Gå til innhold

BK: Star streaking


mge

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er dette sånn bilde med mange eksponeringer satt sammen til et bilde, eller bare en eksponering?

Uansett, stjernespor er jo alltid kult, og dette ble kult på den surrealistiske måten. Trærne er ikke overhode skarpe, så hvis det var forsøket og lage et godt teknisk bilde er det et stykke igjen. Komposisjonen er også temmelig ehh mangelfull. Alt fokuset er på stjernene her. Men kunstnerisk er det absolutt. Jeg liker det!

Endret av Ageurk
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b
Er dette sånn bilde med mange eksponeringer satt sammen til et bilde, eller bare en eksponering?

 

Dette gjøres primært ved hjelp av én eksponering og lang lukker. Krever ofte at det er veldig liten lysforurensning i området, da dette altid vil påvirke resultatet.

Synes det var godt utført, men som alltid i slike bilder, så er forgrunnen noe av det viktigste og den kunne gjerne ha vært mer spennende. Uten at det er noe negativt ment om forgrunnen i dette tilfellet. Det blir kanskje litt tradisjonelt. Men som du sier selv, så er jo dette et førstegangsforsøk.

 

=)

Lenke til kommentar
Nei. Du vil få et 100% utbrent bilde.

 

:D

 

Nå har jeg aldri vært spesielt langt nord midtvinters, men hvor lyst blir det på det lyseste midtvinters på Svalbard f.eks?

 

Edit:

Jeg støtter resten av gjengen i at det var litt merkelig komposisjon, men ellers godt utført :thumbup: Savner med vinkel, men etter det jeg kunne se var 11mm brukt, og da blir det vanskelig å få mer.

Endret av espenoen
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingene folkens.

 

Ja, dette er som Ageurk er inne på, flere bilder som er stacket sammen. Grunnen til dette er for å ha bedre kontroll over støyreduksjon samt eventuell forgrunn (ikke at forgrunnen var det viktigste i dette tilfellet da).

 

I alt tror jeg det ble 101 bilder på 30 sec hver, så da kan du regne ut totaltid.

Lenke til kommentar
Om du sikter på nordstjernen og lar lukkeren stå åpen i 24timer så vil du få en fullendt sirkel av stjernesporene

 

Nei. Du vil få et 100% utbrent bilde.

Fail. Man benytter filtre som omtrent ikke slipper inn lys ;)

 

Eller tar flere bilder å setter dem sammen så tiden blir 24timer tilsammen.

 

Uansett hvilken metode du bruker vil du vel slite med at solen står opp og at himmelen blir lysere enn stjernene... Hvis du bruker en bøtte med nd-filtre vil du vel ikke se stjernene, men lyset fra solen på dagen.

Lenke til kommentar

Dette var rikttig bra må jeg si. Riktig kunsterisk spør du meg, og bare digger blåfargen i bildet. :)

 

Men er veldig nysgjerrig i hvilken blender og ISO-verdi du brukte. Er nemlig gjerne interessert i erfaringer, da prøving og feiling i MANGE kuldegrader i MANGE timer, vil komme til å ta på... ;)

Lenke til kommentar

Ikke noe problem sollie, bare interessant sikkert for de som ikke har vært borti dette før.

 

Prosessen er relativt enkel:

1. Sett opp kamera på stativ

2. Komponer, sett lukker på lengste lukkertid (30 sec) og ta test eksponeringer for å finne riktig eksponering. Ikke tenk på forgrunn her, kun stjernehimmelen. (mine tall er 11mm brennvidde, ISO 800, f/13,5, 30 sec). Husk å skru av kameraets egen funksjon for støyreduksjon, ellers tar opptaket dobbelt så lang tid.

3. Lås fokus, sett på serieopptak på kameraet og lås fjernutløser til å ta bilder kontinuerlig. Fyr løs. La kameraet stå og ta bilder så lenge du ønsker.

4. Når du ikke gidder å vente lenger, sett på linsedekselet, ta et nytt bilde med samme verdier som for de andre bildene. Dette er en såkalt dark frame som brukes for støyreduksjon.

5. Ta så om ønskelig et nytt bilde med riktig eksponering på en eventuell forgrunn. (her er det bare å bruke støyreduksjonen i kameraet).

 

Til slutt er det bare å stacke i photoshop. Jeg brukte denne actionen til photoshop (jeg skrudde av flatten delen). La så til dark frame med difference som blending mode. Så kan eventuell forgrunn til slutt maskes inn.

 

Tror jeg fikk med det meste og det viktigste der.

Endret av mge
Lenke til kommentar

Istedenfor darkframe, er det mulig å bare lage ett svart lag i PS?

 

 

Det er en artig effekt men som stjernespor syns jeg det blir alt for mye her. Sporene er for tykke eller/og du har fått med for mange stjerner. Det blir noe abstrakt ut av det. For å få fram stjernesporene ville jeg ha eksponert litt mørkere men kan være skjermen min som er rar også :p

Endret av Phaser_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...