Gå til innhold

BK: Første gang her, så prøver litt forskjellig.


Pebino

Anbefalte innlegg

Første gang jeg prøver meg her på bildekritikk delen, slenger opp noen bilder så håper jeg noen legger igjen litt feedback.

 

 

Bilde 1:

Et kjapt snapshot der jeg følte at lyset ifra stjerneskuddet lagde en veldig fin effekt

 

post-104243-1262359854_thumb.jpg

 

 

Bilde 2:

Et rakettbilde tatt inn iblant hus og gatelys, gjorde mitt aller beste for å få med minst mulig. Og føler jeg traff relativt bra

 

post-104243-1262359991_thumb.jpg

 

 

Bilde 3: Syns effekten her ble råkul, burde muligens vært croppa ute til høyre. Men har desverre ikke noe ordentlige redigeringsprogrammer med meg.

 

 

post-104243-1262360119_thumb.jpg

 

Prøver disse først, så får vi se hva folk sier :)

--

Pebino

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Velkommen til bildekritikken. :)

Før jeg begynner å kommentere vil jeg gjøre deg oppmerksom på reglene som sier at lengste side på bildet ikke skal være lengre enn 1280 (eller noe slikt) piksler. Så fiks det så kjapt som mulig. Finnes en egen tråd en plass om bilderedigeringsprogrammer. Bare sånn helt i starten kan du laste ned GIMP, siden det er lite og lett tilgjengelig.

Så til bildene dine. Av disse tre er det siste det jeg liker best. Men det er ikke fordi det er et godt bilde av fyrverkeri(?). La meg tippe at du har tatt dette håndholdt? Da er isåfalll 5 sekunner lang lukkertid altfor mye, stativ neste. Det fungerer da heller som et flott abstrakt/surrealistisk bilde. Spesielt hvis du beskjærer det slik at vi bare ser midt inni.

 

Bilde 1. Så er jeg enig i at stjerneskuddet gir en fin effekt, men derfor er det synd at modellen din ikke er helt i fokus. Ser også spor som kan minne om bevegelsesuskarphet. Bildet er tatt med 1/8sek lukkertid. Det er litt i lengste laget (for de fleste vel og merke) håndholdt, spesielt uten bildestabilisator (vet ikke om du har det).

 

Denne kritikken vil kanskje virke litt streng, men alt er sagt i beste mening for at du skal få mer ut av hobbyen. Nå har du fått litt mer å tenke på til neste gang, lykke til videre. :)

Lenke til kommentar

Ser på det som langt ifra strengt, og som helt ny til dette må man bare tåle det. Liker slettes ikke "Built-in flash" så dermed måtte lukkertiden økes litt, så det blir det første jeg skal kjøpe.

 

Bortsett ifra det er jeg vel ganske enig i at det er relativt middelmådige bilder, men alltid gøy med kritikk uansett:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...