gardkarlsen Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 Jeg fikk et Belgisk vaffeljern til jul og jeg lurer på om det er noen her som sitter på en fantastisk oppskrift som de ønsker å dele med meg ;-) Jeg har aldri prøvd å lage denne type vaffler før...og har veldig liten erfaring med vanlig vaffler også. Er det stor forskjell på røren til Belgisk vafler og vanlige Norske vaffler? Lenke til kommentar
Bakura Skrevet 12. januar 2010 Del Skrevet 12. januar 2010 150 g smør 4 dl melk 4 egg, skilt i plommer og hvite 500 g hvetemel 100 g sukker 1 ts vaniljesukker 25 g gjær 3,5 dl vann 1 ss nøytral matolje belgiskvaffel_oslopuls_redi.jpg Smelt smøret og hell i melken. La det hele bli fingervarmt. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn melkeblandingen og eggeplommene. Rør gjæren ut i lunkent vann og bland dette inn i røren sammen med oljen. Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt. La røren heve i ca ½ time. Stek vaflene i varmt spesialjern for belgiske vafler. Om det er et gammeldags vaffeljern som brukes på ovnen, så husk å snu jernet når røren er helt i, ellers vil vaffelen brenne seg fast. Stek vaflene gylne på begge sider, og avkjøl på rist. Dryss evt med sukker ved servering. (Oppskriften er hentet her) Belgiske vafler er mer kalori holdig enn Norske, samt har en annen smaks essens kan man si PS: Prøvd denne oppskriften selv og synes det funker prima! Lenke til kommentar
gardkarlsen Skrevet 12. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2010 Takk for det. Jeg får teste den ut og se om den funker :-) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå