Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Piggfritt duger ikke i denne kulden, trenger piggdekkforslag.


Fisha

Anbefalte innlegg

Hei og hopp

I dag opplevde jeg noe jeg ikke vil oppleve igjen. Min Alfa Romeo 156 (piggfrie dekk) ble plutselig til en kjelke. Dette skjedde i 20 km/t, og jeg greide akkuratt å unngå å crashe ved å vrenge meg opp på fortauet hvor det var snø og strødd. Det var riktignok speilis på veien, men anyways jeg kjører ikke ut med piggfritt en gang til i vinter.

De piggfrie dekkene jeg har er nok utslitte, men jeg har bestemt meg for at jeg skal ha piggdekk denne gangen, piggdekkavgift eller ei.

 

Jeg trenger ett forslag til bra, og billige piggdekk i Osloområdet:)

 

På forhånd takk for alle forslag

 

Mvh Fisken.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare som et tips, kjøper du de billigste piggdekkene du finner, så er det ikke sikkert de er bedre enn piggfrie til samme pris (ettersom piggfrie generelt er billigere enn piggdekk). Her er det mye variabler ute og går..

 

Skal du være på den sikre siden bør du uansett kjøpe noe dyrere, som f.eks Nokian.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Piggfritt er etter min mening bedre å kjøre med enn piggdekk, uansett føre. Eneste plassen pigg er bedre enn piggfritt er på våt is, noe som er skjeldent å kjøre på. Hadde glatt gått for noen ordentlige gode piggfrie dekk. Som f.eks nevnt over, Nokian eller Continental.

Endret av EvenL
Lenke til kommentar

Hmm dere sier noe med nye piggfrie, de dekkene jeg har er trossalt 10 år gamle, og blir ekstra harde i denne kulden.

Så akkuratt at det er piggdekkavgift i trondheim og, på 1200 pr sesong. Det er endel penger for en fattig student:p

Hva ligger prisen på på nokian piggfrie?

Lenke til kommentar

Piggdekkavgiften er latterlig dyr, ja. Men det jeg pleide når jeg kjørte vinterbilen min med piggdekk var at jeg hadde en SMS som var skrevet og klar til å sendes. (Husker ikke akkurat hvilket nummer man måtte sende til, men man sendte f.eks KF12020 som da er reg.nr på bilen + området du holder til i).

 

Det som er fint er at om jeg ble stoppet osv, så sendte jeg denne SMS'en, og da trakk de meg automatisk for "dagspass" på piggdekkavgiften i Oslo området. Så hvis de skulle sjekke om jeg hadde betalt så ser de at jeg hadde kjøpt dagspass :) Smart måte å komme seg unna. Ble dog aldri stoppet...

 

Du bør ringe en lokal dekksjappe å høre hva de skal ha. Bare gi de dekk.dim'en du er ute etter så hjelper de deg.

Endret av EvenL
Lenke til kommentar
Piggdekkavgiften er latterlig dyr, ja. Men det jeg pleide når jeg kjørte vinterbilen min med piggdekk var at jeg hadde en SMS som var skrevet og klar til å sendes. (Husker ikke akkurat hvilket nummer man måtte sende til, men man sendte f.eks KF12020 som da er reg.nr på bilen + området du holder til i).

 

Det som er fint er at om jeg ble stoppet osv, så sendte jeg denne SMS'en, og da trakk de meg automatisk for "dagspass" på piggdekkavgiften i Oslo området. Så hvis de skulle sjekke om jeg hadde betalt så ser de at jeg hadde kjøpt dagspass :) Smart måte å komme seg unna.

 

Du bør ringe en lokal dekksjappe å høre hva de skal ha. Bare gi de dekk.dim'en du er ute etter så hjelper de deg.

Hehe genialt;), må testes.

Lenke til kommentar

Hvis det er is du vil ha grep på, så kjøper du selvsagt piggdekk. Dagens piggfrie dekk kan ikke matche piggdekk på is, uansett. Dette er spesielt viktig på steder der mesteparten av bilene kjører med piggfritt. De stedene hvor flesteparten kjører med piggdekk kan man bli lurt av hvor godt piggfritt sitter, fordi mange andre har skrapet opp isen med piggdekkene sine.

 

Men, altså, med 10 år gamle piggfrie vinterdekk er det nesten sånn at du kan forvente samme veigrep som sommerdekk. Dersom gummien er hard tar den ikke i is, ganske enkelt..

Lenke til kommentar

Forskjellen på piggfrie dekk fra 10 år tilbake, og dagens piggfrie er enorm. De siste årene har dekkene gjennomgått store forbedringer, mye på grunn av klimafokuset. Med 10 år gamle dekk med gammel teknologi, skjønner jeg godt at du sliter på glatta. Merke har også mye å si, både med og uten pigg. Har selv prøvd forskjellen fra Hakkapeliitta pigg, og Marangoni pigg. Marangoni er vel et italiensk billigmerke så vidt jeg har skjønt, og disse var merkbart dårligere enn Nokian-dekkene. Pris har mye å si, noe testresultatene viser. Anbefaler derfor å legge litt ekstra penger på bordet, og få kvalitetsdekk istedet for å kjøpe katta i sekken. Personlig vil jeg anbefale Nokian, Continental eller Michelin. Om du velger piggdekk, ville jeg nok styrt unna Continental, ettersom de har hatt er rufsete rykte på seg for å miste pigger lett. Kan være dette har kommet seg med årene, men de piggfrie dekkene deres er hvertfall gode. Du får ha lykke til med investeringen, og håper du blir fornøyd med ditt valg :thumbup:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Jeg hadde Michelin X-Ice (første versjon) på min forrige bil, og de var helt uten grep når det ble kaldt (-15 og kaldere). Kjørte en annen bil (samme type/modell) med Nokian RSi, det var som sommerføre i forhold, spesielt ved 0-føre.

 

Min nye bil kom med Pirelli Icestorm, dårlige på 0-føre, men sitter som fjell ved -15 og kaldere slik vi har det nå.

Lenke til kommentar

Nå har det vært diskutert både frem og tilbake hvorvidt slike tester er pålitelige, men dette kan kanskje gi en viss indikasjon på hva som forventes av de forskjellige dekkene fra den mest kjente produsentene:

http://www.naf.no/Forbrukertester/Dekk/Dek...rdekktest-2009/. Èn ting man skal være klar over med slike tester er at de blir testet med bilens sikkerhetsystemer påslått, det inkluderer da ABS, TCS og ESP. Resultatet kan bli ulikt om dekket sklir ukontrollert slik det vil uten noen slike systemer.

 

Desverre vil aldri selv det beste piggfridekket være bedre enn et middels dårlig piggdekk på ren is, bare så det er sagt, men som nevnt tidligere, det er ikke noen automatikk i at et piggdekk alltid er bedre enn et piggfritt på nevnte forhold.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...