Gå til innhold

Anbefaling for ny Ruter


Anbefalte innlegg

Trenger anbefaling fra dere for en ny ruter jeg har tenkt å kjøpe i prisklasse 800-1000 kroner. Jeg har pr idag en Linksys WRT54G og har en del problemer med den. Jeg har installert custom firmware på den (DDWRT) og har forsatt problemer. Jeg har en PS3 og 1 Stasjonær i 1.etg og 3 bærbare maskiner i huset. Ruteren ligger i 2.etg. Problemet er streaming av filmer fra stasjonære til PS3 tråløst. Dette fungerer ikke grunnet svakt overføringshastighet. Sliter også med Bittorent da jeg laster ned på full guffe. Den stopper opp hele nettverket grunnet lite flash minne på min nåværende ruter.

 

Så her er kravene jeg har satt for min nye ruter:

 

må minst ha N teknologi

må være Gigabit nettverksporter i den

bør klare å broadcaste i både 2,4 og 5 Ghz frekvens.

må klare å løse problemstillinger beskrevet over.

 

Jeg har tenkt på følgende ruter: D-Link DIR-655. Den har vunnet test over 8 andre rutere på PCworld og fått 6 fra VG. Flaskehalsen er at testen ble gjort i 2007 og det kan ha kommet flere ruter i samme prisklasse som kan være bedre. Derfor har jeg laget denne tråden. Håper på anbefalinger fra dere. Takk

 

http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-bredband/DIR655/d-link-tradlos-router?Selected=Specifications#tProductTabcontent

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

DIR-655 sender ikke på 5Ghz frekvensen. Tror kun det er D-Links 855 eller 825 som gjør dette.

 

Har selv brukt en WRT54GS for mange år siden, og hadde de samme problemene som du beskriver. Nå skal det nevnes at jeg er en ekstrem internett bruker, så dette var vel forventet. I dag har jeg en 855 som fungerer utmerket med tanke på trådløs overføring.

 

I starten brukte jeg den innebygde routing funksjonen, men jeg klarte fint å knele denne og få den til å henge seg ved 50 Mbit inn\ut. Nå kan det være denne har blitt bedre på dette ved ny'ere firmware. Men jeg har gått over til å bruke en dedikert linux router som deler internett og bruker DIR-855 som trådløst aksesspunkt.

 

mvh

Lenke til kommentar

Hei

 

Først of fremst så vil jeg takke for å få noe svar i det hele tatt.

 

 

Du som nevner det med G og 2,4 GHz på PS3 har nok rett i det du sier. Da faller ønsket om å få både 2,4 og 5 GHz frekvens, men vil forsatt ha en fin N router da flere av de andre klientene har N teknologi i seg. Kan noen av dere svare på om DIR-655 fra D-Link er bra? spesielt med tanke på P2P trafikk. Jeg er en ekstrem internet bruker og bruker P2P mye så dette ligger nok øverst på øskelisten, nemlig en router som klarer å håndtere høy P2P trafikk uten noen problemer. I tillegg til det så har jeg jo også en IP-Telefon.

Så har noen erfaring med P2P på DIR-655 så gjerne fortell.

 

For dere andre som har kommet med abefalinger på andre routere, gjerne kom med fler. Takk.

Endret av manna420
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...