Gå til innhold

Filmer el. lignende om Nürnberg-prosessene


thrs

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi har et prosjekt i Historie om Nürnberg-prosessene denne uka. Noen som vet om noen filmer, bøker eller dokumentarer som handler om de? Læreren sa det var minst å hente på nettet, men jeg synes som regel biblioteket er ubrukelig med mindre du vet hva du leter etter. Noen som har peiling? :) :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Film messig vil jeg si at «Judgment at Nuremberg» fra 1961, er en av de bedre. Faktum er at amerikateren diktet opp en etisk "kode" mot menneske forskning under rettsaken for å forsvare seg mot tyske advokater. "Koden," senere loven, var ikke offisiellt innført i amerika før 30 år senere. Det som skjedde var at det tyske forsvaret sammenlignet amerikansk lov mot klientens forbrytelser, så amerikaneren måtte augmenterte en eksisterende rettningslijne med seks nye punkter som hadde bare fire fra før.

 

Skriver du en oppgave om dette må du være forsiktig i måten du skriver den på. Du får ikke bra gjennomsnittelige karakterer av å fortelle sannheten, men kansje ADHD, en eller flere personlighets forstyrrelser, eller noe sånt. Samfunnet blir flinkere og flinkere til å sette folk i bås når de ikke oppfører seg i følge logikken ovenfor, eller mangel der av.

Endret av Russel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...