Gå til innhold

Hvor gammel er "for gammal" til å se på anime?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er 21 og ser alt mulig =P Bare å sjekke "min animeliste" i signaturen min.

Hvilken alder som er "for gammel" er vel opp til hver enkelt syns nå jeg.

Kan godt innrømme at jeg ikke kjenner noen som deler interessen, som er rundt på min egen alder (ingen å diskutere med) :cry:

Ett problem jeg ser er at folk som ikke ser på anime, sammenligner det med en vanlig tegneserie fra USA :nei:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

19 og ser gjerne på animé. Naruto, Bleach, Element Hunters, Hellsing (nye OVA'ene ruler!), har sett gjennom Death Note, og har sett en god del av Miyazaki's genialitet (Ponyo FTW!). Mangler vel bare Kiki, Chihiro og Porco Rosso, tror jeg. Har atpåtil sett noen episoder av Initial D.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Bare for å sette det litt i perspektiv på noe jeg trodde jeg kom tli å bli for gammel til. Da jeg begynte å spille TV-spill, kunne jeg aldri tenke meg foreldre og voksne spille TV-spill. Etter hvert som jeg ble eldre forstod jeg at det vil bli en del av kulturen som ville følge min og kommende generasjoner.

 

Om vi ser på kulturen for anime i Japan er den helt annen enn det den er her. Det ser ut til at både barn og godt voksne både ser på anime og leser manga. Om man ser på utspring fra denne formen for tegneserier, kan man helt klart se at sjangre som hentai definitivt ikke er rettet mot barn.

 

Som Kenichi-san sier ligger det mye i at de ser for seg anime som tengeserier, og forbinder dette med tegneserie fra vesten, og de i stor grad for barn med en gang. Til og med da jeg var liten og Akira gikk på TV, spurte jeg min far om jeg kunne sitte oppe å se på denne, han lurte på hva slags film det var. Jeg kunne sagt det var en voldelig tengefilm med 18-års aldersgrense, men jeg følte at ved å kun si det var en tegneserie så ville odsene mine være høyere ... og det stemte ganske bra.

 

Det var ikke mange jeg kjente som så anime da jeg fikk sansen for anine (det var vel animen Rurouni Kenshin mener jeg og huske), men har introdusert et par serier til personer som har vært på min egen alder (26-27 år) som har blitt helt hektet og sittet oppe til langt på natt for å ta igjen serier.

 

Personlig bryr jeg meg svært lite om en film, eller et spill for den sags skyld, har voldelig eller barneaktig preg, og om det er CGI, tengnet eller ekte. Det er tross alt andre elemeter enn hvilke metoder de bruker for å vise historien som spiller inn, og mange av de mer fengende anime-filmene jeg har sett har til og med vært godt egnet for den yngre gruppen.

 

EDIT: rettet noen dårlig formulerte setninger.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Haha, når eg flytta inn i min første hybel var det eit par snikrar der som dreiv med oppussing. Sånn litt tilfeldig spør han eine meg der, om eg såg på anime. Denne snikkaren var kanskje 35-40 år gamal, og han var ivrig sjåar av anime. I tillegg hadde han no anbefalt eit par seriar til ein kompis av seg, og denne kompisen hadde blitt enda meir hekta enn snikkaren.

Endret av aspic
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...