Gå til innhold

Watt/strømmåler med mulighet for å lese av verdi elektronisk


Anbefalte innlegg

Hei,

 

På Clas Ohlson selger de typiske wattmålere som man kobler i mellom veggkontakten og et apparat og viser da strømforbruk i sanntid. Det eg lurer på er om det finnes et lignende apparat, med eller uten display, men med mulighet for å hente ut strømforbruket via en analog utgang, pulsutgang eller tilsvarende?

 

Saken er at eg ønsker å overvåke når et apparat slutter å bruke strøm, og deretter varsle meg. Men eg vil gjøre det lovlig, og dermed er det uaktuelt(så vidt eg vet?) å lage selve koblingen mot 220v-nettet selv. :)

 

Om noen synes denne posten virker kjent så er det fordi eg mener å ha postet en tilsvarende for en del år tilbake, men klarer ikke å finne den igjen :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det lov for meg, som vanlig privatperson, å kjøpe en slik, koble på et stikk og en kontakt, og lovlig koble den mellom et apparat og veggkontakt for måling av strømforbruk? Eller må en elektriker gjøre dette?

 

Såvidt eg husker har eg lov til å montere på løse stikkkontakter på lamper og apparater selv, men dette er jo en strømmåler, og da må eg forsikre meg om lovligheten først :)

Lenke til kommentar
Hvordan skal det apparatet du linket til hjelpe meg med å vite om et apparat er av eller på?

Ved å plugge apparatet ditt i master-uttaket vil de andre slave-uttakene slås av og på når du slår apparatet ditt av og på. Dette gjøres ved at grenuttaket overvåker hvor mye strøm apparatet ditt trekker. Grenseverdien for når den skal slå av og på kan justeres.

 

Dvs det er 230V tilgjengelig i slaveuttakene når apparatet ditt er på, trenger du potensialfritt kontaktsett kan du koble til et relé.

 

Ser at de også har en enklere versjon som er billigere.

 

Grenuttak med sparefunksjon

Lenke til kommentar

kjøp deg boligalarm altså brann eller innbrudsalarm eller en kombi. sa sette du inn en GSM-4 modul. så får du beskjed på SMS og telefon. da er du og sikret mot innbrudd og brann.

 

kobl apparatet til en kontaktor så kan du høre når apparatet slår seg av og på.

 

hvilket apparat er det snakk om? er det en jordfeilbryter som slår ut strømmen på hytta f.eks. som du vil ha beskjed om at den har slått ut sånn at du kan slå på strømmen igjen med tanke på fryste vannrør-varme, fryser eller kjøleskap? isåfall har jeg en bedre løsning til deg. jordfeilvakt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...