Gå til innhold

BK: Utsikt over Ålesund


predan

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Var nylig i Ålesund og tok noen bilder. Etter mye frustrerende HDR-arbeid, fikk jeg endelig til noe med dette bildet, og ble rimelig fornøyd. Er et såkalt "fake-HDR", lagd av èn enkelt RAW-fil.

 

Hva syntes dere? Kunne det vært croppet bedre? Annet?

 

post-92140-1264178800_thumb.jpg

Endret av predan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bor i Ålesund, og er dritlei av alle bildene som er tatt fra Fjellstua, der du også har tatt ditt. Alle er make!

Men jeg må si jeg ble positivt overasket!:) Jeg liker veldig godt utsnittet du har valgt!!! Har aldri sett det før:) Alle andre liker å vise hvordan byen slynger seg ut mot havet, men du har konsentrert deg om Aspøya med kirken og den gamle skolen. Sikkert på grunn av at solen treffer akkurat der ;) Meget bra!

Lenke til kommentar

Kan tenke meg at Fjellstua er en plass det knipses endel bilder fra ja! Fin utsikt over en fin by, i fin natur. Skal nok innrømme at jeg tok et standard bilde som du beskriver, men du tippet riktig når det gjelder lyset, så prøvde å få til noe annet. Var akkurat før solen begynte å gå ned. Syntes også kanalen gjør sitt med bildet, og forsåvidt hele byen.

 

Takk for tilbakemelding :)

Lenke til kommentar

Hei, kommer med en liten kritikk her.

Kunne vært interessant å se hva du egentlig har fått ut av originalfilen.. Men klart og fint vinterbilde fra en fin by.

 

Lyset syns jeg er ganske fint der sola treffer bygningene, men jevnt over mener jeg at du burde tatt dette enten tidligere eller senere på dagen, for å unngått så flatt lys på snøen bortsett fra der sola treffer!

 

Utsnittet er jo ganske trangt, dvs jeg har sett endel av Ålesund jeg òg og de fleste er som tidligere nevnt i tråden mye videre.

 

 

Har bl.a sett et for noen mnd siden i Fotografi der en kjent fotograf hadde lyst opp byen og kanalen, brukt sykt mange eksponeringer over tre dager (mener jeg det var) og kommet med et helt fantastisk detaljert og gedigent bilde av Ålesund. Det blir litt sånn å hoppe etter Wirkola , egentlig alle bilder etterpå når man har sett det.

 

 

Men om du vil ha kritikk på selve HDR`en må jeg som hintet innledningsvis si at jeg ikke helt ser hvorfor.

Lenke til kommentar

Ser hva du mener med at lyset på snøen blir litt flatt, Larsenio. Kom meg ikke opp tidligere ;)

 

 

post-92140-1264253530_thumb.jpg

 

Legger ut orginalfilen, jpgen tatt rett fra kameraet. Skøyt i jgp+raw, og brukte raw-filen til å lage et HDR-bilde. Usikker på om det egentlig trengtes her. Har vært plaget med mye bl.a mye støy, og vanskeligheter med å bevare detaljer ved tidligere forsøk med HDR, men ble som sagt fornøyd her. Så ville egentlig bare ha en generell tilbakemelding på selve bildet, samt om det kunne gjort seg å croppet enda mer og til slutt HDR-delen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...