Pinup Skrevet 7. februar 2010 Del Skrevet 7. februar 2010 (endret) Jeg tenkte å lage sushi til kjæresten min på Valentines, men vil ikke stå i tre timer fra fem til åtte, da gjør vi sikkert noe annet. Kan jeg lage dette om morgenen i stedet også evt. sette det kaldt og spise det til kvelden? Hvor lenge kan det evt. stå? Endret 7. februar 2010 av Pinup Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 7. februar 2010 Del Skrevet 7. februar 2010 Var jeg deg så ville jeg spist den helt fersk. Risen blir hard om den utsettes for kulden fra kjøleskapet, og om den oppbevares for lenge så siver saft fra fisken ned i risen, og jeg kan ikke tenke meg at det smaker særlig godt. Men i teorien så burde det gå helt fint, så lenge den plasseres et sted hvor det er såpass kaldt at bakteriene ikke formerer seg hurtig (jeg tror de formerer seg hurtigere over 2 grader celcius, men her er jeg ikke helt sikker). Det med at risen blir hard er noe jeg har opplevd selv, og det med kjøttsaften har jeg hørt fra en kokk, men det kan jo hende at noen andre har noen lure tips ang. oppbevaring av godsakene. Lenke til kommentar
Pinup Skrevet 7. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2010 Vurderer Sushisi, noen som har smakt det? Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Vurderer Sushisi, noen som har smakt det? Sushi smaker eksepsjonelt godt! Kommer sikkert ann på hvor du kjøper det, men kan anbefale sushi restauranten som ligger rett ved Coloseum i Oslo! Lenke til kommentar
Palme Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Sushisi er ikke allverdens. Da lager du det mye bedre selv dersom du vil spise sushi i sofakroken. Ellers har de aller fleste sushiresturanter en bra takeaway som alltid blir bedre enn frosset - tint opp-sushi. Lenke til kommentar
Pinup Skrevet 8. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2010 Synes det hadde vært litt koselig å lage selv. Men det tar så forbanna lang tid, derfor jeg vurderer sushisi. Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Det tar lang tid, men det er verdt det. Det blir som hjemmelaget pizza vs. grandiosa, den hjemmelagede pizzaen er alltid bedre. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 I forhold til Sushisi er det verdt det. I forhold til en god take-away er det ikke verdt det. Å få like fersk fisk med like høy kvalitet som de gode sushirestaurantene bruker er vanskelig, nesten umulig, og det blir ikke spesielt billig heller. Eneste som er lett tilgjengelig er Salma. Lenke til kommentar
Pinup Skrevet 8. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2010 Joda, men jeg kan rett og slett ikke stå i tre timer og lage mat først, vi skal på langrennstur på dagen og så skal jeg varte opp min mor litt i tillegg. Har alle dårlige erfaringer med sushisi altså? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Nettopp derfor anbefaler vi take-away.. Lenke til kommentar
Pinup Skrevet 8. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2010 Joo, men .. føler det er litt mer stusselig enn å ha "laget det selv". Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Joo, men .. føler det er litt mer stusselig enn å ha "laget det selv". Å lage god sushi krever nok noen forsøk... er nok tryggest med take-away! Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Kjøp take-away (fra f.eks Nodee eller Alex), så lager du heller desserten selv og imponer med den i stedet. Lenke til kommentar
Pinup Skrevet 8. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2010 Jeg har laget sushi før, så det er ikke noe problem. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Sushisi er ikke allverdens. Da lager du det mye bedre selv dersom du vil spise sushi i sofakroken. Ellers har de aller fleste sushiresturanter en bra takeaway som alltid blir bedre enn frosset - tint opp-sushi. Fisk som skal brukes til sushi skal fryses i noen dager og så tines, for å drepe bakterier i fisken. Ganske sikker på at det er et krav fra helsemyndighetene, så jeg ville ha vært skeptisk til takeaway som IKKE har "frosset-tint opp-sushi". Om det er dette du mener, da. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 9. februar 2010 Del Skrevet 9. februar 2010 Jepp, stemmer det. Fisken er nesten alltid nedfryst før man får den på sushi tallerkenen. Tror de plassene som bruker oppdrettsfisk ikke er pålagt til å fryse fisken pga. minimalt/ingen parasitter(slik som Salma - Jam Jam til hjemmelaget sushi! ), men vet at det er mange som gjør dette selv om det er snakk om oppdrettsfisk. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå