Gå til innhold

Kamptråd - Manchester United vs Leeds United


Latias

Man Utd - Leeds  

84 stemmer

  1. 1. Uniteds beste...

    • PIG
      2
    • Neville
      0
    • Brown
      6
    • Evans
      2
    • Fabio
      6
    • Obertan
      3
    • Anderson
      1
    • Gibson
      1
    • Welbeck
      0
    • Berbatov
      3
    • Rooney
      4
    • Valencia (innbytter)
      7
    • Giggs (innbytter)
      1
    • Owen (innbytter)
      6
    • Selv jeg hadde spilt bedre.
      42
  2. 2. Fornøyd med kampen?

    • Ja, for all del.
      17
    • Skandale at vi tapte.
      41
    • Er ikke United-supporter, så jeg er fornøyd!
      24
    • Vet ikke, så ikke kampen.
      2


Anbefalte innlegg

b_12.png VS b_28.png

 

The Football Association Challenge Cup (FA-cup)

03-01-2010 Kl. 14:00 @ Old Trafford

 

Vises på:

viasatfotball.png

 

Football%20Manchester%20United%20v%20Leeds%20United.png

 

----------------------------------------------------

 

Det skiller kanskje over 40 plasser mellom klubbene i divisjonssystemet, men gammelt erkerivaleri kommer garantert til å ha hovedfokuset når Leeds United tar den korte turen fra Yorkshire til Old Trafford.

 

Erkerivaleriet mellom Manchester United og Leeds stammer helt tilbake fra 1400-tallet, da Lancashire (som Manchester da lå under) og Yorkshire kjempet på hver sin side i kampen om kongetronen i England. Disse krigene ble kalt Wars of the Roses, og er opphavet til at rivaleriet mellom klubbene ofte går under navnet the Roses Rivalry.

 

Til tross for at klubbfotballen stammer fra Yorkshire, ble Manchester United etablert før rivalene fra øst. Da gikk de under navnet Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway - med andre ord dekket navnet begge områdene. Først møtte United et lag kalt Leeds City, og de møttes for første gang på Bank Street i Manchester 15. januar 1906. Foran 6,000 fans ble imidlertid Leeds City for sterke og vant 3-0. På grunn av finansielle problemer gikk imidlertid Leeds City i oppløsning, og et nytt Leeds-lag ble skapt. Leeds United tok over plassen til Citys reservelag i Midland League, og tok samtidig over stadion Elland Road. I 1923 møttes Manchester United og Leeds United for første gang, men 25,000 tilskuere måtte gå skuffet hjem igjen etter en 0-0-kamp. Én uke senere møttes lagene i Leeds, hvor de røde djevlene vant 1-0.

 

Rivaleriet mellom klubbene tok seg opp på 60-tallet, da Matt Busby og Don Revie var managere for hvert sitt lag. Busby hadde allerede ledet Manchester United til tre seriegull tiåret før, men under Revie ble Leeds ansett som et tøft og kompromissløst lag. Bobby Charltons bror Jack spilte for erkerivalen, og han ga Denis Law svært tøff kamp da lagene møttes i semifinalen i FA-cupen i 1965. Jack Charlton og Denis Law var i krangel stort sett hele kampen, og direkte slåss med hverandre på banen. Kampen i seg selv endte 0-0, og i Yorkshire Post dagen derpå kunne man lese at "begge lag oppførte seg som hunder som slo og knurret mot hverandre i kampen om et bein." Leeds vant omkampen, og i serien knep Manchester United førsteplassen foran rivalene på bedre målgjennomsnitt. Jack Charlton og Bobby Charlton er forøvrig de to spillerne som har spilt flest kamper i the Roses Rivalry.

 

I 1978 ble to av Leeds' beste spillere gjennom tidene, Joe Jordan og Gordon McQueen, solgt til Manchester United. Dette var tøft for Leeds-fansen, spesielt ettersom McQueen var en av deres favoritter. I det kommende oppgjøret mellom lagene ble spesielt sistnevnte buet på, og gjenstander ble kastet mot han i oppgjøret på Elland Road. Leeds-supporterne ble imidlertid stille da han scoret et mål med hodet.

 

Etter en åtteårsperiode hvor Leeds var i andredivisjon, møttes lagene igjen da Howard Wilkinson fikk laget opp i toppserien i 1990. I den siste sesongen før Premier League ble etablert sørget spillere som Gordon Strachan (som tidligere hadde spilt i rødt), Lee Chapman, David Batty og Eric Cantona for at Leeds ble serievinnere, fire poeng foran Manchester United. Den påfølgende sesongen dro nettopp Cantona til Manchester. Ironisk nok skulle franskmannen være hovedgrunnen til den store United-dominansen i PL det neste tiåret.

 

Utover 90-tallet var det flere enkeltepisoder som vitnet om rivaleriet mellom klubbene. Alf Inge Haaland og Roy Keane er kanskje den meste kjente. Haaland taklet Keane stygt før han skrek til Keane at han måtte slutte å filme. Etter å ha vært ute i en lang periode med skade etter taklingen slo imidlertid Keane tilbake mot Haaland noen år senere med en av tidenes styggeste taklinger mot Haaland, som da var i City, i knehøyde. Ian Harte og Fabien Barthez hadde også en episode i 2001, det samme med Robbie Keane og David Beckham senere samme år. To Leeds-supportere ble knivstukket under en UEFA-cupkamp mot Galatasaray i 2000. Mange United-supportere viste deres respekt, og the Independent brukte overskriften "Old rivalries forgotten as fans unite in grief" for å beskrive det som skjedde. Ikke alle var like snille. Da lagene møttes neste gang hadde United-fansen laget bannere som hånet de døde. Dette var muligens en reaksjon på Leeds-fansens München-sanger, men det førte uansett til en oppblussing av sangene og ytterligere opptøyer etter kampen.

 

Senere har to Leeds-spillere tatt turen til Old Trafford etter de hvites økonomiske problemer. Rio Ferdinand er én, men den mest kontroversielle er sannsynligvis Alan Smith. Han var født og oppvokst i Leeds og hadde klubben i sitt hjerte, og hadde også uttalt i et intervju at han aldri ville gå til Manchester United og at han ville følge Leeds ned om det skulle skje. Men da Leeds virkelig rykket ned hadde pipa en annen lyd. Smith forlot Elland Road til fordel for Old Trafford, og Leeds-fansen brukte ikke lang tid på å la Judas bli et synonym med spissen. Han ble tatt varmt imot av Manchester United-fansen, mye takket være hans innstilling.

 

Det er ikke bare på banen dette rivaleriet har utspilt seg. Da hooliganismen i engelsk fotball var på sitt verste på 70-tallet kjempet Leeds' Service Crew og Manchester Uniteds Red Army, to av de mest anerkjente hooliganfirmaene i Storbritannia, innbitte kamper mot hverandre. Dette oppgjøret var på den tiden et av de mest voldelige i engelsk fotball. Mange mennesker ble skadet i opptøyene, men volden har avtatt kraftig i takt med den synkende hooliganismen.

 

Klubbene har ikke møtt hverandre siden 21. februar 2004. Det er altså snaue seks år siden sist. Søndag klokken 14.00 møtes lagene igjen, og Old Trafford blir garantert fullere nå enn den pleier å være i tredje runde i FA-cupen.

 

Dommer:

gary_neville_1514544c.jpg

 

Chris Foy. Dømmer United for tredje gang denne sesongen, alle i forskjellige turneringer (ironisk nok ingen PL-kamper). Han dømte Community Shield kampen mot Chelsea, og LC-kampen mot Barnsley, der han sendte Gary Neville av banen.

 

MANCHESTER UNITED

 

Darren_Fletcher__Di_776534i.jpg

 

Etter å ha knust Wigan i midtuka, kommer nok Ferguson til å hvile noen spillere mot Leeds. En drømmemotstander på starten av et nytt tiår, og United vet hvor mye prestisje det er i slike oppgjør. Etter denne kampen venter to kamper mot byrival Manchester City, før en kamp på Emirates på slutten av måneden, så det blir ganske mange intense oppgjør på starten av året. De beste spillerne blir nok spart, men uansett lag vi stiller med, det blir ordentlig liv på stadion. Benken kommer nok til å være knallsterkt, i tilfelle laget sliter.

 

Se opp for:

Gary Neville

Gary-Neville-celeb-v-Manchester-City_2363297.jpg

 

Etter å ha vært ute med skade, er kapteinen tilbake til kampen mot Leeds. Neville vet at han må spille bra, for Rafael har storspilt i de to siste kampene. Han kan hele United-historien, og vet hva det innebærer å slå ett lag som Leeds. Kommer til å lede et relativt ungt lag (dersom han får starte kampen da så klart), og er nok innstilt på å knuse rivalen.

 

Skadesituasjon:

O'Shea, Nani og Hargreaves er fortsatt ute. Ferdinand blir heller ikke klar, selv om han var tilbake i trening på tirsdag. Gary Neville og Jonny Evans er tilbake.

 

Mulig lagoppstilling:

 

Foster

Neville - Evans - Brown - Fabio

Park - Gibson - Anderson - Obertan

Welbeck - Owen

 

 

LEEDS UNITED

 

0,,10273~7816643,00.jpg

 

Fra semifinale i Champions League i 2001 til League One ni år senere. Et Leeds-lag i knallgod form gjester Old Trafford søndag ettermiddag. De har kun tapt to kamper i hele sesongen, den ene mot Liverpool. De er ubeseiret på de siste 15 kampene, og leder divisjonen sin ganske klart. Disse gutta vet nok også om historien mellom Manchester United og Leeds United, så forvent at de kommer til å gi alt de har.

 

Se opp for:

 

Jermaine Beckford

JERMAINE_BECKFORD_516_5963a.jpg

 

Jermaine Beckford begynte sin proffkarriere i Chelsea, før han tok turen til Wealdstone, deretter hentet av Leeds. 26-åringen scorte 27 mål forrige sesong og var mye av grunnen til at Leeds greide en play-off plass. Denne sesongen har han allerede 19 mål, og blir bortelagets største trussel.

 

 

Skadesituasjon:

Ben Parker er langtidsskadet. Leigh Bromby er suspendert, etter å ha pådratt seg sitt fem gule for sesongen. Rui Marques har dratt med Angola til Afrikamesterskapet, og da spiller han åpenbart ikke denne kampen.

 

Mulig lagoppstilling:

 

Ankergren

Hughes - Kisnorbo - Naylor - Crowe

Doyle - Howson - Kilkenny - Snodgrass

Becchio - Beckford

 

 

Tips: 2-1

Endret av Latias
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aldri i verden om vi knuser Leeds i mårra. I motsetning til våre overbetalte stjerner uten bakkekontakt, vil gutta på gulvet ofre liv og lem for bortefansen på Old Trafford. Hadde kampen blitt spilt på Elland Road, hadde jeg faktisk satt en bong på Leeds.

 

 

Håper Leeds, Charlton og Saints (utenkelig dog) havner i PL igjen. Ikke det samme med drittlag som Hull og Wigan feks.

Lenke til kommentar

Det står da i førstepost og om jeg ikke husker helt feil har du fått svar på det en gang fra før av. Ikke noe vits å spørre i to tråder heller...

 

Vil se Rafael på banen i morgen også, men Neville er sikkert veldig klar for å spille igjen. Hvis vi spiller 4-5-1 i morgen blir jeg lei meg. :(

 

Uansett! Gleder meg vilt til denne kampen, håper det blir total ydmykelse. Men jeg er nesten helt sikker på at det blir en tøff kamp, Leeds kommer nok til å stille opp med 11 menn som er klare til å gi alt de makter for å vinne.

 

BTW Latias, du fortsetter å overgå deg selv med disse kamptrådene! :thumbup:

Endret av Haawy
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...