Morgens Skrevet 21. desember 2009 Del Skrevet 21. desember 2009 OK, er ikke ungkar - men svært lite erfaren på kjøkkenet. Utfordringen ligger i at jeg skal tilbrede 2 ting i samme ovn. 1. Laksefileler - skal ha 25 minutter på 200 grader. 2. Poteter - skal ha 30 minutter på 250 grader. Tidligere har jeg bare laget 1 av tingene og da hatt det på midterste nivå. Men hva nå? Selv tenkte jeg å sette potetene nederst og la dem få 40 minutter på 200 grader, og fisken på nivået over midten og la de få 25 minutter. Blir det riktig? Vil ikke be kona om hjelp da jeg har lovet at svigermor og svigerfar skal få en romjulsmiddag fra meg, og hun regner med at blir pizza. HJELP... Lenke til kommentar
Blårens Skrevet 21. desember 2009 Del Skrevet 21. desember 2009 (endret) Eller 225 grader? 20 min på lakse filet og 35 minutter på poteter Endret 21. desember 2009 av MongoMan Lenke til kommentar
Morgens Skrevet 21. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 21. desember 2009 ok, takk for tipset. men trenger det lenger tid når det er mer i ovnen? og går det bra å ha 2 brett inne samtidig? Lenke til kommentar
WaterMarked Skrevet 22. desember 2009 Del Skrevet 22. desember 2009 (endret) Går sikkert greit, men skru opp tempen nå det første er ferdig. Ellers er det bare å følge litt med om det ser bra ut. Men hvorfor ikke lage potene først, lakesen etterpå for å sette inn potetene i slutten for at du skal holde varmen? Det hadde jeg gjort. Endret 22. desember 2009 av WaterMarked Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 22. desember 2009 Del Skrevet 22. desember 2009 (endret) OK, er ikke ungkar - men svært lite erfaren på kjøkkenet. Utfordringen ligger i at jeg skal tilbrede 2 ting i samme ovn. Hæ? Har du bare EN ovn? Neida... pottiser tåler (trenger!) gjerne tilberedning over lengre tid - sett dem inn minst 30/40 minutter før fesken på 200 grader (fesk-temperatur). På en måten kan du kontrollere fesken (det kritiske punkt), mens pottisene er robuste nok til å tåle litt. (du sier forresten ikke noe om hvilke pottiser du lager, er det snakk om gratinering blir jeg mer usikker, mens Hasselblad, båter, bakte etc blir fett nok (hvis de ikke er altfor små)) - ble noen forbehold her, ser jeg, men lykke til! Edit: flere ting i ovnen og sånn...tja.. matlaging er ikke matematikk - her må du bare ta i bruk magefølelse og gefuhl. Endret 22. desember 2009 av Tumbleweed Lenke til kommentar
Morgens Skrevet 16. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 16. januar 2010 Vel, da er middagen servert - og jeg fikk skryt. Fulgte rådet og gjorde ferdig potetene først og deretter gav jeg dem 15 minutter "oppvarming" sammen med fisken til slutt. Hæ? Har du bare EN ovn? Men før kona kom på banen hadde jeg planer om 2 oppvaskmaskiner, en for det skitne og en for det rene... Lenke til kommentar
weebl Skrevet 18. januar 2010 Del Skrevet 18. januar 2010 (endret) Men før kona kom på banen hadde jeg planer om 2 oppvaskmaskiner, en for det skitne og en for det rene... Hvordan skulle det gå opp? EDIT: nevermind, en mindre hjernefeil så seint på natta/tidlig på morgenen Endret 18. januar 2010 av weebl Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå