Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Diiskusjon med huseier


Kimz88

Anbefalte innlegg

Heii

 

Har en liten tivst med huseieren. Dette er saken.

 

Flyttet inn i en leilighet den 15. Nov. Var paa visning i sommer og da sa huseier at det skulle hvere klart den 15. okt, saa skrev under kontrakt da. Men leiligheten ble ikke klar saan delvis klar den 15. nov. saa flyttet inn for hadde ingen andre plasser aa bo. Naa nesten 4 mnd senere er det fremdeles ikke klart.

 

Kan nevne noe:

Ikke faatt opp klesskap paa soverom, ikke isolert veggene orndtlig, saa det legger seg is paa innsiden av rutene. Ikke faatt deksel til oppvaskmaskin, mangler lister paa noen vegger, listene er ikke malt der det er lister. Ikke blitt montert doerklokke, ikke faatt opp postkassene, mangler hengsler paa skapdoerer etc.

Saa fremdeles er det mye som ikke er fullfoert. Har mast og sagt i fra gjentatte ganger uten respons.

 

Derfor har jeg valgt aa ikke betale for denne mnd.

 

Vi bor i 1. etasje av et gammelt hus. Under er det en kjeller, og alle vinduene til kjelleren er borte s[ det er like kaldt i kjelleren som ute. Gulvet vaart er is kalldt og dette medfoerer at det maa brukes mye mer stroem.

 

Jeg mener at vi ikke skal betale full pris for en kleilighet som ikke er ferdigstilt. Og naa har det trossalt snart gaatt 4 hele mnd, siden vi fllyttet inn.

 

Har vi noe aa klage paa her?

 

Vil gjerne hoeres dere meninger og tips om hva vi boer gj;oere. Skal i moete med huseier i kevld. HAn er sinna fordi husleia ikke er betalt, jeg er sinna for det faen ikke e rklart..

 

 

HAper paa hjelp..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må slå i bordet med husleieloven.

§ 2-11. Avslag i leie

 

Stilles ikke husrommet til leierens disposisjon til riktig tid, er ikke leieren forpliktet til å betale leie for den tid forsinkelsen varer. Gjelder forsinkelsen bare en del av husrommet, kan leieren kreve et leieavslag for den tiden forsinkelsen varer som svarer til forholdet mellom leieverdien av husrommet og av den forsinkede delen.

 

I den tid husrommet lider av en mangel, kan leieren kreve avslag i leien slik at forholdet mellom nedsatt og avtalt leie svarer til forholdet mellom husrommets leieverdi i mangelfull og kontraktsmessig stand. Dette gjelder likevel ikke i tiden etter at leieren har avslått et tilbud om retting som leieren pliktet å motta.

 

og

 

§ 2-15. Rett til å holde leie tilbake

 

Leieren kan holde tilbake så mye av leien at det sikrer de kravene leieren har mot utleieren som følge av mangel eller forsinkelse.

 

 

Du må altså beregne sånn omtrent hva en passende husleie ville være dersom leiligheten ble leid ut som den er nå. Trekk det fra husleia. Så mye har du betalt for mye de månedene du har bodd der, og så mye kan du (sammenlagt) holde tilbake fra utleier ved fremtidige betalinger. Du må selvsagt også bare betale den nedjusterte leia til manglene er rettet.

 

Nøyaktig hva en rettferdig prisreduksjon er for en iskald, halvferdig leilighet vet jeg ikke. (Det finnes kanskje noen saker i Husleietvistutvalget som kan gi et pekepinn?)

 

Viktig: Pass på å ha dokumentasjon! Bilder, kopier av skriftlige purrebrev til utleier, evt logg over samtaler... Om saken havner i forliksråd/HTU liker de veldig godt å se papirer.

 

 

Edit: Også noe du bør ta opp med utleier:

 

§ 3-8. Deponering av omtvistet leie

 

Er partene uenige om hvilken leie som skal betales, kan avtalen ikke sies opp eller heves på grunn av manglende leiebetaling hvis leieren deponerer den omtvistede delen av leien i samsvar med annet ledd. Det samme gjelder hvis leieren vil motregne med krav som reiser seg av leieavtalen, og utleieren ikke godtar motregningen. Leieren skal gi utleieren melding om begrunnelsen for deponeringen og gi utleieren fjorten dagers frist til å medvirke til deponeringen. Fristen regnes fra meldingen er sendt.

 

Deponering etter første ledd skjer ved at beløpet settes inn på konto i finansinstitusjon som har rett til å tilby slik tjeneste i Norge. Beløpet, herunder renter, skal bare kunne disponeres av leieren og utleieren i fellesskap. Finansinstitusjonen skal likevel kunne utbetale beløpet i samsvar med rettskraftig dom eller annen avgjørelse som har virkning som rettskraftig dom.

 

Er utleierens manglende medvirkning eneste grunn til at deponering etter annet ledd ikke kan skje, kan avtalen ikke sies opp eller heves på grunn av manglende leiebetaling hvis leieren setter beløpet inn på egen konto atskilt fra leierens øvrige midler. Hvis utleieren på et senere tidspunkt vil medvirke til deponering etter annet ledd, plikter leieren innen rimelig tid å overføre beløpet til konto som nevnt i annet ledd.

Endret av Ståle Nordlie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...