Gå til innhold

bankkort for 13år gammel gutt


toba52

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror dessverre at dette ikke går. De aller fleste nettbutikker krever VISA eller lignende for å kunne handle. Slike kort kan du ikke få før du er 18 år. De kortene du evt. kan få som 13-åring kan bare benyttes i BankAxept/Visa Electron-terminaler, og ikke til kjøp på nettet.

 

Jeg har sett noen få, norske nettsteder som lar deg betale via BankAxept/nettbank ved hjelp av BankID. Aldersgrense for BankID er visstnok 15 år, så det hjelper heller ikke.

 

Den eneste løsningen er nok å få foreldre eller noen andre over 18 år til å opprette en separat konto og bestille et VISA-kort som er koblet til denne kontoen. Du kan overføre penger til kontoen fra din egen konto ved behov.

 

Den som eier kontoen blir da ansvarlig for eventuelt misbruk (med VISA-kort er det mulig å gjøre offlinetransaksjoner og overtrekke kontoen). Det er ikke sikkert banken/kortutsteder blir så glade om de får høre om dette, men det de ikke vet, har de vel kanskje ikke vondt av?

Lenke til kommentar

dette leste jeg på nordea.no (for visa ungdomskort)

 

Ungdomskortet – for deg mellom 13 og 18 år

Ungdomskortet kan du bruke på Internett, i minibanker og betalingsterminaler over hele verden.

 

Ungdomskortet har ingen årspris. Det er gratis å bruke kortet når du handler. Uttak i Nordeas minibanker er også gratis.

 

Bruk av kortet forutsetter at du har penger på din Ungdomskonto. Kortet har en sperre mot pengespill som også gjelder på Internett.

 

Andre fordeler med Ungdomskort

Du har full oversikt over all bruk av kortet på din kontoutskrift

Kortet gjelder som legitimasjon

Du kan lade Ring Kontant gratis i Nordeas minibanker

Lenke til kommentar
Nordea er eneste bank som leverer ungdomskort som gir deg kortnummer, og dermed mulighet til å handle på nettet. Jeg hadde det lenge, og fungerte på 99% av de fleste nettsteder :) Bestill derfra du :)

 

Alle Visa Electron-kort har et kortnummer og CVC2-kode. Står ikke kortnummeret trykt på kortet, kan man finne dette svært lett ut ved å dra kortet gjennom en magnetstripescanner (koster ca 400 kr på nettet, plugges i USB-inngangen) - Da får man opp all informasjon om kortet, da CVC2, kortnummer osv.

 

En slik scanner/skriver fåes kjøpt på dealextreme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...