dePt Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 (endret) Hei, Tok tidligere i dag ut omtrentlig 1.2kg hjortesteik fra fryseren. Tenkte å ta i bruk denne i morgen kveld og trenger derfor forslag til hva jeg skal gjøre. Vi er bare 2 personer som skal ha, så vi har nok kjøtt til to middager. Hvor lenge holder kjøttet seg i kjøleskap? Endret 11. januar 2010 av dePt Lenke til kommentar
Blårens Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 Tja kjøttet holder vel en 2-3 dager i kjøleskap, men det kommer også litt ann på hvor lenge kjøttet har vært i fryseren da. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 11. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 11. januar 2010 Har vel vært der 2-3mnd snart? Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre med det også kanskje? Tenkte å steike det rakst på høy varme for så å ha det i ovnen med salt og pepper. Så lage en form fløtegratinerte poteter og servere med grønsaker og en saus av et slag. Sliter med å velge saus, syntes vanlig fløtesaus blir litt kjedelig. Forslag? Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 Viltsaus er vel rimelig åpenbart ... ? Tilsett generøse mengder rømme, fløte og viltkrydder i tillegg, så har du en god saus til hjort eller elg. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 (endret) Jeg ville ha droppet viltsausen hvis du skal lage gratinerte poteter. Gå heller for en rødvinssaus, gjerne smakt til med krydder som går bra til vilt, for eksempel enebær og timian. Fremgangsmåten din ellers ser riktig ut, men husk å bruke steketermometer (har du ikke det, så kjøp det. Det koster en hundrelapp..) . Jeg ville ha stekt den på 120 grader og tatt den ut ved ca 55 grader og latt den hvile i ca en halv time. Endret 11. januar 2010 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 12. januar 2010 Del Skrevet 12. januar 2010 .. og husk endelig å bruke kjøttsaftene fra stekebrettet i sausen, gjerne også noen tyttebær. Har du god nok tid, kan du sette ovnen på 55 grader og la steken ta den tiden den trenger (antageligvis 2-4 timer, avhengig av tykkelse). Da slipper du den gufne, overstekte ringen helt ytterst. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå