Dicorn Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 (endret) Heii ^^ Jeg vet hvordan jeg lager sats, litt under en tredjedel sukker, litt tørrgjær, halve flaska med juice og resten med vann, så holde den lunket i ca 2 uker. Men, jeg lurte på om det var noen som har en nøyaktige mengden med tørrgjær og sukker, og om jeg kan lage dette uten juicen. også bare helle det i en kjele og koke det, sånn at vannet fordamper og sukkeret, alkoholen og gjæret blir igjen, eller fordamper alkoholen også? Vel vel, hadde vært koselig med noen svar, og føl deg fri til og diskuter litt fram og tilbake her ^^ Endret 19. desember 2009 av Dicorn Lenke til kommentar
pus736 Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 17gram sukker per l per%. Eks 25l til 20%=17x25x20=8500gram-8,5kg sukker. Koking dreper jo gjæren, er vel max 25grader Lenke til kommentar
pus736 Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Du må jo ha skikkelig gjær for å komme helt opp i 20% også, da så høge alkoholnivå vil ta knekken på gjæren. Lenke til kommentar
pus736 Skrevet 19. desember 2009 Del Skrevet 19. desember 2009 Appelsinjuice oppi i tillegg vil gi 1-2% extra, da det vil fungere som tilleggsnæring for gjæren Lenke til kommentar
Dicorn Skrevet 19. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2009 Jeg lagde halvannen liter flaske med ca en halv kilo sukker, en pose tørrgjær, halve flaska med epplejuice og resten med vann. Den fikk jeg til og bli litt over 23% alkohol på :O Og den holdt jeg heller ikke varmt, bare vanlig rom temperatur, under 20 grader vil jeg tror det stort sett var hele tiden... Men den "boblet" i ca tre uker da! Men jeg tenkte jeg bare kunne lage noe som jeg kunne blande ut med brus, for satsen er ikke akkurat det beste jeg har smakt x'D Men, så jeg skal altså ha 510g sukker om jeg lager sats på en 1 og en halv liter flaske? Også hvor mye vanlige tørrgjær da, jeg bruker den jeg får kjøpt i dagligvarehandelen, og da bruker jeg hele posen, er dette kanskje for mye ? Men hadde vært fint om noen kunne fortelle meg om en måte jeg kunne lage en slags sprit jeg kan blande ut med brus eller noe annet uten sånn hjemmebrent apparat... Om det er det så helst si ifra Lenke til kommentar
Horten94 Skrevet 20. desember 2009 Del Skrevet 20. desember 2009 Er ikke hjemmebrent ulovelig ? Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 20. desember 2009 Del Skrevet 20. desember 2009 Er ikke hjemmebrent ulovelig ? Kun å utføre. Lenke til kommentar
Dicorn Skrevet 21. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 21. desember 2009 dette er jo ikke hjemmebrent, men hjemmebrygget... Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 26. desember 2009 Del Skrevet 26. desember 2009 Når er det alkohol blir til eddik egentlig? Lenke til kommentar
G Skrevet 26. desember 2009 Del Skrevet 26. desember 2009 (endret) Om du åpner f.eks. en flaske vin, og lar den stå med tilgang til luft (vinen altså), så vil det bli til vineddik etter en stund. Tror også det er vesentlig å få startet gjæringen med ordentlig gjær. Har ikke satt vin eller sats selv, så jeg vet ikke fra eller til om husholdningsgjær duger. Om du har fruktsaft, så vil den starte å gjære naturlig, men du har ikke garanti for at de riktige gjærsoppene arbeider for deg annet enn at det ofte kan gå bra. Men det tar litt lenger tid å komme i gang på naturlig måte, da gjærsoppene må vokse seg bra i antall før det tar skikkelig av om du lar det gå naturlig. Har ikke for mye greie på dette, så ta det med en klype salt. Har også hørt at det kan gå galt, og du kan ende opp med giftige resultater, om det er sant får dere verifisere med andre som virkelig kan dette. Endret 26. desember 2009 av G Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 26. desember 2009 Del Skrevet 26. desember 2009 Høres ut som et fornuftig svar. Jeg får bare prøve å drikke en liten slant og se om jeg blir dårlig, tviler på at jeg dør av metanol-forgiftning. Når jeg tenker meg om, er det oksygen som gjør alkoholen til eddik? Lenke til kommentar
Makrellfilet Skrevet 27. desember 2009 Del Skrevet 27. desember 2009 en god sats burde du gå etter noe som er prvd å testet blandt miljøet av moonshiners: My recipe for an 80 liter wash. Ingredients as follows: 3 cups tomato paste Juice 3 lemons Approx. 18 kg sugar 225 grams fresh regular bakers yeast. Buy in bulk at any good health food store. water(I use spring well water) Procedure: Keep careful notes from start to finish for future reference. Carefully mix paste, juice, say 14 kg sugar with 60 liters water at 30C. Measure SG. (you are aiming for 1.09) Carefully add water and sugar to bring mixture to 80 liter, WITH A SG 1.09. Temperature of finished mixture should be 30C-35C to start. You should now have 80 liters of mixed ingredients. Carefully sprinkle 225 grams of yeast over surface, stirring in. Place cover loosely, to let CO2 escape, keeping flying nasties out. There is so much CO2 coming off; there is no need to worry about oxygen coming in contact. Place bottomless styrofoam box over fermenter. Dangle lit lightbulb through small hole in lid. Bulb must be strong enough to keep the mixture at a steady range of 30C-35C for entire fermentation. Size of bulb depends on room temperature. Stick your digital thermometer through side of box to track inside temperature. {A good idea would be to set up with water a day before you begin wash to determine the size of light bulb to maintain water/wash in the 30-35C range.} Check SG and temperature daily Stir daily On day three, syphon contents evenly into four 23 liter airlocked carboys. (This step may not be nessesary and I may at some future date simply take the wash from start to finish in the unairlocked storage container) Check SG and temperature daily Shake carboys gently daily. After a total of 7-8 days SG should be .995. If not, wait until completion. Note: After ten years of making 95% ethanol, and fine tuning my recipe after lots of suggestions from people on this forum, this is what works for me. I'm always fine tuning and welcome any comments or suggestions. If any points above are not clear or you have questions, feel free to ask. Cheers om du skal sette deg inn i hobbyen, så anbefaler eg at du leser deg godt opp på www.homedistiller.org dette er for å ungå brann, forgiftnig, og for å sitte igjen med et produkt av høy kvalitet Lenke til kommentar
Dicorn Skrevet 12. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2010 Hei igjen En ting til jeg lurte på, hvordan får jeg gjæren som ligger i bunnen av flaska ut?? Lenke til kommentar
G Skrevet 12. januar 2010 Del Skrevet 12. januar 2010 (endret) En måte kan være å forsiktig fjerne væsken på toppen. For så å spyle kanna ordentlig ren. Da kan kanna gjenbrukes til neste flytting. Men det skal jo ikke mye til for at bunngrums skal danse opp i den klare og rene væsken over, så det krever nok stødige hender. Har ikke utført dette selv, så tenker kun ut i fra synsing. EDIT: Kanskje å bruke slange ved hevertmetoden duger, slik at du forsiktig kan nærme deg grumset på bunn, og slik få stoppet flyten raskt ved å klemme (knekke) slangen om nødvendig. Endret 12. januar 2010 av G Lenke til kommentar
Hightow3r Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Gjærlåsen til satsen, skal den røde korken være på den gjærlåsen? Assa tett topp på den? eller skal den være av å gi luft til satsn? Åg når satsn er ferdig hva skal jeg gjøre når jeg heller den over til en annen tank? sile gjennom tynn duk eller noe så bunnslammet holder jeg unna? Lenke til kommentar
G Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 (endret) Vil du være sikkert ett produkt med mindre bismak, så er vel brenning det beste. Nettingduk vil la masse stoff være igjen i væsken. Du kan jo forsøke å filtrere med kullfilter, men det anbefales vel helst etter brenningen. For om du gjør det før, så blir alle porene som væsken skal renne igjennom fyllet opp med grums med med det samme. Om dere skal unngå brenning, så ville jeg heller laget vin enn å lage sats. Det går an å få til veldig god vin på de rette bærfruktene. Vin kan du jo fint blande med brus. Noen typer kjøpe-rusbrus har jo deler av vin i seg, og ihvertfall gjelder dette pærecider og eplecider. Endret 25. mars 2010 av G Lenke til kommentar
Hightow3r Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Vil du være sikkert ett produkt med mindre bismak, så er vel brenning det beste. Nettingduk vil la masse stoff være igjen i væsken. Du kan jo forsøke å filtrere med kullfilter, men det anbefales vel helst etter brenningen. For om du gjør det før, så blir alle porene som væsken skal renne igjennom fyllet opp med grums med med det samme. Om dere skal unngå brenning, så ville jeg heller laget vin enn å lage sats. Det går an å få til veldig god vin på de rette bærfruktene. Vin kan du jo fint blande med brus. Noen typer kjøpe-rusbrus har jo deler av vin i seg, og ihvertfall gjelder dette pærecider og eplecider. jada , skal brenne etterpå tenkte bare på satsen, får når dn skal å gjærer så må lager jeg ett hull i korken setter gjærlåsen i og tar av korken på den å lar det stå ikke sant? er det slik? og en ting til, har brenne apparat men kan jeg bruke det ute på vinterne? Satsen skal jeg ha inne i 20grader men kan jeg brenne den ute i 0-10grader? Lenke til kommentar
OMyre Skrevet 28. mars 2010 Del Skrevet 28. mars 2010 Her står det mye nytting informasjon. Selv har jeg brukt "Den Store Hjemmebrent boken". Når det gjelder sukker, brukte jeg 10 kg på 100 liter vann. En må lese på gjærpakken for å se hvor mye sukker den klarer å omdanne. Jeg brukte også en Oechslevekt for å finne ut når nivået er på null, dvs. når gjæren har spist opp all sukker. Her er en fin link: Min lenkeHjemmeproduksjon Lenke til kommentar
Glutar Skrevet 31. mars 2010 Del Skrevet 31. mars 2010 (endret) http://www.brygging.com/phpBB3/ Masse info på det diskusjonsforumet, brukte det selv noen år tilbake da vi drev med slikt Masse info om det å lage sats og selve brenneprosessen der. Anbefaler deg å ta en titt på "plastbrenneren". Det er den enkleste, billigste og mist farlige brenneren å bruke. Den produserer ikke like strek sprit som en "spiralbrenner" men går helt fint å brenne 40%. Har lest om folk som har klart å få 60-70% med den. Edit: Her er en liten video som viser hvordan plastbrenneren fungerer: http://www.angelfire.com/magic2/magicmilk/plastis.html Endret 31. mars 2010 av Glutar Lenke til kommentar
Hightow3r Skrevet 31. mars 2010 Del Skrevet 31. mars 2010 ja jeg vet blandingsforhold, utstyr hvordan e.t.c, bare det med gjærlåsen når vi setter på gjærlåsen hva skal man gjøre? skal man ta av den røde korken på gjærlåsen eller skal den være på? Skal man fylle den med vann? eller bare ta av dn røde korken å bare sette den på ? Bare dette jeg lurer på egentlig x) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå