L4ffen Skrevet 14. januar 2010 Del Skrevet 14. januar 2010 (endret) Jeg er interresert i å vite hva folka spiser til middag gjennom en hel uke. Dette kan selvfølgelig variere, men gi oss andre et innblikk ved å sette opp en dagsplan. Bruk det som går igjen mest, ikke bare det du hadde denne uken. Ikke nevn ingredienser, men nevn gjerne merke på sausbokser ol. Trengs naturligvis ikke å nevnes salt og pepper, bestem hovedsakelig selv hvor detaljert du vil skrive det. Jeg vil også si at det er lov til å spørre andre om oppskrifter her, hvis man syns noe er spennende og vil prøve det selv. Jeg kan jo begynne selv da; Mandag: Toro Tomatsuppe + Lettvine pannekaker (m/ekstra egg) og hjemmelagd blåbærsyltetøy Tirsdag: Spaghetti og poteter med pølsegryte (av pølser, løk, tomatpurè) Onsdag: Hjemmelagd potetstappe, fiskekaker, wok av gulrot og remulade eller sennep ved siden av Torsdag: Hjemmelagd potetstappe met kjøttsaus (av kjøttdeig, Dolmio tomatsaus m/ekstra hvitløk, fløte og tomatpurè) Fredag: Stekt Nordfjord biff med ovnstekte poteter (stekt med olje, hvitløk, persille og/el. tilgjengelig krydder), wok av grønnsaker (brokkoli, paprika, sukkererter, sellerirot, persillerot) + saus basert på kjøttkraften (gjerne med litt Toro krydder i) Lørdag: Hjemmelagd pizza (kjøpt melblanding), (med tomatpurè, kjøttdeig, tomat, løk, Tine pizzaost fire typer, oregano), eller frossenpizza Søndag: Selvfisket ørret med løksaus og kokte poteter + div grønnsaker EDIT: Kan være lurt å gjøre det enkelt ved å bare skrive det man har spist den siste uken. Gjorde det selv. Endret 24. januar 2010 av Photôgrapher Lenke til kommentar
anaconda Skrevet 15. januar 2010 Del Skrevet 15. januar 2010 Mandag: Kjøttdeig (av svin), fullkornspasta og Dolmio pastasaus Tirsdag: Ovnsbakt laksefilet med fullkornspasta og brokkoli Onsdag: Kyllinglår med pomes frites og salat Torsdag: stekt Tilapia (fiskefilet) panert i hvetemel med fullkornspasta. Kjempegodt med masse ketchup på! Fredag: Pizza-dag Bytter mellom forskjellig frossenpizza. I dag hadde jeg Hot Pizza pepperoni. Kjempegodt! Lørdag: Ovnsstekt kyllingfilet med pesto, pasta og salat Søndag: Koteletter med surkål, potet og salat. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 16. januar 2010 Del Skrevet 16. januar 2010 Denne uken er vel ikke en normal uke akkurat. Mandag tok vi bare det som lå i fryseren. Der var der ingen grønsaker. Tirsdag var 3års dag for meg og dama. Torsdag var vi på kamp, måtte derfor gå kjapt. Ellers var det ei normal uke: Mandag: Fiskegrateng m/pommes frites Tirsdag: Entrecôte m/fløtegratinerte poteter og smørdampede grønsaker Onsdag: Strimlet kyllingfilet m/nudler og wokgrønnsaker Torsdag: Pasta med rød pesto og bønner Fredag: Laks med rød karrisaus og ris Lørdag: Risgrøt Søndag: Tacopai med salat. Lenke til kommentar
H80 Skrevet 18. januar 2010 Del Skrevet 18. januar 2010 Mandag: Chili con carne, servert med ris Tirsdag: Penne carbonara Onsdag: Wok med kylling, servert med ris Torsdag: Suppe på svineknoke og rotgrønnsaker (sellerirot, gulrot, kålrot og poteter), med nybakt grovt brød Fredag: Skinnstekt laks med basmatipilaff og rømmesaus Lørdag: Hjemmelaget pizza (med deig som ble satt i kjøleskapet på torsdag) Søndag: Nakkekoteletter med mandelpoteter og brun saus De "ferdigproduktene" jeg har brukt er hermetiske bønner, hermetiske tomater og tørket pasta, samt worcestershiresaus, soyasaus og noen krydderblandinger, ellers er råvarene ubearbeidede og om mulig ferske (ikke tørkede/frosne). Det kan ta noen minutter ekstra, og av og til må man vente en halvtime på at middagen skal putre seg ferdig, men det betaler seg i form av bedre smak. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 18. januar 2010 Del Skrevet 18. januar 2010 (endret) -snip- De "ferdigproduktene" jeg har brukt er hermetiske bønner, hermetiske tomater og tørket pasta, samt worcestershiresaus, soyasaus og noen krydderblandinger, ellers er råvarene ubearbeidede og om mulig ferske (ikke tørkede/frosne). Det kan ta noen minutter ekstra, og av og til må man vente en halvtime på at middagen skal putre seg ferdig, men det betaler seg i form av bedre smak. Og ikke minst blir det gjerne endel sunnere. Jeg bruker endel frossen mat. Både ostesnitzelen, fiskepinnene, laksen og kyllingen er frossenvare. Litt synd, men ferskvarene blir fort noen kroner dyrere. Pågående ukes middagsplaner: Mandag: Pasta, rød pesto og bønner m/isbergssalat agurk og paprika Tirsdag: Fiskepinner m/ris brokkoli og sweet chillisaus Onsdag: Pannekaker m/bacon Torsdag: Ostesnitzel og poteter m/kokt gulrot Fredag: Grillet kylling og pommes frites Lørdag: Risgrøt Søndag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus. Endret 18. januar 2010 av dePt Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 19. januar 2010 Del Skrevet 19. januar 2010 Varmmat er oppskrytt. En typisk middagsoversikt fra min studenttilværelse på begynnelsen av 90-tallet: mandag: Kneippbrød med makrell i tomat tirsdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/xtra salt & pepper onsdag: Kneippbrød med makrell i tomat torsdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/sitronpepper utgått på dato (ikke godt!) fredag: Kneippbrød med makrell i tomat m/salt & pepper og en stripe majones lørdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/salt & pepper, denne gangen varmet i microen (det er jo helg!) søndag: Kneippbrød m/salt & pepper og en lånt skive servelat ah...tider! (og mange kilo siden) Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Jeg spiser jo forskjellig i fra uke til uke. Men dette har jeg hatt tilmiddag denne uken: Fiskegrateng med poteter Kjøttkaker i brunsaus med poteter og grønnsaker (2dager) Jeg husker ikke mere. spiser middag så og si hver dag. Og jeg skjønner ikke hvorfor man ikke spiser middag når man er student. Ja, og i morgen skal jeg ha stragonoff gryte med elg kjøttdeig tror jeg. (har ikke smakt kjøttdeig av elg før) Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Jeg har egentlig ingen konkret plan, veldig spontan igrunn. Jeg husker derfor ikke hva jeg har spist og ikke, men kan jo sette opp en plan for neste uke og se hvordan det går. Kokte kyllingkraft forrige uke, så ser ikke bort i fra at det går litt fra den. Mandag: Tomatsuppe m/egg Tirsdag: Kyllingfilét marinert i urter, sitron og hvitløk med salat og brun ris Onsdag: Fiskesuppe m/laks og steinbit Torsdag: Omelett med tomat og ost Fredag: Et eller annet med salmalaks, nam Lørdag: Kanskje lasagne? Evt en annen form for pasta Søndag: -------- Alt er selvfølgelig laget fra bunn av, med forskjellig type kraft og ferske grønnsaker (bortsett fra hermetiske tomater til tomatsuppe). Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 (endret) Mandag: Enten rester fra søndag eller pasta Tirsdag: Pizza, Onsdag: Pasta eller taco/fahitas Torsdag: Random/gerne noe med ris Fredag: Pizza Lørdag: Biff, med saus of pomfritt/bakt potet Søndag: Ofte kylling file med ris eller pomfritt Endret 23. januar 2010 av Gunfreak Lenke til kommentar
