ven Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Heisann, Vi har prøvd å lage pomfri med egne poteter, og frityrstekt dem i rapsolje. Problemet er at de blir myke, og det blir det ikke når vi kjøper ferdig pomfri fra frysedisken i butikken. Noen som har noen tips for å få dem sprø? Lenke til kommentar
serrghi Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Prøvd å steke de i olje en stund, for så og ta de opp og la de stå litt i varmen? feks i ovnen. da burde de bli sprø Lenke til kommentar
ΣΙΝΔΡΕ Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Er kjøpe pomfrien frossen når du frityrsteker den, mens den hjemmelagde har normal tempratur? Hvis det er tilfelle, kan det ha noe å si? Lenke til kommentar
ven Skrevet 21. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2010 Har tenkt på det, skal teste med å fryse ned på forhånd, Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Du har vel ikke hatt dem i lenge nok, husk at potene er råe og det tar faktisk en god stund å steke dem, spesielt å få ut alt vannet av dem, Du kan koke potene først, ikke helt ferdige bare så dem ikke er råe, kanskje 10-15 minutter, så de fremdeles er litt harde og ikke faller fra hverandre når du lager strips av dem Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Heisann, Vi har prøvd å lage pomfri med egne poteter, og frityrstekt dem i rapsolje. Problemet er at de blir myke, og det blir det ikke når vi kjøper ferdig pomfri fra frysedisken i butikken. Noen som har noen tips for å få dem sprø? http://uktv.co.uk/food/stepbystep/aid/533102/displayVideo/hi Lenke til kommentar
H80 Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Pommes frites (uttales "påmm fritt", ikke påmm fri") må frityrstekes to ganger. Kutt potetene i striper og frityrstek i middels varm olje (ca 120-130 grader) i 4-6 minutter. La potetene kjøle seg ned. Stek så i varm olje (180 grader) i ca 3 minutter eller til de er gylne. Legg dem på sugende underlag (kjøkkenpapir), strø på salt. Tidene avhenger av tykkelsen på potetstripene. Lenke til kommentar
angry_norwegian Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Det heter "pommes frites" for faen, og det uttales PÅMM FRITT. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 22. januar 2010 Del Skrevet 22. januar 2010 Og jeg sier POM FRI!!!! Så det så. Har du for tykke skiver kansje? Prøv også å stek dem lenger, og kansje litt høyere temp. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Pommes frites (uttales "påmm fritt", ikke påmm fri") må frityrstekes to ganger. Kutt potetene i striper og frityrstek i middels varm olje (ca 120-130 grader) i 4-6 minutter. La potetene kjøle seg ned. Stek så i varm olje (180 grader) i ca 3 minutter eller til de er gylne. Legg dem på sugende underlag (kjøkkenpapir), strø på salt. Tidene avhenger av tykkelsen på potetstripene. Dette er fasiten. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 25. januar 2010 Del Skrevet 25. januar 2010 To ganger varmebehandling er trikset, ja, enten koking eller frityrsteking på lav varme første gangen. Om noe blir mykt av å bli frityrstekt, er det temperaturen på oljen som er for lav. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå