Gå til innhold

Vekten på snø


Blåbær

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil vel tippe med at fuktigheten i luften er lavere når temperaturen er lav. Det er altså mer fuktighet i luften ved -5 enn ved -25.

 

Snøkrystallene suger derfor til seg fuktighet i luften som deretter krystalliserer og blir der til feks det blir + grader. Massen blir altså mer kompakt eller mer snø/is om du vil.

 

Men du bør Google hvis du ønsker et garantert korrekt svar, dette er hva jeg tror er riktig. :)

Lenke til kommentar

Når det er kaldt ligger ikke snøen pakket sammen og kan enkelt bli blåst bort. Når det så blir varmere vil mye av snøen bli til vann og det er også en sannsynlighet for at det også vil komme regn over den allerede tettpakkede snøen, som igjen veier mye mer per kvadrat enn løssnø.

 

Tviler på at overgangen fra puddersnø til kram snø er det som drar med seg bygg, men heller den ekstra vekten mildværet tar med seg i form av regn og sludd.

Lenke til kommentar
Svære bygg raser jo sammen når det er mildvær, ikke når det snør.

Snøen veier selvsagt det samme selv om det blir midvær, forutsatt at det ikke kommer mer nedbør.

 

Men hvis det regner i et lag med snø vil vekten øke voldsomt, for snøen virker som en svamp og regnvannet renner ikke ut før det hele er nesten hundre prosent vann. En kubikkmeter gjennomvåt snø veier nesten 1 tonn.

 

Når tak som delvis har overheng utenfor veggene blir måket for snø, må man begynne på midten. Mange gjør bommerten med å fjerne snøen langs kantene først. Dermed fjernes motvekten utenfor veggene og taket raser sammen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...