Gå til innhold

Har skattekort med to deler, hvilken del lønner det seg å levere til hvem? Har to jobber.


Mr.Anki

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har fått nytt skattekort for 2010 og er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det med de to delene kortet består av, for å tjene mest mulig.

 

Del 1 trekker skatt etter tabell 7100 mens del 2 har en trekkprosent på 36%.

 

Har nå en jobb i en kiosk som jeg skal ha hele året hvor jeg tjener omlag 3000 - 4000 i måneden. Og til sommeren blir det mest sannsynlig en ekstra jobb hvor jeg tjener rundt 10 - 15000 i måneden.

 

Så lurer jeg på hvilken del det lønner seg å levere til arbeidsgiver i kiosken. Ser på tabell 7100 at når en tjener opp til 3200 så betaler en ingenting i skatt (stemmer dette?) og at jeg da kan slippe unna men noen få kroner i skatt i løpet av året. For alt jeg har tjent i løpet av året legges vel ikke sammen til slutt for så å trekke skatt?

 

Og at det da er lurest å levere del to til en evt. sommerjobb hvor jeg tjener mer per måned?

 

 

Har jeg forstått riktig at jeg vil betale minst skatt om de små beløpene går på del 1 av skattekortet?

 

 

 

Ikke helt godt forklart men, veiled meg gjerne! :)

 

 

Mr.Anki

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
For alt jeg har tjent i løpet av året legges vel ikke sammen til slutt for så å trekke skatt?

 

Jo det gjør det.

 

Skattekortet ditt regulerer KUN hvor mye forskuddstrekk ("forskuddsskatt") som trekkes av lønnen din før du får den utbetalt, ikke hvor mye skatt du faktisk må betale til syvende og sist. Så hvem som får hvilken del spiller ingen rolle for sluttsummen.

 

Alt du har tjent i løpet av året legges sammen til slutt (i selvangivelsen din) og det er denne summen som du betaler inntektskatt av. Hvis det er trukket for lite eller for mye forskuddstrekk (skatt) av lønnen din så får du penger tilbake eller baksmell etter at selvangivelsen er levert.

Endret av what_no2000
Lenke til kommentar

Du vil ikke "slippe unna" skatt ved å fordele skattekort på den mest gunstige måten.

Det du selvfølgelig kan ungå er å betale for mye i skatt, og dermed slippe og vente til juni 2011 for å få tilbake skattepengene som du har betalt for mye i år. Du risikerer selvfølgelig samtidig å trekke for lite i saktt, og dermed måtte betale inn restskatt neste år.

 

Uansett hvilke skattekort du har, så er det din totale inntekt i løpet av året som til slutt sier noe om hvor mye du skal betale i skatt. jeg regner ikke med at du har store rente inntekter/kostnader eller endre relevante poster som kan være bestemende for skattenivået?!

 

Som et eksempel:

 

Skattekalkulatoren for 2010 (dinside.no) sier at du ved en inntekt på 60 000,- i 2010 må trekke ca 4 680,- i skatt. Dvs at du trenger et skattekort på ca. 9% (utifra trekk i normalmåned).

 

Du kan da f.eks velge å bestille et skattekort som trekker 9% av all inntekt, eller trekke

minimalt med skatt fra kiosken (som du er inne på) men sørge for at du fyller opp "skattekontoen" ved og betale mer skatt i din sommerjobb.

 

Husk at en arbeidsgiver ikke kan trekke mindre en hva skattekortet sier at skal trekkes, men du kan velge at det skal trekkes mer.

Lenke til kommentar

Kva du betaler på enkeltlønninger betyr ingenting. Det er total bruttoinntekt i løpet av året som bestemmer kor mykje skatt du skal betale. Har du betalt for mykje får du det tilbake på likninga neste år. Har du betalt for lite må du betale restskatt til neste år.

 

Dersom du tente 60 000 kroner er 4680,- riktig ja. Eventuelle endringar kan kome dersom det er snakk om frådrag. Når du får likninga sjekker du at alle summar stemmer.

 

Du kan betale 100% skatt eller 0% skatt om du vil, alt blir utrekna på likninga uansett. Det beste er å betale riktig sum skatt, helst litt for mykje, då unngår du i det minste å måtte betale restskatt.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...