Gå til innhold

Vinyl og tilbehør


Anbefalte innlegg

Jeg har lenge ønsket meg en platespiller, men aldri tatt steget. Men i dag fant jeg grunn til å skaffe meg en spiller: Brian Enos "Ambient 1: Music for Airports (Japanese Mini-Vinyl) [import][Limited Edition]"

 

Jeg har da 3 spørsmål:

1. Er vinyl generelt bedre enn mp3? Eller er dette en tilfeldighet/innbilning?

2. Kan jeg skaffe meg en spiller og høytaler for under 1000kr?

3. Er det noe av verdi her?

http://shopping.kelkoo.no/ctl/do/sea...&fromform=true

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vinyl låter utrolig mye bedre enn mp3, men platen slites etterhvert, og støv, riper osv gjør at det kan bli litt støy etterhvert. Men selv foretrekker jeg selv ripede vinyl framfor mp3.

 

Av nytt utstyr kan du f.eks kjøpe den Denon DP29F for 1400kr hos hifiklubben. Noe særlig billigere enn dette er det ikke mulig å komme. Stereoanlegg kommer i tillegg, men fordelen med akkurat den nevnte Denon-spilleren er at du ikke trenger å kjøpe RIAA-forsterker i tillegg, for den har RIAA innebygd.

 

http://www.qxl.no/pris/lyd-bilde-foto/audi...LATESPILLER%2C+

 

Denne så bra ut, men du trenger RIAA-forsterker i tillegg hvis ikke stereoanlegget ditt har RIAA-inngang (Det har det sannsynligvis ikke hvis det er av nyere dato). Det koster fra 500kr og oppover. NAD PP2 er anbefalt blandt billigRIAAene, den koster ca 800kr.

Lenke til kommentar

man kan jo stike på clas også da. på clas har de 2 stykk platespillere.

http://clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=146528442 (inne bygde høytalere)

http://clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=146530056 (eksterne høytalere)

 

begge disse er under 1000 kr og jeg m si at det jeg har hørt av den me innbygde høytalere er imponerende det er ikke noe hi-end men det er mer enn godt nok for de fleste som bare er ute etter å spille av sine gamle plater.

Lenke til kommentar

Hvis du vil ha platene dine en stund bør du satse på en litt mer seriøs platespiller, de billigste er ofte platespisere og ikke platespillere, lyden er heller ikke all verden i dem, jeg vil anbefale enten en Rega P1 eller en Pro-ject Debut III som er Pro-jects billigmodell, de ligger i prisklasse 2500-3000 kroner, Debut III leveres med pick-up, Rega,en er jeg ikke helt sikker på.

Om du ikke har platespillerinngang ttrenger du også en RIAA forsterker, B-Tech BT 26 til cirka 400,- vil gjøre jobben.

Det er mulig dette høres dyrt ut for en platespiller men man får mye mer glede av platene med en spiller som ikke spiser opp platene og i tillegg gir god lyd, de kan forresten oppgraderes ganske enkelt ved og skifte pick-up også, det finnes pick-up,er med ett utall forskjellige slipninger og det er stor lydforskjell både på RIAA-forsterkere og pick-up,er, Ortofons OM5e som følger med Pro-ject er forøvrig en ganske bra pick-up.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig får man bedre lyd og oppgraderingsmuligheter med en "ordentlig" spiller. Selv om Denon-DF29 bruker en "sammenvokst" arm og pickup/stift så er det ikke en platespiser. Mest sannsynlig er den mer skånsom i bruk enn manuelle spillere der man er mer utsatt for uhell. Jeg har en stående, og lyden er nok et par hakk under det jeg får med Pro-ject RPM-1 og AT95 pickup (som står i stuen), men drivverket går jevnere på Denon-spileren.

Lenke til kommentar

Sikkert å banne i kjerka,men jeg liker lyden i Denon DF29 bedre enn billigste Rega.Naturligvis kan du ikke forvente deg underverker med en så billig spiller,men den er verd noe mer lydmessig enn det du faktisk må betale.Oppgraderinger på PU-siden responderer den også positivt på,og det er jo forsåvidt et godt tegn.Tror det er trygt å si at dette er et svært godt kjøp om du tenker pris/lyd.

Mvh Rune

Lenke til kommentar

Det finnes jo en litt mer påkostet variant av nevnte Denon-spiller - DP300F - den virker vesentlig mer solid enn DP29, og om du vil satse litt videre kan du oppgradere med en annen riaa, NAD PP2 er nevnt, Campbride sin 640P kan også modifiseres videre, men koster et par hundringser mer. Alternativt kan du se etter en kurant brukt spiller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...