Gå til innhold

Hvordan kan jeg begynne å lære meg om penger?


Gjest Slettet-1nDPpQXNWW

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-1nDPpQXNWW

Noen som kan hjelpe meg i å lære om penger?

 

Har veldig lyst å lære meg om penger å hva jeg kan gjøre i min alder til å tjene penger, så nå trenger jeg noen tips om hvor jeg burde begynne, trenger jeg en bok eller noe?

 

Jeg er 15 år og er facinert over hva noen folk kan gjøre med litt penger.

 

MVH

MEG !! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En bra plass å starte er nok videregående pensum. Økonomi og informasjonsbehandling, deretter bedriftsøkonomi. Kan du de fagene skikkelig så har du kommet lengre enn den gjennomsnittlig nordmann.

 

Ellers vil jeg anbefale deg å lese på disse nettsidene daglig:

dinepenger.no

dn.no

e24.no

hegnar.no

Lenke til kommentar

Boken «Økonomiskolen» gir en bra innføring i økonomi. Dekker finans, regnskapsføring, bedriftsøkonomi, forretninger og sosialøkonomi. Mulig den passer for deg? Det er den eneste boken jeg kommer på som biter over såpass mye. Det er mulig at Wileys, som gir ut «For dummies»-serien har noe bra.

 

 

:)

Lenke til kommentar
Gjest member-101642
Har veldig lyst å lære meg om penger å hva jeg kan gjøre i min alder til å tjene penger, så nå trenger jeg noen tips om hvor jeg burde begynne, trenger jeg en bok eller noe?

 

Nei, du trenger en jobb! Som femtenåring uten startkapital, er det ikke mye annet du kan gjøre for å tjene penger.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Listen av bøker er ganske ok, kan gjerne legge til Your Money: The Missing Manual om en skulle ønske (ikke kommet ut enda) da bloggen hans er ganske populær (getrichslowly.org).

 

For å være litt kverulant (ikke vondt ment), så skriver du "Jeg har ikke søkt etter eller hatt stor interesse for norske fag bøker, derfor har jeg kun lest på engelsk og det er de jeg vil anbefale her." på linken din, og så presterer du i posten her å skrive at "Norske bøker er ikke gode nok"... :)

 

Nå har det seg sånn i dag at de bøkene du lister til snakker både om prinsipper og detaljer for stort sett amerikanske forhold. For eksempel vil du ikke i en eneste av disse bøkene lese om BSU som i allefall jeg synes er ganske viktig når det kommer til sparing. Et annet moment er forskjellen på det offentlige i typisk USA og Norge. Jeg nevner 401k og IRA/Roth IRA som de prater varmt om som vi ikke har på samme måten her i Norge (pensjonssparing).

 

Nå det er sagt så kan jeg anbefale en norsk bok, Privatøkonomi 2010, som en start. Den er skrevet av Tom Staavi og Dine Penger-gjengen. Han har forresten også en ok blogg som kan være av interesse. Selve bladet har også flere interessante artikler, og disse kan man fint lese på et bibliotek om man vil.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...