Gå til innhold

Tilbereding av hjortesteik


dePt

Anbefalte innlegg

Hei,

Tok tidligere i dag ut omtrentlig 1.2kg hjortesteik fra fryseren.

Tenkte å ta i bruk denne i morgen kveld og trenger derfor forslag til hva jeg skal gjøre.

Vi er bare 2 personer som skal ha, så vi har nok kjøtt til to middager.

Hvor lenge holder kjøttet seg i kjøleskap?

Endret av dePt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vel vært der 2-3mnd snart? Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre med det også kanskje?

Tenkte å steike det rakst på høy varme for så å ha det i ovnen med salt og pepper. Så lage en form fløtegratinerte poteter og servere med grønsaker og en saus av et slag. Sliter med å velge saus, syntes vanlig fløtesaus blir litt kjedelig. Forslag?

Lenke til kommentar

Jeg ville ha droppet viltsausen hvis du skal lage gratinerte poteter. Gå heller for en rødvinssaus, gjerne smakt til med krydder som går bra til vilt, for eksempel enebær og timian. Fremgangsmåten din ellers ser riktig ut, men husk å bruke steketermometer (har du ikke det, så kjøp det. Det koster en hundrelapp..) . Jeg ville ha stekt den på 120 grader og tatt den ut ved ca 55 grader og latt den hvile i ca en halv time.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...