Gå til innhold

Erfaringer fra LASIK Øyeoperasjon


Anbefalte innlegg

Hei.

Noen her som har tatt Lasikoperasjon?

 

Sitter her og vurderer å ta det selv, men er samtidig veldig nervøs for det.

 

Kan dere fortelle litt om hvordan det foregikk, og gjerne hvordan det opplevdes dagene etter.

Var det smertefullt?

Hvor lang tid tok det før du var tilbake på jobb el.?

Er du fornøyd med resultatet?

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+19283741

Jeg tok noe av det nyeste som var på markedet for 1 år siden. En slik laseroperasjon som var over på 10 min elns.

 

i 3-4 timer etter føltes det som en liten snørrunge hadde kastet en neve sand inn i øynene dine sammen med en klatt lim.

 

Var ikke spesielt smertefult, litt kanskje, men mest plagsomt, kjedelig..

 

Var tilbake på jobb 1 ukes tid etterpå som var anbefalt.

 

Meget fornøyd med resultatet.

Jeg var også nervøs siden øynene er meget viktig valgte jeg de som jeg stolte desidert mest på, som også var dyrest.

 

Argus heter øyeklinniken, og har meget dyktige ansatte. Har aldri lest noe dårlig om de og jeg brukte utallige timer på å forhåndssjekke flere selskap. Selv om det koster 20 000 mer enn de billigste alternativene er det verd det syns jeg. Øynene er verdt mer enn 20 k

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19283741

Finnes billigere alternativ enn Argus. Billigste jeg så var nede mot 25 000 for begge øynene. Jeg leste en dårlig omtalelse om denne bedriften og for min del var det en for mye så jeg avbestilte timen med en gang der.

 

Anbefaler deg å gjøre litt research uansett hvor du skulle ta den. Anbefaler deg også å lese om slike operasjoner på wikipedia o.l.

Lenke til kommentar

Jeg var på sånn forundersøkelse hos Memira Bergen (www.memira.no), som tidligere het norsk Synskirurgi, de har visst drevet på siden 90 tallet. De virket veldig seriøse og ordentlig, har også sendt dem noen mail med spørsmål og de ringte faktisk tilbake og forklarte veldig bra om ting jeg lurte på.

 

De anbefalte noe som hette femtolasik, forskjellen på det og "vanlig" lasik var at nå bruker de en laser til å kutte også, fremfor å bruke en slags høvel for å løsne hornhinnelappen.

Det kostet egenttlig 44.000 for begge øynene, men skulle få det for 37000 siden de hadde noe kampanje.

Endret av jsmtek
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19283741

Søk litt rundt på forumet så finner du masse poster om emnet.. Så lenge bedriften virker seriøs og du ikke finner noen negative erfaringer fra andre så er det vel bra. Men hvorfor byttet de navn? Var det pga. dårlige erfaringer, dårlig omtale i media eller var det bare noen filleting?

Lenke til kommentar

Om man er villig til å dra utenlands kan man få femtosec laser på begge øyene langt billigere enn her til lands. Personlig har jeg vurdert det med en kirurg som har over 40 000 inngrep bak seg over årene. Dette vil maksimalt komme på 20 000 inkl. fly + hotell og div.

En Norsk Memira kirurg har typisk kanskje 3 -5 000 inngrep bak seg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19283741
Om man er villig til å dra utenlands kan man få femtosec laser på begge øyene langt billigere enn her til lands. Personlig har jeg vurdert det med en kirurg som har over 40 000 inngrep bak seg over årene. Dette vil maksimalt komme på 20 000 inkl. fly + hotell og div.

En Norsk Memira kirurg har typisk kanskje 3 -5 000 inngrep bak seg.

 

Jeg vurderte også det samme, men fikk problemer med å finne ut hvilket firma jeg kunne stole på. De norske selskapene som jeg var i kontakt med som sydde sammen slike turer byttet regelmessig kirurg.

 

Hvis man finner noe bra utenlands er det like bra, men det at norske kirurger har dårlige erfaring vil jeg ikke påstå er noen bakdel. De på argus hadde f.eks. 2-3 spesialister som foretok operasjoner hele dagen. I utlandet er det kanskje 50 stk som driver på dagen lang. Forskjellen er at man får ett mindre personlig tilknyttning til stedet. Alt handler om volum, ikke kvalitet.

 

Det er bare 3 gode grunner til at jeg ikke valgte utlandet:

 

1. Langt å reise ved kontroller ev. reoperasjon

2. Vanskelig å finne noen jeg kunne stole på

3. Følte meg tryggere på norsk lov enn f.eks. indisk og de andre landene mtp garanti, erstatningskrav osv.

 

For:

1. Like god kompetanse hvis man finner noe seriøst og leter grundig

2. Billigere

3. "Gratis" ferie (siden operasjonen er billigere)

Endret av Slettet+19283741
Lenke til kommentar

Av alle de timene jeg har sittet og gjort research på nettet har jeg funnet ut at det er erfarenheten/dyktigheten til kirurgen som gjør inngrepet som er det viktigste valget. Derfor ville jeg ikke brukt et norsk mellom-selskap til å finne en klinikk i utlandet for meg da de mest sannsynlig går etter pris og ikke etter den beste personen for jobben.

Etter å ha undersøkt klinikker i Norge, England, Tsjekkia og Tyrkia har jeg kommet frem til en klinikk i Istanbul som virker som det beste alternativet. Dette er Istanbul Surgery Hospital hvor Dr. Sinan Göker er direktør for øye senteret. Han skal prsonlig ha over 45 000 inngrep bak seg. Og skal også ha drevet med opplæring av mange andre kirurger, bl a fra USA og Europa. Dette betyr at han må være blandt Europas mest erfarne øye kirurger. Har også vunnet diverse priser for sitt arbeid.

Jeg har vært i kontakt med deres klinikk, og for femtosecond laser/Intralase tar de 1450 euro utført personlig av Dr. Göker eller 1100 Euro viss du velger å gjøre det med en "team doctor". Ingen tvil om hva jeg hadde valgt.

Om noen her har erfaringer eller info om Istanbul Surgery Hospital eller Dr. Sinan Göker, settes det stor pris på!

 

Calrify, jeg ser agrumentene dine, spesielt det å være nærme klinikken for checkups, og evt for en enhancement, men når det gjelder garanti og forsikring så er det vel ingenting som kan gjøre det godt igjen for de som ender opp med livslange plager med øynene i ettertid. Men hvilken metode var det du valgte? PRK?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19283741

Jeg tok den nyeste metoden på det tidspunktet, som var godkjent for amerikanske flyvere og for nasa elns. Mener den het femtosekund? Det var som sagt det nyeste og beste (litt under 1 år siden).

 

Det virker imponerende det du referer til og jeg ville absolutt vurdert det i utlandet. Jeg fant også frem til en profesjonellt selskap i istanbul husker jeg. Har du link til siden?

 

Jeg vet ikke om det er så mye som kan gjøres hvis noe skjer galt, men jeg går utifra at erstatningen du skulle få i Norge er MYE større enn den du får i Istanbul. Altså pris, inntekt osv henger sammen i hvert land. En fyr i Istanbul vil ikke få samme erstatning som en i Norge som du sikkert forstår.

 

Uansett så regner jeg ikke med det blir ett problem for den klinikken du nevner.

Lenke til kommentar

Tok femtolasik hos Memira for under 1 mnd siden. Kostet 37 000 for begge øynene. Jeg veldig fornørd hittil. Men skal ikke si noe om erfraing (ettersom jeg bare har hatt opererte øyer i mindre enn en mnd). Tenkte bare at jeg har penger nok, hvorfor ikke gjøre det?

 

Fant ut at hvis oprasjonen gir meg bra syn i over 10 år så vil jeg ha tjent det inn igjen (tenker da ugiften anågende linser/briller/synsundersøkelser). Og det hadde optikeren stor tro på at det ville gjøre. Pluss at du slipper å tenke på briller/linser! Skal love deg at det er en deilig følelse. Skal snart i militæret, tviler at jeg kommer ikke å angre noe mer etter det!

 

Selve oprasjonen tok 5-10 minutter tror jeg. Du kjenner et lite press mot øyet og det lukter litt svidd. Så er det over.

 

De 6-8 timene etter oprasjonen svidde det noe veldig, overfølsom mot lys (kunne ikke ha øynen helt oppe) og det kjentes ut som jeg gråt hele tiden (veldig mye væske i øynene).

 

 

Dagen etterpå var en lettelse. Det var ikke noe vondt i det hele tatt! Var bittelitt overfølsom mot lys tidlig på dagen, men det gikk bort etterhvert (kunne da se tv etc helt normalt igjen). Kunne allerede den dagen se forbedringer. Kunne også ha dratt på jobb hvis jeg ville. Skulle ikke på jobb før 1 uke etter oprasjonen uansett, pga turnus.

Den dagen hadde jeg også synsundersøkelse hos Memira.

 

Spørs litt hva slags jobb du har. Men du kan regne med å være på jobb igjen 1-2 dager etter oprasjonen (hvis du ikke jobber på en plass med mye støv/vann/nærkontakt med mennesker eller noe annet som kan komme på øyet ditt og skade det etc).

 

Er det noe mer du lurer på så er det bare å spørre.

 

Men vil bare si har du penger til det, og ser en inntjening i løpet av 10 år så ville jeg sterkt ha vurdert det. Spesielt hvis du synes at linser/briller er noe kødd.

Lenke til kommentar

Clarify, høres ut som du tok intralase/femtosec lasik ja. Det er jo det som er den mest moderne metoden og som det er bred enighet om er den beste/tryggeste måten da flapen som lages i øyet bli laget av en nøyaktig laser og ikke med "kniv".

Hvor lenge er det siden? Og har du bare vært fornøyd i ettertid? Noen plager eller noe å raportere i det hele tatt?

 

Her er en link til klinikken jeg har vurdert:

 

http://lasikinturkey.com/en/index.asp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...