Cpt Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Ja, som tittelen på tråden sier. Finnes det noe dipp man kan fyre på potetgullet som er litt sunnere enn rømmedipp? Lenke til kommentar
War Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Dippen er vel ikke den store synderen her? Kanskje mer å hente ved å bytte merke på potetgullet? Hva dypper du i nå da? Rømme-aktig eller rød-salsa-aktig? Kan du dyppe med noe som er laget av karb og ikke mest fett så kan di iallefall nesten halvere dipp-kcal. Lenke til kommentar
Cpt Skrevet 2. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 2. februar 2010 Neida, dippen er vel kanskje ikke det verste, men føler liksom at det er litt smør på flesk, men har nesten blitt avhengig av å dyppe potetgullet i noe. Hær går det i holiday dip Lenke til kommentar
War Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Jeg er ikke et potetflak-monster , men kanskje denne gjengen har noe på lur. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Salsadipp inneholder mindre kalorier (og smaker mye bedre) enn rømmedipp. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Om det er mindre usunt veit eg ikkje, men Kesam synest eg er betre til dip enn rømme. Har ein friskare smak. Eit anna tips for å betre smaken er å blande diptypane. 50/50 med Tzatziki og Holiday for eksempel. Ellers er vel chipsen det mest usunne i ein sånn kombinasjon. Lenke til kommentar
KVTL Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Bytt ut rømma med kesam eller creme fraiche, potetflakene bytter du ut med noe mer sunnere som f.eks. gulrot. Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 Bytt ut rømma med kesam eller creme fraiche Creme fraiche har vel rundt 35% fett, mens lettrømme har rundt 20%. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 Tine har ekstra-lettrømme med 11% fett (mot vanlig lettrømmes 20-22%). Den pleier i hvertfall jeg å bruke. Lenke til kommentar
phax Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 (endret) Kesam har halvparten så mange kalorier som lettrømme, mager kesam har enda mindre men blir ganske sur på smaken. Men som nevnt så er det ikke dippen som er synderen her, det er potetgullet du må kutte ut. Såvidt jeg vet finnes det ikke noe sunt alternativ til potetgull. edit: hvordan er ekstra lettrømme i forhold til kesam orginal? Har aldri sett denne ekstra lettrømmen i butikken. Endret 3. februar 2010 av phax Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 (endret) Seterrømme 35% fett Lett Rømme 20% fett Ekstra Lett Rømme 10% fett Kesam Original 8,1% fett Kesam Mager 1% fett Créme Fraîche Original 35% fett Créme Fraîche Lett 18% fett Créme Fraîche Ekstra Lett 10% fett Har ikkje prøvd ekstra lett rømme eg heller. Ut frå produktinfo kjem den i 175g pakning i staden for 300g. Finnes desverre ingen sunne og gode alternativer til chips. Men, me må kunne leve litt og. Moderasjon er stikkordet her. Litt chips i helgene tar ikkje livet av deg. Endret 3. februar 2010 av Zeph Lenke til kommentar
phax Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 Takker for oppsummeringen! Ser ut som at Kesam Orginal er et litt bedre valg enn ekstra lettrømme. Mer protein, ørlite mer karbohydrater og mindre fett. Lenke til kommentar
theoriginalAidskake Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Hjemme bruker vi youghurt naturell, så det er et forslag. Lenke til kommentar
JonChris Skrevet 12. februar 2010 Del Skrevet 12. februar 2010 Ja, som tittelen på tråden sier. Finnes det noe dipp man kan fyre på potetgullet som er litt sunnere enn rømmedipp? Her har du mange alternativer. En god idé er å bruke yoghurt eller kefir som base til dippen. (Kefir kan bli litt flytende) En naturell og "lett" yoghurt som feks TineYoghurt Alltid Naturell med 3,9% fett.. Jeg anbefaler også å ikke bruke de ferdige dipposene ettersom de ikke passer så godt sammen med yoghurt. Bland yoghurt med litt salt, sukker, svart pepper, tørket gressløk, paprikapulver, chillipulver og hvitløk. Man kan gjerne droppe sukkeret, men den hjelper på å fjerne noe av syrligheten i yoghurten.. Her er det bare å experimentere.. Lykke til. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå