Gå til innhold

Den store iPad tråden.


Sisyphus

iPadilicious?   

570 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe / har du kjøpt én iPad?

    • Ja! Har syntes denne var fantastisk fra dag 1!
      202
    • Var skeptisk først, men har tenk å kjøpe én!
      79
    • Nja.. kanskje litt senere.
      88
    • Venter på en annen tablet.
      60
    • Ser ikke helt bruksområdet .
      141


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt har de gjort. Apple hevder i det minste selv at Safari skal ha blitt raskere. I tillegg kan man nå streame iTunes-biblioteket via WiFi. Dermed er det mulig å se videoer og høre musikk mm. uten å ha filene på iPaden så lenge man er hjemme. Det er også nå blitt mulig å endre funksjonen på den lille bryteren ved siden av volumkontrollen. Alternativene er å låse retningen på skjermen eller å sette iPaden på lydløs.

http://www.apple.com/no/ios/

Endret av Gadgeteer
Lenke til kommentar

Jeg synes også Safari virker raskere nå, men det er en subjektiv oppfatning uten å bruke benchmarking.

 

En av de tingene man har lovprist iPad 2 for er nettopp responsen i Safari. Jeg lurer på hvor mye av det som skyldes maskinvaren og hvor mye som skyldes iOS 4.3. Noe av forspranget til 2-ern er i alle fall kortet inn. Jeg tror nok fortsatt at første nyanskaffelse på brettfronten tidligst blir iPad 3.

 

Ikke for det- plutselig står jeg der med en 2er som roper "kjøp meg". Been there, done that... :)

 

Oppdatert: 3376ms her. Testa ikke før iOS 4.3.

Endret av Gadgeteer
Lenke til kommentar

iOS 4.3 ga meg absolutt ingenting av betydning. Eneste som var litt kjekt, var home sharing i iTunes. Nå gleder jeg meg til jailbreaken kommer (den er visst allerede jailbreaket, så burde komme de neste dagene).

 

EDIT: Glemte rotation-greia da. Det er jeg glad for å få tilbake.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Har lekt med GarageBand siste halvtimen eller så. Skjønner godt hvorfor anmeldelsene er tildels panegyriske; på samme måte som Apple med iWork for iPad viste at iPad-applikasjoner måtte utvikles med helt andre ambisjoner enn iPhone-apps hever de igjen terskelen mange hakk.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hallo!

 

Jeg oppdaterte til 4.3.1 her om dagen og jailbreaket iPaden. Skulle aldri gjort det, for nå ble den både treg og lite responsiv. Jeg tror dette kan ha noe med at jeg har jailbreaket tidligere, og at det derfor ligger igjen noen gamle filer som ødelegger for den nye jailbreaken? Uansett, jeg tenkte jeg kunne ta å ta en full restore nå, siden jeg ikke har gjort dette siden jeg fikk iPaden for et år siden.

 

Har bare ett spørsmål. Vil jeg miste alt jeg har gjort i Angry Birds fks? :p

Lenke til kommentar

Har bare ett spørsmål. Vil jeg miste alt jeg har gjort i Angry Birds fks? :p

 

Alt du har på iPaden din, inkludert spill, programmer, musikk, video osv. ligger lagret på maskinen du har iTunes på. Så når du har tatt en full reset er det bare å synkronisere den på nytt og vips du har alt du hadde fra før, inkludert hvor langt du har kommet på Angry Brids.. :new_woot:

Endret av rolvs
Lenke til kommentar

Ja. Alt av progress i spill er noe jeg vil ha med meg videre, men alt av junk som ligger å slenger kan jeg være foruten. Men jeg har gjennopprettet via backup nå, for å teste om det hjelper. Problemet nå er bare at jeg har to iTunes-kontoer, og 30 apps ble ikke syncet til iPaden. :p

Lenke til kommentar

Det viser seg at Simplenote ikke trives spesielt godt hvis man forsøker å redigere filer på over 30000 ord – det fungerer for så vidt på et vis, men det er store mengder sirup i maskineriet. Noen erfaring med teksteditorer som klarer også heftige filstørrelser uten store problemer? Trenger ingen fancy funksjoner – Dropbox-synkronisering er en fordel.

Lenke til kommentar

Men jeg har gjennopprettet via backup nå, for å teste om det hjelper.

 

Dersom det ikke virker med backup, kan du ikke bare bruke iFile og lagre de filene som inneholder highscore mm. på en minnepinne, PCen el.l?

Jeg løslot padda i går, og det første jeg installerte var iFile. Det går fint å bruke en flashdisk med USB-adapteren, og med iFile kan du flytte eller kopiere filene til flashdisken. Jeg titta gjennom filsystemet nå, og det er en del filer under "documents" som er endra sist jeg spilte, med navn som "data store" og "highscores". Jeg vet ikke om katalogene, som er navna ganske kryptisk, får unike navn på hver iPad eller om de er unike for appen. Filnavnet for Angry Birds starter med 04741 hos meg.

 

Jeg fant forresten en enkel oppskrift på hvordan man kan speile skjermbildet på iPad 1 også for apps som normalt ikke støtterr video ut, inkl. Home screen, uten å bruke en egen app for dette. Det funker bare med den nye HDMI-adapteren, men det fungerer til gjengjeld veldig bra. Testa bl.a. med en HDMI til DVI-kabel kobla til en 24" skjerm med 1920*1200 oppløsning. Bildet fylte hele skjermen, uten sørgerender. :D

 

Prøvde også BT stack mouse, men det ser ikke ut som jeg kan bruke musa sammen med BT-tastaturet, så da dropper jeg muligens den igjen.

Lenke til kommentar

Hallo!

 

Jeg oppdaterte til 4.3.1 her om dagen og jailbreaket iPaden. Skulle aldri gjort det, for nå ble den både treg og lite responsiv.

 

Jeg syntes også det ble dårligere flyt etter jb, men hos meg var det første gang. En av appene jeg installerte fra Cydia var DisplayOut, for å ha mulighet til å speile skjermbildet. Imidlertid har jeg funnet en mulighet til å speile skjermbildet til en HDMI-adapter ved bare å legge inn et par linjer i en av systemfilene :scared: Jeg deinstallerte derfor DisplayOut igjen, og nå er flyten tilbake. Problemet mitt var hakking ved scrolling av enkelte nettsider, bl.a. Dagbladets forside, men nå er hakkingen helt borte. Kanskje det kan være et forsøk verdt å teste ut om det er enkelte programmer som gjør iPaden treig, og vurdere nytteverdien av disse.

 

Her er forresten en oppskrift på hvordan man speiler skjermbildet på en iPad 1. Jeg har ikke Mac, så jeg brukte iFile til å kopiere systemfila til en minneplugg. Jeg la inn to ekstra linjer med WordPad på PCen, og erstatta orginalfila på iPaden med iFile igjen.

 

http://www.businessinsider.com/how-to-enable-screen-mirroring-on-ipad-1-2011-4

Lenke til kommentar

Wow, har ikke vært her inne på et år ca. 152 sider faktisk, iPad ble nok litt større enn noen pessimister hadde forutsett når tråden ble startet :) Har oppdatert førstepost til iPad 2 specs. Hvis noen har noen lure linker eller ting som kan være smart å ha i førstepost, f.eks. tips og triks, jailbreak eller lignene, så er det bare å kommentere :)

 

Hvordan liker folk iPaden sin her da? Blir den liggende på stuebordet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...