Gå til innhold

Hvordan oppgradere denne best mulig?


Anbefalte innlegg

Nå er det snart ti år siden sist jeg mekket sammen en pc, så siden jeg er tilbake ved start hva kunnskap om hardware angår, er jeg nødt til å høre her om noen kan komme med tips til hvordan jeg kan gjøre min nåværende stasjonære pc litt mer up to date. Har ikke kjøpt nye deler til den på 4-5 år, og nå går det meste av spill rimelig tregt. Så det er egentlig en spill-pc jeg er ute etter, med andre ord.

 

Dette er hva jeg har:

 

Hovedkort: Asus P5GLP-X SE

 

Skjermkort: GeForce 7300 GS

 

RAM: Apacer 512MB DDR SDRAM

 

Strømforsyning: Aopen 350W.

 

Prosessor: Pentium 4, 3GHz.

 

Som dere skjønner, er ikke dette akkurat den feteste pc-en lenger. I tillegg har jeg bare 260 GB fordelt på to interne harddisker, pluss 500 på en ekstern. Det er nesten latterlig hvor kjip denne pc-en er nå.

 

Så det jeg lurer på, er hvilke enkle grep jeg kan gjøre for å få den up and running igjen. Jeg vil helst kunne spille dagens spill uten problemer, og regner meg at jeg trenger både mer minne, nytt skjermkort og sikkert nytt hovedkort. Hadde også tenkt å ta med en intern harddisk på 1TB, giver or take.

 

Okei, det er vel all info jeg føler er nødvendig per nå. Kan også nevne at budsjettet helst ikke skal overstige 3500-4000,-.

 

Håper noen har noen gode ideer til meg, for denne maskina er som sirup, altså. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Isj, det var det jeg fryktet. Hele greia er jo rimelig utgått...med unntak av kabinettet. :p

 

Ja, om du har lyst til å finne et/noen oppsett til meg, hadde jeg blitt evig takknemmelig. Jeg vet jo hva jeg må ha, men ikke hva som passer med hva. Og forresten, hvis jeg like gjerne skal kjøpe en helt ny pc, kan vi jo kjøre litt på og lage den ganske solid også. Får en rimelig god en til 5-6000, vel? Så holder den noen år ytelsesmessig, tenkte jeg. :)

Lenke til kommentar

Dette er et oppsett fra komplett.no. Den drar alt av spill. Har ikke tatt med DVD-brenner, siden du kan hente det ut av maskinen du allerede har (hvis ikke er det 200,- i tillegg).

 

Hvis du synes det blir for dyrt ville jeg byttet skjermkortet med dette og heller brukt litt mer på hovedkortet; dette (har bl.a. nye USB3!). Trenger du da evt. å oppgradere senere kjøper du enda et 5770-kort (men da trenger du trolig litt større strømforsyning - og da kjøper du gjerne en større nå: f.eks. denne).

 

Av nyskjerrighet - hvilket kabinett har du?

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte dette oppsettet. Monterte det for to dager siden. Er helt fantastisk ytelse til en fantastisk pris. Jeg ble utrolig overrasket over hvor bra den faktisk var. Var redd den skulle bli bråkete, men neida. Stille som en mus. Tenkte å gjøre det umulige, kjørte Crysis opp mot min 40" Full HD tv på entusiast (maks innstilling) og 1920*1080. Ligger på 30+ FPS, altså lagg fritt. Sier litt! Men da har jeg overclocket enkelt på visse komponenter. Noe som du også vil ha muligheten til. Her er i alle fall mitt oppsett:

 

XFX Radeon HD 5770 1GB GDDR5PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, DisplayP

 

Samsung DVD brenner SH-S222A Svart, IDE, bulk SH-S222A/BEBE

 

Western Digital Caviar GP 1TB S-ATA II, Green Power 32MB cache

 

ASUS M4A77TD PRO, Socket-AM3AMD 770FX+SB710, DDR3, ATX, GbLAN

 

Lancool PC-K56, Miditower, Sort

 

OCZ DDR3 4 GB Value Memory Gold i52x2GB 1333MHz. (9-9-9-20)

 

AMD Phenom II X4 955 Black EditionSocket AM3 3,2Ghz 8MB cache, 125W, Boxed

 

Chieftec Super Series 650W, CFT-650-14CS, modulær

 

Denne pakken kom på 6000kr med frakt. Så var en utrolig bra pris. Men hvis man trekker fra kabinett her, så vil dette kommer på 5500 kroner ca. Du vil også få muligheten til å oppgradere til crossfire, hovedkortet har mulighet til det. Har også gøyale overclockingsmetoder. Som å trykke på Av/På knapp, så endres ytelsen. Kan velge mellom tre nivåer der:

 

1. Race Car: Liten Økning

2. Jet Plane: Middels Økning

3. Rocket: Høy Økning

 

Er i alle fall noe jeg kan absolutt anbefale!

Lenke til kommentar

E-asy, meget godt oppsett, kun en liten ting, dette 770 hk har også usb 3.0

 

Easy sitt oppsett er desidert rasket her, mens knutsens har bedre oppgraderingsmuligheter, er alltid morsomme valg, knutsen alternativ er meget godt dersom du vil ned i pris, men ville skiftet til dette hovedkortet med usb 3.0 og sata6

 

Men til trådstarter, W-asy sitt oppsett er meget bra, er spill prioritet, så holdt på radeon 5850, her kan du spare på cpu uten at det vil gå ut over ytelsen, men amd 965 er vel verdt de kronene ekstra, vel å merke 125 w.

 

Men du kan omså gå ned til Amd phenom 945 uten at det vil gå ut over ytelsen , dog den har ikke fri klokkegenrator.

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Alright, tusen hjertelig takk for hjelpen, folks!

 

Jeg endte opp med å bestille omtrent akkurat det samme som var i oppsettet til E-asy, bortsett fra at jeg bestilte fra PS, valgte det billigere skjermkortet, samt gikk for en større HD og kjøpte nytt tower og DVD-brenner i samme slengen. Det ble en helt ny pc, med andre ord. Det skal bli digg, selv om den gjør meg 6300,- kroner fattigere. :p

 

Igjen - takker så mye for all hjelp. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...