LilleLol Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Jeg veit at potetgull inneholder mye fett, karbohydrater og kacl. Men hvis man ikke er på slankeren — hva er egentlig galt? Er det skumle fett-typer? Eller er det fordi potetgullet er varmebehandlet på en spesiell måte? Hvis jeg spiser mye potetgull hvordan kan det påvirke dagsformen? Lenke til kommentar
Locrin Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Potetgull inneholder også mye fett total (ca. 30 g/100 g), mettet fett og salt. Undersøkelser viser at de fleste av oss spiser for mye fett, mettet fett og salt. For høyt inntak av disse næringsstoffene assosieres med et økt risiko for utvikling av kostholdsrelaterte sykdommer, som hjerte-karsykdommer eller diabetes 2. Det anbefales derfor at man spiser lite av slike produkter. http://matportalen.no/artikler/2009/11/1257929402.94 Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 potetgull er som pommes frites, det frityrstekes i en eller annen form for olje Lenke til kommentar
TheXin Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Begge ovenevnte svar er gode poenger for hvorfor potetgull er "usunt". Oljen som dette vanligvis stekes i er full usunt fett. Samtidig er det mye salt i chipsen og noen ganger i oljen også, noe som vi mennesker har en vane av å få i oss for mye av. Samtidig er de fleste typer potetgull ganske fulle av karbohydrater, som er en av de største grunnene til at du legger på deg Lenke til kommentar
LilleLol Skrevet 18. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 18. februar 2010 Takk for svar. Spesielt fra Zeitgeist. Jeg tenkte mer på hva det gjør med hesa generelt, ikke det at man legger på seg og blir kvapsete Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Det er oljen de bruker som ikke er bra for deg. Som regel en form for vegetabilsk olje, som inneholder en skeiv fordeling av omega-fettsyrer. DETTE assosieres med hjerte- og karsykdommer, kreft, artritt osv. Lenke til kommentar
Chille Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 Det blir vel også dannet en del trans-fettsyrer under friteringen av potetgullet. Siden 3D-strukturen av denne typen fett er forskjellig fra vanlig fett, klarer ikke kroppen å bryte det ned. Det hoper seg derfor opp og kan blokkere blodårer i kroppen. Ikke bra for hjertet med andre ord :S Lenke til kommentar
Eoy Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Føler da ikke at potetgull er noe mer fy-fy enn annet godteri? Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Godteri er godteri. Det er ikke noe en spiser for helseeffekten. Lenke til kommentar
Tå. Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Er da den olivenolje chipsen "sunn"? Ikke at den smaker noe særlig... Er sulten og skal på butikken(nice kombo). Er en fare for at potetgull havner på handlelista... Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Potetgull er ikke fyfy. Har du et normalt kosthold er det ikke noe dramatikk i å spise litt potetgull i ny og ne. Nesten ikke mettet fett lengre i potetgull. Med mindre det er laget i palmeolje, noe som skjer i liten grad nå. Noe kostfiber. Bakdelene er transfett og akrylamid da spesielt + saltet da. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå