Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

En diskusjon om ketchup på maten


Anbefalte innlegg

Hadde du spist ketchup på ryper hadde jeg drept deg.

 

Du er en av de som har fått ødelagt din gode sans for smak med ketchup. De fleste kokkene sier at ketchup er en uting i samfunnet da den tar smaken fra det meste. Hvis du ikke liker det? Hvorfor spiser du det da med ketchup? Hvorfor ikke bare droppe det? Selv om bestemora di blir lei seg burde hun vel kjenne deg såpass at hun ikke serverer det i det hele tatt?

 

Og nei, han er ikke i nærheten av å mobbe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva faen har det med sammenhengen at du har kone fra Asia? Som Xaser sier, du havner mer og mer i den sereotypen.

 

Dessuten ser du jo bort når noen har skrevet et poeng sier du jo du ser bort fra det og skriver noe annet. Kan ikke diskutere med folk da. Jeg pleier aldri å si hva jeg skal servere om jeg så får besøk, men så lager jeg heller ikke kjøttkaker da jeg ikke ser på det som en veldig spesiell middag.

En ting jeg må si, om jeg hadde servert hjemmelaget pizza til noen og de hadde dynket den med ketchup hadde jeg faktisk klikket i vinkel.

 

At du lager deg stereotyper om mennesker basert på hvilken etnisitet deres ektefeller har sier mye om deg.

 

At du klikker i vinkel fordi noen liker ketchup på pizzaen sier ganske så mye mer. Du ville dog aldri opplevd dette fra min side. Da jeg aldri ville takket ja til en midagsinvitasjon med et meneske med så mange fordommer som du her viser for all verden.

 

Klikke i vinkel på grunn av at noen tar litt ketchup på en hjemmelaga pizza....finnes det virkelig slike mennesker der ute? :!:

Endret av Kikyet
Lenke til kommentar

Hvis jeg hadde blitt servert rype og mislikte smaken så sterkt at jeg ikke fikk det ned (noe som skjer sjelden), så hadde jeg spist tilbehøret uten å gjøre noe nummer av det. Hvis verten hadde spurt hva jeg syntes om maten, så hadde jeg høflig sagt at jeg dessverre ikke liker smaken av rype, men at jeg syntes tilbehøret var godt.

 

Jeg ser ikke problemet med at det finnes enkelte typer mat man misliker så sterkt at man rett og slett har store problemer med å spise det, og jeg ønsker ikke at min gjest skal sitte der og tvinge i seg maten. Da ville jeg heller fortrukket at gjesten lot den ene ingrediensen ligge og heller spiste tilbehøret. Men jeg ville også synes det var barnslig om det viste seg at det nærmest var regelen mer enn unntaket at gjesten mislikte maten. Hvis man er så kresen at både asparges, brun saus, erterstuing og pesto alt er blant ting man rett og slett ikke får ned, så synes jeg det blir litt mye.

 

Som eksempel kan jeg ta en gang for mange år siden da jeg som ny-utflyttet inviterte min mor på middag - koteletter med grønnsaker, saus og poteter. Mine kokkeferdigheter var ikke av de beste, og kotelettene ble faktisk ikke gjennomstekt. Min mor gjorde ikke noe nummer av det, hun spiste det som var godt av kjøttet, og forklarte hvorfor hun ikke spiste alt, og fortsatte så med å spise opp potetene og grønnsakene. Det er hva jeg anser som høflig.

Lenke til kommentar
At du lager deg stereotyper om mennesker basert på hvilken etnisitet deres ektefeller har sier mye om deg.

Se der ser du bort ifra det vi skrev IGJEN! Gratulerer

 

At du klikker i vinkel fordi noen liker ketchup på pizzaen sier ganske så mye mer. Du ville dog aldri opplevd dette fra min side. Da jeg aldri ville takket ja til en midagsinvitasjon med et meneske med så mange fordommer som du her viser for all verden.

 

Klikke i vinkel på grunn av at noen tar litt ketchup på en hjemmelaga pizza....finnes det virkelig slike mennesker der ute? :!:

Hvorfor ville jeg det? Det er enkelt fordi jeg har laget hele pizzaen fra bunn og jeg vil si det er såpass god smak på pizzaen at du ikke trenger å fjerne smaken ved å dynke den i ketchup. Jeg passer også på at jeg er nok pizzasaus som gjør at det heller ikke skal være nødvendig med ketchup på. Ketchup er en uting på mat (minus pølser osv), enkelt og greit.

Lenke til kommentar

Hadde du spist ketchup på ryper hadde jeg drept deg.

 

Du er en av de som har fått ødelagt din gode sans for smak med ketchup. De fleste kokkene sier at ketchup er en uting i samfunnet da den tar smaken fra det meste. Hvis du ikke liker det? Hvorfor spiser du det da med ketchup? Hvorfor ikke bare droppe det? Selv om bestemora di blir lei seg burde hun vel kjenne deg såpass at hun ikke serverer det i det hele tatt?

 

Og nei, han er ikke i nærheten av å mobbe.

 

Hva kokkene sier er stort sett noe gir driter loddrett i. Jeg lager heller mat slik jeg liker den. Både med og uten ketchup.

 

Om du så velger å gjøre deg til drapsmann på grunn av ketchup på noen ryper blir vel strengt tatt en sak mellom deg og påtalemyndighetene. Jeg gidder i alle fall ikke å ta hensyn til dine forskrudde holdninger til mat, og spiser den som jeg selv ønsker alt etter forholdene.

 

Er ikke dette godt nok for vertskapet er dette i så fall deres problem, ikke mitt.

Lenke til kommentar

Jeg spiser for å leve, ikke for å bli underholdt. At maten må være så jævla "god" hele tiden at man alltid ser seg nødt til å tilføre den samme trygge gamle smaken man er vant til før man spiser den, stiller ikke ketchupspruteren i noe godt lys verken når det gjelder smak, høflighet, åpenhet eller syn på livet generelt. Når ble god mat en menneskerett? Spis heller noe som smaker kjipt en gang i blant, så setter du mer pris på det du virkelig liker. Hvem vet, kanskje du finner noe nytt også. Men gud forby, det kan jo hende det er æsj.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Om du så velger å gjøre deg til drapsmann på grunn av ketchup på noen ryper blir vel strengt tatt en sak mellom deg og påtalemyndighetene.

Å herregud. Det var mer en metafor for å vise at jeg ville blitt irritert, jeg ville da for faen ikke drept en person på grunn av det.

 

Les Tabris sitt innlegg, du har virkelig noe å lære.

Lenke til kommentar
At du lager deg stereotyper om mennesker basert på hvilken etnisitet deres ektefeller har sier mye om deg.

Se der ser du bort ifra det vi skrev IGJEN! Gratulerer

 

At du klikker i vinkel fordi noen liker ketchup på pizzaen sier ganske så mye mer. Du ville dog aldri opplevd dette fra min side. Da jeg aldri ville takket ja til en midagsinvitasjon med et meneske med så mange fordommer som du her viser for all verden.

 

Klikke i vinkel på grunn av at noen tar litt ketchup på en hjemmelaga pizza....finnes det virkelig slike mennesker der ute? :!:

Hvorfor ville jeg det? Det er enkelt fordi jeg har laget hele pizzaen fra bunn og jeg vil si det er såpass god smak på pizzaen at du ikke trenger å fjerne smaken ved å dynke den i ketchup. Jeg passer også på at jeg er nok pizzasaus som gjør at det heller ikke skal være nødvendig med ketchup på. Ketchup er en uting på mat (minus pølser osv), enkelt og greit.

 

Hvorfor ikke spør nå jeg. Med tenåringer i huset står hjemmelaget pizza relativt ofte på menyen hos oss. Det kunne ikke falle meg inn å la meg fornærme om en eller annen skvettet litt ketchup på denne. Selv uten at gjestene hadde smakt på Pizzaen først, og de ville vært hjertelig velkommen tilbake neste gang. ja jeg ville faktisk sørget for at ketchupen stod på bordet slik at det bare var for gjestene å forsyne seg, nå som jeg vet at det er slik de liker pizzaen min :new_woot:

Lenke til kommentar

Selv uten at gjestene hadde smakt på Pizzaen først, og de ville vært hjertelig velkommen tilbake neste gang. ja jeg ville faktisk sørget for at ketchupen stod på bordet slik at det bare var for gjestene å forsyne seg, nå som jeg vet at det er slik de liker pizzaen min :new_woot:

 

Poenget er jo nettopp at om man dynker ketchup på, så viser man nettopp at man ikke liker maten slik den er servert. Fordi ketchup har en så kraftig og søt smak at den drukner all annen smak. Hadde jeg laget en enkel pizza med løk, squash og paprika så hadde jeg ikke brydd meg om noen ville ha ketchup på, siden det for mange faktisk er et tilbehør til en slik pizza. Men hadde jeg laget en helt spesiell pizza-oppskrift, kanskje med oliven, rødløk, soltørkende tomater, ruccola og annet med litt kraftige smaker, så hadde jeg reagert om noen hadde masse ketchup, ja. For da evner de ikke å se nyanser mellom en vanlig lørdagspizza og pizza som en egen rett. I en bevisst komponert rett så er smakene laget for å passe sammen og fremheve hverandre. Hvis du drukner det i ketchup, så vil du jo ikke kjenne de smakene.

Endret av Tabris
Lenke til kommentar

Jeg spiser for å leve, ikke for å bli underholdt. At maten må være så jævla "god" hele tiden at man alltid ser seg nødt til å tilføre den samme trygge gamle smaken man er vant til før man spiser den, stiller ikke ketchupspruteren i noe godt lys verken når det gjelder smak, høflighet, åpenhet eller syn på livet generelt. Når ble god mat en menneskerett? Spis heller noe som smaker kjipt en gang i blant, så setter du mer pris på det du virkelig liker. Hvem vet, kanskje du finner noe nytt også. Men gud forby, det kan jo hende det er æsj.

 

At du er selvplager, og tvinger i deg mat du vet du ikke liker, er ikke noe resten av verden trenger å ta hensyn til.

 

Og med en 10 -15 år boende og arbeidende i 3 verdensdeler blant mennesker med høyst varierende matkultur tør jeg påstå at jeg har smakt, spist og liker mat du ikke en gang ville tenkt på som menneskeføde.

 

Jeg har dermed såpass med livserfaring at jeg overhodet ikke gidder å la meg fornærme av detaljer som at noen liker ketchup på maten, mens andre spiser den som den er. Jeg spøker ikke engang om a gjøre med til drapsmann over litt ketchup, men er heller glad for at folk får i seg maten og blir mette. Noe annet betraker jeg som det reneste snobberi. Om dette fører til at jeg ikke godtas som gjest hos dine likesinnedekan man som tenkende menneske ikke betrakte som noe tap. tvertimot vil det være en berikelse p slippe å pleie omgang med så begrensede mennesker. :p

Endret av Kikyet
Lenke til kommentar

Da får jeg si som deg: Pizzaen var vel så elendig at jeg måtte ha ketchup på den for å slippe drittsmaken.

 

Det kan godt hende, men gjestene forlater oss nå gode og mette. Og med de mengdene disse gutta legger i seg når Pizza står på menyen, kan jeg ikke skjønne annet enn at de liker den, både de som spiser med og uten ketchup.

Lenke til kommentar

Har aldri sagt jeg er en drapsmann, jeg har jo allerede sagt det var et eksempel for å vise at jeg blir irritert. Det er noe jeg kan si hele tiden til venner da det er helt naturlig.

 

Jeg er glad jeg ikke har deg som venn.

 

Jeg har da aldri hevdet at du er noen drapsmann. Du bør virkelig pusse brillene dine. Når det gjelder din glede over at vi ikke er venner, kan jeg fosikre deg om at følelsen er gjensidig. :thumbup:

Lenke til kommentar

[quote name='Tabris' date='28. april 2010 - 12:49'

 

Poenget er jo nettopp at om man dynker ketchup på, så viser man nettopp at man ikke liker maten slik den er servert.

 

...mens man likevel er så høflig at man kan spise den hvis man får noe på maten som skjuler smaken man ikke liker. Hva skulle være galt i det?

 

Det er jo nettop derfor jeg spiser kjøttkaker i brusnsaus hvis jeg får ketchup på. Å drepe smaken jeg ikke liker er jo nettop poenget.

 

Alternativet for meg ville være at enten spiste jeg ikke i det hele tatt, eventuelt ville jeg sansynligvis sitte der å pirke i maten, og det ville likevel være tydelig for alle at jeg hadde store problemer med å spise.

 

Alternativet er altså at jeg får litt ketchup, og jeg greier å tømme talerkenen på vanlig vis. Og vertskapet slipper å føle seg beklemt over å ha laget mat gjesten ikke greier å spise. capice? :new_woot:

Lenke til kommentar

Om likevel er så høflig at man kan spise den hvis man får noe på maten som skjuler smaken man ikke liker. Hva skulle være galt i det?

 

Det er jo nettop derfor jeg spiser kjøttkaker i brusnsaus hvis jeg får ketchup på. Å drepe smaken jeg ikke liker er jo nettop poenget.

 

Alternativet for meg ville være at enten spiste jeg ikke i det hele tatt, eventuelt ville jeg sansynligvis sitte der å pirke i maten, og det ville likevel være tydelig for alle at jeg hadde store problemer med å spise.

 

Alternativet er altså at jeg får litt ketchup, og jeg greier å tømme talerkenen på vanlig vis. Og vertskapet slipper å føle seg beklemt over å ha laget mat gjesten ikke greier å spise. capice? :new_woot:

 

 

/ble noe feil med Quotingen her, inlegget er svar til Tabris

Lenke til kommentar

Fordi det er ikke om å gjøre for meg at gjesten skal tvinge i seg maten, og at han derfor må se seg nødt til å drukne den i pepper, krydder eller ketchup for å klare å få den ned. Det er jo galskap. Da synes jeg det er mer diskrè og høflig at man legger til side det man ikke klarer å få ned og heller spiser resten.

 

Og det er nettopp det som gjør at mange, inkludert kokker som faktisk har svært god kunnskap om mat og smakssammensetninger (de som du driter i), er kritiske til overbruk av ketchup. Nettopp fordi den drukner all annen smak. Det er tilfelle som ble nevnt tidligere, hvis man bruker for mye ketchup så døver man smaksløkene med den kraftige og søte tomatsmaken, og vil da ha større sjanse for å mislike mat og ingredienser som faktisk har en tydelig smak - som f.eks oliven, asparges, pesto, hvitløk, soltørkede tomater, rype osv. Smaksløkene må vennes til å like variert mat, noe den ikke får sjanse til om man drukner det meste i ketchup eller store mengder salt/pepper. Det er det jeg kaller udannet.

 

Hvis jeg lager en rett som er bevisst komponert for å få frem smaker, så er det jo nettopp de smakene som er poenget - ikke at man skal ha en holdning om å drukne det hele i ketchup for å få ned røkla. Vi har rett og slett helt ulike holdninger til mat og smak.

Endret av Tabris
Lenke til kommentar

Hvor gammel er du egentlig? Hadde du noen problemer i oppveksten eller oppdragelsen? Virker nemlig sånn siden du ikke eier respekt og medfølelse for andre.

 

 

jeg er 39, er gift og har 2 barn med den 3. på vei :love:

 

Jeg hadde ingen problemer i oppveksten. Jeg er rett og slett gammel nok, og har opparbeidet meg nok livserfaring til at jeg ikke orker å la meg fornærme om noen ikke liker maten slik akkurat jeg har laget den, men foretrekker å legge til noen ingridienser selv slik at de kan nyte den slik de selv ønsker det.

 

Livet er likeså, og som jeg har sagt før, for kort til å bry seg med mennesker som er såpass hårsåre at de klikker i vinkel på grunn av en skvett ketchup på maten. heldivis omgås jeg ikke slike i det daglige, og denne debatten her på forumet har jo også til fulle vist at dette er en riktig holdning fra min side :!:

Lenke til kommentar

Jeg spiser for å leve, ikke for å bli underholdt. At maten må være så jævla "god" hele tiden at man alltid ser seg nødt til å tilføre den samme trygge gamle smaken man er vant til før man spiser den, stiller ikke ketchupspruteren i noe godt lys verken når det gjelder smak, høflighet, åpenhet eller syn på livet generelt. Når ble god mat en menneskerett? Spis heller noe som smaker kjipt en gang i blant, så setter du mer pris på det du virkelig liker. Hvem vet, kanskje du finner noe nytt også. Men gud forby, det kan jo hende det er æsj.

 

At du er selvplager, og tvinger i deg mat du vet du ikke liker, er ikke noe resten av verden trenger å ta hensyn til.

 

Og med en 10 -15 år boende og arbeidende i 3 verdensdeler blant mennesker med høyst varierende matkultur tør jeg påstå at jeg har smakt, spist og liker mat du ikke en gang ville tenkt på som menneskeføde.

 

Jeg har dermed såpass med livserfaring at jeg overhodet ikke gidder å la meg fornærme av detaljer som at noen liker ketchup på maten, mens andre spiser den som den er. Jeg spøker ikke engang om a gjøre med til drapsmann over litt ketchup, men er heller glad for at folk får i seg maten og blir mette. Noe annet betraker jeg som det reneste snobberi. Om dette fører til at jeg ikke godtas som gjest hos dine likesinnedekan man som tenkende menneske ikke betrakte som noe tap. tvertimot vil det være en berikelse p slippe å pleie omgang med så begrensede mennesker. :p

Det er det som er så fint med å være selvplager (eller høflig som det gjerne også kalles) at noen plager er så ubetydelige at det ville være barbarisk å forlange at verden skulle stå til rette for dem. Altså prioriterer jeg gjerne vertens tilfredsstillelse over å kunne tilby et selvlaget måltid langt over min mikroskopiske mangel på sådan ved å spise den.

 

Om jeg hadde bodd på samme sted hele tiden og om jeg var født i går kan du ikke vite noe om, og om så skulle være ville det ikke ha noen betydning da dette ikke er noen konkurranse i alder og bereisthet, men en "diskusjon om ketchup på maten", som trådtittel så presist uttrykker. Disse tingene gjør ikke meningene eller argumentene våre mer eller mindre svake.

 

Ketchup er ikke noe å lage oppstyr rundt, men det er fare for at jeg krysser av for "noe enkel" i bekjentskapslisten. Vi ser jo ut til å være enige om at det viktigste er at folk får i seg maten og blir mette, problemet er kravet om at alt skal smake tilfredsstillende hele tiden. Hvem er mest begrenset: den som klarer å spise både god og vond mat, og av og til opplever noe nytt godt, eller den som unngår alt som ikke smaker ketchup?

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...