Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Skolekafeen - Løst og fast om skole


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Deilig å ikke komme opp i hverken muntlig eller skriftlig eksamen :)

 

Fikk standpunktkarakterene i dag. Snittet ble på 5,3, men jeg fikk kun 4 i 1T matte som var litt skuffende. Noe jeg kan gjøre senere for å få 5ern i matte? Er det aktuelt å ta opp 1p matte (som jeg regner med vil være lettere enn å ta opp 1t)?

Lenke til kommentar

Du kan ikke fortsette med R1 om du har valgt 1P i førsteklasse. Dette medfører følgelig at du ikke kan velge R2 i tredjeklasse, som utelukker en god den ingeniørrelaterte studier.

 

EDIT: Om det h*n over sier er korrekt, er jeg blitt feilinformert av skolen. Her var det kun mulig å velge S1 (var ikke 2P på vår skole) fra 1P.

Endret av Mysterio19
Lenke til kommentar

Om man strever i matematikk, sier det seg selv at man prøver å komme seg unna via den enkleste vei. I så måte er det jo få - om ingen - som tenker tanken på å gå fra 1P til R1. Men hos oss, var det tydelig beskjed om det ikke var lov - selv om ingen tenkte tanken - å gå fra 1P til R1. Tolk det som du vil, selvsagt, men ser jo poenget ditt også. Ingen tvil om det.

Lenke til kommentar

Altfor mange lærere sier ting de ikke har peiling på. Det er jo selvfølgelig ikke noe problem å gå 1P > R1 (selv om det blir en vanskeligere overgang enn 1T > R1). Et annet eksempel er på ungdomsskolen - mine lærere informerte ALDRI noe om at man må ha 3 år med språk på VGS dersom man tar engelsk/norsk fordypning.. Heldigvis haddde jeg fransk på ungdomsskolen, men det er surt for alle de andre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På skolen min anbefalte dem at man ikke skulle gå fra 1P til S1, jeg gjør det uansett. Gå 1P til R1 var ikke lov og 1P til fysikk 1 var som himmel til helvette.

 

På hvilket grunnlag sa de dette? Hater inkompetente lærere..

Enig med Henrik at FY1 må være lettere enn R1 å ta rett etter 1P. FY1 har jo mye puggestoff om diverse fysiske fenomener også, ikke bare regning.

Lenke til kommentar

Det er vist rett og slett en regel på skolen min, fysikk læreren jeg spurte om muligheten til å gå fra 1P til FY1 viste ikke svaret selv en gang og måtte spørre en annen realfagslærer, og det var lov, men de anbefalte det ikke.

 

En regel de ikke har lov til å ha, i så fall. De kan jo ikke bestemme en regel om sånt noe bare fordi de mener det er dumt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...