Gå til innhold

Farlig å overklokke prosessor?


Anbefalte innlegg

Tenkte å prøve meg på å overklokke prosessoren min litt. I et tenkt tilfelle der cpu'en tar kveld som følge av dette, er det noen fare for at andre komponenter som hovedkort, ram osv. kan ta skade av dette? Cpu'en er såpass billig at jeg ikke ser på det som noe stort tap om den skulle ryke, men hvis den tar med seg andre ting i fallet blir det straks noe annet.

 

Synspunkter mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nei, hket ditt har agp/pci lock. husk å sett "AGP Lock" i BIOS på 66mhz. Rammen din er av god kvalitet og hket ditt kan ikke gi særlig høye ramspenninger så det er ingen fare for ødeleggelse. Det du dog burde gjøre er å forbedre kjølingen på Northbridge og putte en liten kjøleribbe på Southbridge (denne er uten kjøling originalt, blir veldig VARM ved høy fsb og crapper lyden) klokk ivei :smile:

 

husk å lås opp cpu :yes:

Lenke til kommentar

Den kan bestandig ødelegges (selv på orginal hastighet), men sansynligheten for at den blir ødelagt øker jo mere den overklokkes.

 

Hvis du kun overklokker med multiplier er det kun CPU'en som overklokkes. I praksis er det skjelden noe annet enn selve CPU'en som blir ødelagt i tilfelle uhellet er ute.

 

Heldigvis vil som regel systemet "si i fra" lenge før det blir fysiske ødeleggelser ved at du får kræsj i programmer og spontane reboot.

 

Det å fysisk "overklokke i hjel" en CPU skjer heldigvis veldig skjeldent. Det er mye mer vanlig å ødelegge den pga. feil montasje av kjøler (dårlig kontakt), for brutal montasje av kjøler (knekker et hjørne av CPU'en), glemming av å koble til kjølevifta, ta på beina på CPU'en med fingrene (statisk elektrisitet) og andre slike "dumme" feil.

Lenke til kommentar
tja vær litt forsiktig med overklokking du stresser egentlig cpuen en del og er det ikke tilstrekelig med kjøling kan faktisk cpu core smelte eller sprekke...

Sorry, du tar nok litt feil her.

 

1. Kjernen sprekker ikke av annet enn for store mekaniske påkjenninger. (har ingenting med overklokking eller varme å gjøre)

 

2. CPU'en ødelegges av temperatur (over tid) ved rundt 80-120'C på grunn av diffusjon (avhengig av tiden den blir utsatt for dette) Smeltepunktet er rundt 1000-1400'C for kjernematerialene, noe du ikke klarer å komme i nærheten av inni en PC.

Lenke til kommentar

Ingenting i denne verden er absolutt.

Heller ikke en CPU`s klokkefrekvens. Det er lagt inn gode sikkerhetsmarginer, som uten problemer ofte kan økes med iallfall 10% uten å gjøre forandringer.

I ditt tilfelle vil ikke minnet være den begrensende faktor for en moderat O.C.

Hvis du vil begynne forsiktig, så skaff feks. Sisoft Sandra - før du gjør noe somhelst : la maskina gå på "tomgang" en times tid mens du observerer CPU-temp. Merk deg den høyeste verdien. Gå inni BIOS og øk FSB 10% (til360). Da er du på ca.2GHz.

Legg inn lydvarsel på 75¤C. Start opp og sjekk Sandra på samme måte som før for temp. Det er evt. tempen som vil knekke cpu, så OBS når du kjører spill ! Ta de store bryteren om du hører alarmen ! Og gå litt ned men frkvensen !

Blir`n ikke særlig varm, kan du øke mer !

Enig med han som sa at det er liten sjangs for å knekke no`mer enn CPU - en.

Lykke til.

Pst. Dette kaller jeg ikke overklokking engang, men bare utnyttelse av det potensiale akkurat DIN CPU er født med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...