Gå til innhold

Cowon S9 og lydkvalitet.


Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg en Cowon S9 og forventet meg veldig bra lydkvalitet med tanke på omtalen den har fått. MEN, lyden til Cowon S9, for meg, er helt utrolig dårlig. Den er veldig god på detaljer laangt ute i "soundstaget" men er helt forferdelig dårlig på vokal (annet enn damevokal som den gjør meget bra), alt av rock, hiphop osv. Har prøvd dem med HD650 (bare testet hjemme med liten Fiio amp) Klipsch Custom 3 og Monster Turbine. Cowon S9 har en utrolig kald lydsignatur noe som fungerer veldig bra på noen sanger men som gjør at jeg har lyst å kaste den i sjøen når jeg hører på hiphop, rock osv.

 

Monster Turbine er 18 ohms IEM's, gode på bass, som S9 og er, men er også ganske (kalde) og faktisk ganske detaljerte så når jeg parrer disse blir det mest problemer. Klipsch Custom 3 er relativt analytiske men for meg mye varmere i lyden noe som hjelper. Men mine klipsch som på Ipod Touch hører helt utrolig gode ut (da spesielt takket være en kaptein her på forumet som sendte meg resistoradapter siden Custom 3'ene kunne være vel sibilante), høres helt jævlige ut på S9'en, da spesielt mannevokal og mye rock osv høres ut som en som står hundre meter borte og skriker.

 

Jeg har pløyet igjennom samtlige sider på Anythingbutipod og Iaudiophile for å sette den utrolig følsomme 5 bånds EQ'en og har pløyet igjennom sikkert 50 forskjellige EQ innstillinger. Etter mange dager testing ble det til at en nesten flat EQ høres mest levelig ut men da må jeg skru opp volumet til nesten max, noe som skaper siblanse og jeg mister utrolig mye av detaljene i lydbildet som igjen får den til å høres ut som en veldig billig MP3 spiller.

 

Så jeg lurer på om noen har hatt lignene problemer eller om jeg bare skal ta å bruke den 1 gang hver 3 måned til å se på film mens jeg reiser ( veldig god OLED skjerm på den)? Eventuelt så har jeg funnet en portabel amp jeg har lyst å invistere i, nemlig NUFORCE UDAC som på Head-fi fikk veldig gode tilbakemeldinger. Da om den innebygde DACen kan strupe soundstaget til S9 med 8 kilometer og bringe litt mer varme inn i lydbildet? Ellers kommer jeg til å kjøpe en Ipod Touch eller noe igjen.

 

Det har kommet til det punktet hvor jeg ikke engang gidder å ta den med ut på bussturer osv.

Endret av Bloodwake
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+89234341

Lyd er subjektivt og at S9 har fått gjennomsnittlig bra omtaler er egentlig ikke noe mer enn at den har en lydsignatur som fryder majoriteten. At den ikke funker for deg er uheldig, men lite du får gjort med det om EQ ikke er nok. iPod touch er generelt sett rangert lavere lydmessig sett, og det kan ofte være slik at spillere som teknisk sett har dårligere lydkvalitet hæres bedre ut fordi de skjuler komprimeringsfeil bedre, eller har svakere forsterker som gjør den bedre egnet til noen hodetelefoner, etc. Det du kan gjøre er å teste noen hodetelefoner som er mindre korrekte; har ikke prøvd klipschene, men HD650 er for korrekte for min del, og har problemer med å ta noe som Monster lager seriøst selv om jeg ikke har testet dem. Det blir dog dyrt motfor å kjøpe ny spiller.

 

DAC hjelper forøvrig ikke på en S9. DACen kobles til en PC med USB og fungerer mer eller mindre som lydkortet, slik aden omgår interne lydkort som kan være av lav kvalitet. Det er ingen MP3 spillere som kan bruke USB lykort eller DACs, selv ikke de som har USB host mode (som Archos 5 Android, jeg har testet xD). Dermed blir du nødt for å bruke normal lydinngang på spilleren, og selv om lydsignaturen blir delvis formet av forsterkeren har ikke S9 lin-out AFAIK og du blir da sittende med den samme lydsignaturer i bunn

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...