her er et eksempel:

 

2 parts bacardi rum.

2 heaped bar spoons of fine white sugar (caster sugar)

 

Hvor mye er 2 parts?

Hva betyr heaped? (toppet)

og hvor stor er en bar spoon?

Hva er caster sugar?

Heaped = toppet

caster sugar = finkornet strøsukker

bar spoon = teskje med langt skaft

2 parts rum = 2 deler rom.

(Dette er fullstendig uten mening så lenge det ikke er noen "parts" av noe annet)

 

Vanligvis snakker man om "parts" for å angi et blandingsforhold mellom flere ingredienser. 2 parts rum and 3 parts milk, for eksempel. (=2 deler rom til 3 deler melk.)

Lenke til kommentar

Hvis det f eks står i oppskriften at du skal ha to deler (parts) Cola, 3 deler Farris og 1 del melk, vil det si at 2/6 deler av drinken skal være Cola, 3/6 Farris og 1/6 melk. Hvis du har lyst til å lage f eks 1,2 liter drikke blir det 4 dl Cola, 6 dl Farris og 2 dl melk.

 

Off topic: Det hørtes veldig, veldig ekkelt ut.

Lenke til kommentar

Okei, skjønner:) Men hva er finkornet sukker da? Melis? eller den vanlige strøsukkeret?

Det er en mellomting. (Google "caster sugar" ...)

 

Hvis det skal røres ut i en eller annen væskeblanding burde ikke vanlig strøsukker by på store problemer - om du ikke er ekstremt armsvak, da ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...