H80 Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Mandag: Tomatsuppe m/eggTirsdag: Kyllingfilét marinert i urter, sitron og hvitløk med salat og brun ris Onsdag: Fiskesuppe m/laks og steinbit Torsdag: Omelett med tomat og ost Fredag: Et eller annet med salmalaks, nam Lørdag: Kanskje lasagne? Evt en annen form for pasta Søndag: -------- Alt er selvfølgelig laget fra bunn av, med forskjellig type kraft (...) Det er jo flott at du lager din egen kraft til supper og sauser, men jeg ser ikke helt hva du skal bruke den til i denne ukemenyen, bortsett fra fiskekraft i suppen. Har du kraft i omeletten? Tomatsuppen? Om du har kokt margbein og bibringe og lager lasagne med sprengt-okse-i-tomatsaus og bechamelsaus på kalvekraft er det beundringsverdig, da vil jeg gjerne komme på middag til deg Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Regner med han bruker kraft i tomatsuppen, fiskesuppen, sauser til rettene. Bechamelsaus lages med melk, ikke kraft. Har ikke noen fast ukesmeny, blir en del forskjellig ja. Lenke til kommentar
H80 Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 (endret) Jeg vet ikke hvordan du lager bechamelsaus. Selv koker jeg kraft av kalveben og mirepoix, koker inn, siler. Smelter smør og blander inn mel. Sper med kalvekraft og melk. Jeg vet at man kan lage "hvit saus" av smør, mel og melk, men det blir ikke bechamel, selv om noen mener det. Poenget med denne tråden var ikke at man skulle spise det samme hver uke (hvem gjør nå det?), men at man skulle poste sin ukemeny, altså den maten man spiser denne uken. Hva spiser du denne uken, Sodd Ball? Har du spist sodd eller ball denne uken, hvordan lager du sodden din og liker du ballen/komla med dott? Endret 23. januar 2010 av H80 Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Som nevnt av Sodd Ball, så blir det jo kraft til begge supperettene, til lasagne og evt til sauser ved siden av : Jeg har ikke hørt om din måte å lage bechamelsaus på før, H80. Den var faktisk ny for meg. Personlig gjr jeg vel som alle andre, starter med en hvit roux, sper på med helmelk og avslutter med muskat, salt og pepper. I lasagne-sammenheng liker jeg også å ha en god porsjon med revet parmesan i. Men det er jo dette som er så fint med matlaging, det er ingen grenser Så vidt jeg vet innenfor det italienske kjøkken er det vel bare ragù alla Bolognese som har en bestemt liste over ingredienser som må være tilsatt for at den i det hele tatt skal kunne kalles Bolognese-saus. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Såvidt jeg har forstått er Bechamel, sausen som blir laget med lys roux, melk, salt, pepper og muskatnøtt. Hvit saus kan derimot lages på flere måter. Wingeer, du kan vel iallefall legge til grunnoppskriften på risotto i den listen. Ukesmenyen min var vel Mandag: Karrigryte med kylling og grønnsaker Tirsdag: Kremet lam med grønnsaker Onsdag: Stekt nakkekotelett med stekte rotgrønnsaker, sjysaus og fløtegratinerte poteter Torsdag: Omelett med sjampinjong, ost og salami Fredag: Hva enn jeg spiste på jobb... Etterfulgt av noen liter øl på pub! Lørdag: Stekt ris med krydderpølse og svinekjøtt Søndag: Det blir Entrecote med saltbakte amedinepoteter, stekte rotgrønnsaker og peppersaus. Kan hende jeg lager en blomkålkrem eller noe, kommer an på hva vi har i kjøleskapet. Jobbet kveldsvakt nesten hele uken så jeg lagde noe av det som var igjen fra middagen foreldrene mine spiste. Søndagen lager jeg selv fra bunnen av da jeg ikke jobber sent. Hurra! Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Så de har kommet til enighet når det gjelder risotto også, det er ikke dårlig, hehehe. Jeg har også hørt det samme som deg angående Bechamelsaus. Det samme sier min "venn" fra Baltimore International Culinary College. Fin ukesmeny du har der Sodd Ball Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 24. januar 2010 Del Skrevet 24. januar 2010 Ja, utrolig hva du kan få til med rester. Oppdatert meny for søndagen: Entrecote Saltbakte amedinepoteter Blomkålkrem Frukt- og løkkompott Stekte grønnsaker Sjysaus Lenke til kommentar
dePt Skrevet 24. januar 2010 Del Skrevet 24. januar 2010 (endret) Måtte bytte ut laksen i dag, ganske enkelt fordi det var tomt i fryseren. Ble da strimelt svinekjøtt i currysaus med ris og salat. Kommende ukes middag: Mandag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus. Tirsdag: Chilligryte m/ris og salat Onsdag: Pannekaker m/bacon Torsdag: Spaghetti m/kjøttsaus Fredag: Hjemmelaget pizza (Italian style) Lørdag: Tortellini m/kjøttfyll og tomatsaus Søndag: Nudler m/brød Endret 1. februar 2010 av dePt Lenke til kommentar
dePt Skrevet 1. februar 2010 Del Skrevet 1. februar 2010 Slo vist ikke an denne tråden? Legger ut kommende ukes meny likevell jeg Mandag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus. Tirsdag: Middagspølse av kalkun m/potetstapp og kokt gulrot Onsdag: Pannekaker m/bacon Torsdag: Fiskegrateng m/kokte poteter og gulrot Fredag: Taco i fajita Lørdag: Risgrøt Søndag: Strimlet svinekjøtt m/ris og wokgrønnsaker samt en saus. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 2. februar 2010 Del Skrevet 2. februar 2010 Husker jo ikke fra middag til lunch, men kan prøve: Mandag: Testet "ferdig kylling" fra Rema med ris, kikoman hvitløkbaggis, cherrytomater og chillioliven. Ferdigkyllingen anbefales ikke til normale mennesker. Tirsdag: Halvskjærte svinebiffer med koktbakte poteter, rotgrønsaker og rømme+balsamikokrem. Onsdag: Hjemmelaget småpizza med sopp og pancetta Torsdag: hugsar ikke hva vi spiste på torsdagen egentlig.. Fredag: Peppes Lørdag: Ferdiggryterett med enkel salat og hvitløkbagett (ikke kjøp ferdiggryterett er dere snill) Søndag ble det ikke noe middag da jeg kom tilbake fra fjelltur og hadde hverken ork eller tid til å lage noe mat. Lenke til kommentar
trixis_ Skrevet 3. februar 2010 Del Skrevet 3. februar 2010 Denne uken blir det: Mandag: Soyapølser med hjemmelagd blomkålsmos Tirsdag: Seifilet med stekt løk, kokte gulrøtter og hjemmelagd ostesaus ONsdag: Svinefilet med wokede grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, blomkål, gulrøtter, bambusskudd) og soyasaus Torsdag: Kebabkjøtt med hjemmelaget hvitløkssaus og salat med paprika, agurk og rødløk Fredag: Fullkornsspaghetti med kjøttdeig, frisk champignon, paprika, løk og tomatpure Lørdag: Taco (med hjemmelaget tacokrydder) Søndag: Hjemmelaget Moussaka. Spiser ikke "sukker", minst mulig transfett, minimalt med hvetemel, stivelse og smaksforsterkere så må holde meg veldig langt unna halvfabrika Men soyapølser, soyasaus og fullkornsspaghetti nekter jeg å lage selv. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå