Gå til innhold

Trafikkens "uskrevne regler"?


lur4d

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Uskrevne regler? Jeg vil faktisk kalle noen av disse uvaner.

 

Jeg sier ikke at det ikke er til hjelp, men varsling om trafikkontroll kan føre til bot. Jeg gjør det selv til venner og bekjente, men aldri til andre. Ofte har Politiet egne kontroller for varsling like i etterkant av en trafikkontroll.

 

Det å skulle varsle med lyshorn dersom du vil slippe noen inn i ditt felt kan forvirre like mye som det kan oppklare. Hvem sier at det ikke betyr "pass på, det ligger allerede noen i blindsonen din"? Mye av det samme gjelder for blinking inn i rundkjøring, det kan skape forvirring like fort som det kan hjelpe andre. Så lenge man ikke har normer og regler som alle retter seg etter, har slike uvaner lite for seg i min mening.

Lenke til kommentar

Jeg ble faktisk opplært til å ikke blinke inn i rundkjøringer, bare ut. Men etter 3 års kjøring i Skottland så har jeg funnet ut at det er sabla kjekt å blinke inn i rundkjøringer, om man skal mer enn halvveis rundt. Det er ekstremt mange dårlige sjåfører her til lands, så man må gjøre alt så forståelig som mulig. Kjøring i Norge er som en ekstremt rutinert balletdans eller gardistoppvisning i forhold til kaoset og 'road rage' som er her.

Lenke til kommentar
Hvis jeg kjører i mørket på en smal vei som er for smal til at to biler kan passere hverandre, om da den som kommer i mot venter og slipper meg frem, så blinker jeg til venstre som en slags takk.. xD

da hadde jeg tengt "lol, hva skal det bety, vel, han skal sikkert krysse veien og svinge til venstre, kjøre rett ned i grøfta".

Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar

Eg blinker alltid med venstre når eg skal takke og det er mørkt ute.

 

Er det trangt og ein bil må vente, kjøre ut eller rygge, blinkar eg med langlysa dersom eg vil at den andre bilen skal kjøre.

 

Kjører ein bil utan lys eller med parklys skifter eg til parklys og tilbake.

 

Kjem ein bil mot med langlys på blinkar eg med langlyset.

 

Sidan det ikkje finnes reglar på sånt kan folk sjølvsagt tolke det forskjellig, men det får så heller være.

 

Riktig lysbruk ved feltskifte og avkjørsel, som i rundkjøringar, er jo lovbestemt, så dei er ikkje uskrevne.

Lenke til kommentar
Jeg er enig i det du sier tor_erik.

Men akkurat når det gjelder rundkjøringer er dette noe de fleste bruker likt, og man blir opplært til dette på trafikkskoler.

Akkurat det er vel en sannhet med modifikasjoner som andre poster her understreker.

 

Noe helt annet er at det kan finnes lokale normer. Hjemme hos mine foreldre er vegen meget smal, der er det f.eks. vanlig å takke med blinklys eller et vink når noen stopper eller rygger.

 

De ulike postene her understreker uansett mitt poeng, ettersom dette ikke er nasjonale normer og regler er det mer uvaner enn uskrevne regler.

Lenke til kommentar
Som takk for når andre biler slipper meg gjennom smale passasjer eller liknende bruker jeg alltid det berømte "thank you wave". Har faktisk aldri vært borti noem som har blinket med noen lys som takk. Et thank you wave holder mål.

I dagslys ja, men om kvelden er det for mørkt til å sjå eit vink.

Lenke til kommentar
Som takk for når andre biler slipper meg gjennom smale passasjer eller liknende bruker jeg alltid det berømte "thank you wave". Har faktisk aldri vært borti noem som har blinket med noen lys som takk. Et thank you wave holder mål.

Hadde ikke vært borti det jeg heller, før jeg flyttet inn i en blokk i forstaden, der det bare er to meget trange veier som leder inn og ut. Nå gjør jeg det og ser det nesten hver eneste dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...