akle Skrevet 15. februar 2010 Del Skrevet 15. februar 2010 Synes det høres interessant og kunne brygge egen øl og sider. Så litt på sider og det virket veldig enkelt. Så tenkte jeg kunne begynne med den. Fant en oppskrift her. Lurer hvordan det blir med alkoholstyrke og kullsyre med denne oppskriften. Lenke til kommentar
nahojp Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Synes det høres interessant og kunne brygge egen øl og sider. Så litt på sider og det virket veldig enkelt. Så tenkte jeg kunne begynne med den. Fant en oppskrift her. Lurer hvordan det blir med alkoholstyrke og kullsyre med denne oppskriften. Den oppskriften høres nokså alkoholfri ut - å varme opp sideren etter gjæringen gjør at mesteparten av alkoholen fordamper. Det blir heller ikke noe kullsyre - den forsvinner også etterhvert. Men det er mulig at det blir en ny gjæring etterpå, etter tappingen. Det vil i så fall gi både alkohol og kullsyre. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 18. februar 2010 Del Skrevet 18. februar 2010 Du skal bare varme den opp til sukkeret er oppløst, og sukker løses opp ved mye lavere varme enn 78 grader som er kokepunktet for alkohol. Men kullsyren forsvinner. Lenke til kommentar
akle Skrevet 18. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 18. februar 2010 Mulig og ha i sukker tidligere i prosessen og droppe oppvarmingen på slutten da kanskje. Fant en video på Klikk.no om ølbrygging hjemme. Ser ikke så vanskelig ut. Men går det greit og brygge mindre kvantum en hva som er gjort her? Ser også at de flest oppskrifter er basert på 20-25 liter. Har bare en kasterolle på 10-12 liter. Eller gjøre det i to omganger. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå