medlem-68510 Skrevet 24. desember 2009 Del Skrevet 24. desember 2009 Litt merkelig spørsmål fra meg denne julekvelden, men hvilken side av aluminiumsfolien skal være mot maten? Den er jo blank på den ene siden, og matt på den andre Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 24. desember 2009 Del Skrevet 24. desember 2009 Den blanke siden skal ned mot maten for å reflektere varmen innover mot maten. Lenke til kommentar
medlem-68510 Skrevet 24. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 24. desember 2009 Mange takk. Jeg tenke det samme =) Lenke til kommentar
f(x) Skrevet 2. januar 2010 Del Skrevet 2. januar 2010 Aluminium foil has a shiny side and a matte side. The shiny side is produced when the aluminium is rolled during the final pass. It is nearly impossible to produce rollers with a gap fine enough to cope with the foil gauge, therefore, for the final pass, two sheets are rolled at the same time, doubling the thickness of the gauge at entry to the rollers. When the sheets are later separated, the inside surface is dull, and the outside surface is shiny. This difference in the finish has led to the perception that favouring a side has an effect when cooking. While many believe that the shiny side's reflective properties keep heat out when wrapped on the exterior and keep heat in when facing exterior, the actual difference is imperceptible without instrumentation. The reflectivity of bright aluminium foil is 88% while dull embossed foil is about 80%. Lenke til kommentar
medlem-68510 Skrevet 2. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2010 Hahaha. Takk takk ^^ Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå