Gå til innhold

Jakten på det [stille] liv ....


ToreBK

Anbefalte innlegg

Det begynte som det ofte gjør i beskjedne former....

 

Mitt Point of View Geforce 4 Ti4200XP 128 mb 3,3 ns skjermkort ble uthengt som syndebukk for støy fra kabinettet. Samtidig var jeg skuffet over å ikke oppnå samme gode OC-settings på core som HW.no fikk i sin test med tilfredsstillende, stabilt resultat.

 

Jeg gikk derfor til anskaffelse av Zalman ZM80AHP. Støyen fra den originale kjølevifta ble eliminert, og ved hjelp av en Papst 4412FGL montert over skjermkortet nådde OC nye høyder.

 

Men det var da vitterlig fremdeles støy! Min CPU-vifte var først boxed som raskt ble byttet ut i en Cooler Master Silence. Selv sistnevnte ble uthengt som støykilde, og ble senest i dag byttet ut med en Zalman CNPS7000CU. Denne er jo bare helt rå, både utseende, effekt og ikke minst vekt!

 

Jeg har 5 stk Papst 8412N2GL vifter i kabinettet foruten vifta i Chieftec PSU og tidligere nevnte 120 mm. Kanskje det er disse som støyer?

 

Her trengs Zalman ZMMFC1 viftestyring! Og når jeg først var i siget, kjøpte jeg like godt en liten gadget til, nemlig et Lian Li LCD termometer. Dette termometeret var bare tull, men "kjekt å ha"... Uansett så var jo et par T-skjorter vel verdt pengene.

 

Alt sammen er nå koplet opp, og jeg stiller og skrur på vifter men støyen er der enda! Pokker da.

 

Fram med verktøy igjen, og opp med PSUen. DER SITTER SYNDEREN tenker jeg, og klipper av strømledningene til vifta. Skjøter på et stykke høyttalerledning (eneste dugende kabel jeg hadde for hånden) og trekker den ut av PSU og bort til Zalman viftestyring. Se der ja, ikke mer bråk fra den PSUen - men for å unngå at den blir for varm setter jeg en styrt 120 mm rett over til å hjelpe til med å dra varm luft ut av kabinettet.

 

Fyrer opp leamikken på ny - og ASUS-proben løper løpsk med warnings om alle viftene som går med for lav RPM. Jada jada, disable disable disable og takk til deg.

 

Men hva p.... Det er fremdeles støy!

 

Synderen?

 

To av denne!!!

 

Hva nå?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette gjorde jeg for å få en lydløs PC: (P4 2.53)

 

Byttet ut skjermkortviften med Zalman ZM17CU. (ingen vifte no so ever)

 

Byttet ut CPU kjøler med Zalman CNPS6500CU(vifte kjører på minimum så langt Zalman Fan mate klarer å justere)

 

Byttet ut PSU vifte med Papst 12 db vifte. Koblet på Zalman fanmate og kjøre ned hastigheten så mye at den nesten stopper

 

Kjøpte meg Seagate disker og hengte dem opp i slik strikkoppheng fra Microplex.

 

Resultat. En lydløs pc. Har DR.Doc også for å styre kabinettvifter ved heftig spilling og varme sommerdager. (de er av til vanlig)

Lenke til kommentar

Mine to WD120GB-disker skal ut av kabinettet (og kontoret) fortere enn svint. I stedet lurer jeg på å ta i bruk S-ATA kontrolleren på hovedkortet. Tenkte da at to Seagate Barracuda 7200.7 160GB S-ATA S-ATA/150, harddisk 8MB cache ST3160023AS kunne være greie. Jeg ser ingen spesifisering av støy på disse, men som Storagereview selv skriver (om 80/120GB S-ATA):

 

It's as quiet as they come these days.

Lenke til kommentar
Fatter ikke at folk syter over at WD disker bråker! har to stk selv og det som bråker er boxed kjøleren som fulgte med min P4 2.66Ghz! Hører WD'ene av og til, men det er skjeldent!

 

C0bra, hørsel er forskjellig fra person til person. Det er også mulig at to makne disker avgir forskjellig støy. Jeg vil anbefale deg å lese denne tråden

 

Jeg siterer fra en av skribentene (psilocybe):

og alle dere som sier at "wd er så stille at, hører nesten ingenting".. hvordan er resten av maskinen deres? kjører man en standard, umoddet psu og boxed vifte på cpu, samt vifte på skjermkortet, så vil dere ikke legge så mye merke til hd'en blandt all støyen.

 

I mitt eget innlegg i denne tråd ser du at jeg har lagt ned et lite stykke arbeid (og kroner) i å få en så støysvak maskin som mulig uten å eliminere enhver mulighet for overklokking. Følgelig gjenstår nå kun mine to WD120GB-disker som støykilde.

 

Og WD skal ut og vekk - jeg foretrekker å gå ned en smule i ytelse fremfor å bli plaget av den forferdelige hvininga fra disse diskene.

 

Aldri mer WD?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Endelig!

 

De to bråkebøttene WD120GB SE-8MB er nå ute av huset, og erstattet med 2x160GB Barracuda S-ATA som jeg forøvrig har satt opp i RAID0 på mitt nye hovedkort Asus P4C800-E Deluxe.

 

Forskjellen er radikal! Jeg hadde aldri trodd at harddiskstøy kunne være så avgjørende, og det til tross for at jeg tidligere har vært i besittelse av en IBM 75GXP-disk.

 

Aldri mer Western Digital på meg, takk!

 

Nærmere Nirvana kommer en ikke, takk Seagate!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Sliter selv med lyd fra 2 stk WD disker. Jeg har strukket godt med gummi rundt de. Men det fjerner jo bare vibrasjons støy. Har fortsatt den høyfrekvente hylelyden fra selve disken som går rundt. Er det noe man kan gjøre med dette, eller er det bare å hive skjiten å kjøpe seagate disker ? Har disse ikke denne høyfrekvente lyden ? Nå skal det sies at pcn min nok vil bli karakterisert som lydløs av enkelte. Men det må da gå å bli kvitt den teite disk lyden. arrrrrgh den gjør meg gal!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...