Gå til innhold

Ferdigblandet grønnsaker vs lage mix selv


Anbefalte innlegg

Som student kan det ofte bli litt dårlig matvaner. Tenkte derfor å begynne å spise mer grønnsaker:)

 

Jeg antar det er vel bedre å lage en grønnsaksmiks selv istedet for å kjøpe en ferdigblandet(fryst) om man bare steker rett i pannen? Det jeg lurer på er: hvor mye usunnere er det med ferdigblandet? Hvor er det forskjellen ligger? Antall kalorier?Proteiner?

 

Eller tar jeg feil ang hva som er sunnest?

 

Greia er at jeg sparer mye tid på å bare kjøpe ferdigblandet istedet for å kjøpe masse ulike grønnsaker som jeg har relativt lite kjennskap til og så begynne å mikse de sammen.

 

Noen så har tips/erfaringer å dele:)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du sammenligne 100g vare vs 100g vare så er det ikke noe vits i å regne med grønnsaker som proteiner.

 

Jeg tror egentlig at lag mix er mye bedre enn frosen, grønnsaken er jo "levende" når det først er på bordet, men det inneholder rikelig med vitaminer og mineraler. Fra frysen er nok grønnsaken død, jo lengre den ligger jo mer forsvinner av næringen.

- Koken på skolen.

Lenke til kommentar
Skal du sammenligne 100g vare vs 100g vare så er det ikke noe vits i å regne med grønnsaker som proteiner.

 

Jeg tror egentlig at lag mix er mye bedre enn frosen, grønnsaken er jo "levende" når det først er på bordet, men det inneholder rikelig med vitaminer og mineraler. Fra frysen er nok grønnsaken død, jo lengre den ligger jo mer forsvinner av næringen.

- Koken på skolen.

Men da tenker du på IKKE å koke grønnsakene? For det vil vel gi samme effekt som frysingen ville ha gjort, eller?

Lenke til kommentar
Skal du sammenligne 100g vare vs 100g vare så er det ikke noe vits i å regne med grønnsaker som proteiner.

 

Jeg tror egentlig at lag mix er mye bedre enn frosen, grønnsaken er jo "levende" når det først er på bordet, men det inneholder rikelig med vitaminer og mineraler. Fra frysen er nok grønnsaken død, jo lengre den ligger jo mer forsvinner av næringen.

- Koken på skolen.

 

Alle proteinene du får i deg i løpet av dagen, enten det kommer fra grønnsaker eller melk, går inn under den totale mengden av det du skal ha i deg, ikke bare de essensielle.

 

Frosne grønnsaker og bær inneholder ofte mer næring enn ferske.

Dette skjer fordi de fryses ned rett etter høsting, slik at nivået av næring holdes høyt. Tvert imot så "dør" de ikke, men går heller i en "dvale" fordi den molekylære bevegelsen senkes.

 

De ferske derimot blir høstet, fraktet og oppbevart ved disken i butikken din. De foreldes mye raskere enn grønnsakene som blir frosset, derav et større vitamin og mineral tap.

 

Husk også at med å bruke varme ved tilberedning av grønnsakene så senkes næringen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...