Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kloakklukt i huset


Anbefalte innlegg

Vi har et 4 år gammelt hus. Ofte lukter det kloakk i huset. Vi har 2 sluker i badet nede, og 2 oppe, samt 1 i forbindelse med varmtvannsbereder i bod. Vi bruker ikke de to slukene oppe, da de er laget for kommende bad og dusj. Vi bruker kun springen oppe. Vi bruker da heller ikke den i boden, da vi kun har vvarmsberederen der.

 

Vi har hørt at lukten kan komme fordi slukene er tørre, og at vi bør helle vann i dem med jevne mellomrom. Er dette korrekt?

 

Noen sier også at i sluk som ikke brukes bør det helles matolje. Noen kommentarer?

 

Andre løsninger?

 

Det **stinker** skikkelig til tider, så det er litt ekkelt........

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Alt som leder til kloakk har en vannlås. Dette er litt overforenklet en vertikal slyng som sørger for at det blir liggende vann igjen etter en spyling. Dette vannet fyller rørets diameter og blir dermed liggende som en effektiv propp mot avgasser fra kloakken. Det du opplever er sannsynligvis at dette vannet har fordampet, og når det skjer forsvinner proppen slik at lukten får fri vei. Rådet om matolje kommer fra at den er luktfri, fordamper sakte og ikke gjør skade på rørene av å ligge over tid. Det er langt bedre enn å helle på vann med jevne mellomrom.

 

Du kan forøvrig ta en raskt titt på dette skriveriet om toaletter. Prinsippet er likt. http://www.espen.com/norskblogg/archives/2...riet_under.html Ikke så mye om rør, men nok til at du tar poengent, samtidig som det er interessant lesing ellers :)

Endret av enden
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...