Gå til innhold

Hva syns dere om Avatar? [SPOILER ALERT]


genstian

Hvilken karakter gir du filmen?  

486 stemmer

  1. 1. Hvilken karakter gir du filmen?

    • 1
      10
    • 2
      8
    • 3
      9
    • 4
      8
    • 5
      17
    • 6
      21
    • 7
      51
    • 8
      73
    • 9
      119
    • 10
      126
    • Ingen formening
      0
    • Ikke sett filmen
      51


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vet ikke helt hva det er, men for min egen del så fengte ikke denne filmen noe særlig?

 

Det er utrolig rart, da jeg alltid har latt meg fascinere av spesialeffekter og visuelle godbiter, og kan gjerne kose meg mer med slikt enn av gode historier, for min del vil alltid en film som overbeviser visuelt fungere bedre enn filmer med god bakgrunnshistorie som skuffer visuelt.

 

Det er en av grunnene til at jeg er en stor fan av blant annet The Day Afer Tomorrow, 2012, Transformers I og II osv..

Har alltid også hatt en liten forkjærlighet for SciFi filmer, derfor står samtlige Star Wars filmer høyt på lista, og jeg liker gjerne de nyere bedre enn de eldre, igjen på grunn av mer imponerende og overbevisende spesial effekter osv..

 

 

Men av en eller annen grunn så fungerte bare ikke Avatar noe særlig?

Det første jeg tenkte når jeg så traileren under 2012 kinoturen på Ringen Kino var at dette kunne umulig være noen bra film, jeg syntes traileren bar store preg av forutsigbarhet, dårlige dialoger og tildels skuffende skuespill.

 

Men jeg er en mann som lar meg styre av kritikere og ettersom den fikk så til de grader positiv omtale i media og her på forumet så bestemte jeg meg for at Avatar skulle bli min første "ikke tegne / ren animasjonsfilm" jeg fikk med meg i 3D, så derfor ble det en sofa på meg og kjæresten på Ringen Kino i går!

 

 

Forventningene hadde gått fra ikke tilstedeværende til ganske så høye etter all den positive tilbakemeldingen, men ting skulle ikke bli helt slik som jeg hadde trodd og håpet på!

Først kan jeg jo starte med å si at jeg ikke liker disse Dolby Digital brillene som blant annet KinoCity i Drammen og Ringen Kino benytter, jeg liker bedre de lettere brillen du blant annet får på Colosseum (dog må du betale for de), de ser kanskje billigere ut, de er kanskje mindre solide, men de veier også mindre, du ser ikke refleksjon av dine egne øyne i glasset osv.. Jeg måtte ved flere anledninger i løpet av filmen rett og slett ta av meg brillene fordi jeg syntes de ikke var komfortable i lengden (hører jo da til historien at jeg stort sett aldri bruker solbriller og aldri vanlige briller).

 

 

Innledningen på filmen syntes jeg var tidvis kjedelig, det skjedde ikke så alt for mye spennende, og historien i denne filmen var rett og slett en eneste stor klisje, men det virket som alle andre lot seg underholde av det visuelle, men jeg lot meg aldri rive med eller imponere? Vet ikke om det kan ha noe med at når du sitter bakerste i en sofa på Ringen Kino sal 1 så mister du litt av opplevelsen? Jeg syntes hvert fall ikke at denne filmen rent visuelt var noe spesielt mer overveldende eller imponerende enn hva enkelte scener i blant annet 2012 var? Klart det var stort, det var vakkert, og 3D gav det hele litt ekstra dybde, men det var på ingen måte noe som for min del veide opp for generelt kjedelig handling hele filmen igjennom?

 

Og når det først begynner å skje litt action så syntes jeg 3D sine klare svakheter kommer frem? Syntes at detaljer og effekter blir utrolig blurrete og uskarpt i kampens hete med 3D?

Og dette opplever jeg altså fra bakerste rad? Hvor bilde ikke burde være uskarpt på grunn av jeg sitter for nærme lerretet, ei heller fordi jeg sitte for nærme og delvis av bilde havner utenfor synsfeltet?

 

 

 

Skal sies at jeg aldri har hatt noen større sans for data animert realisme, syntes at ansiktstrekk og detaljer på flere av personene / figurene i filmen mangler noe, ikke helt lett å sette ord på det, men det er akkurat som det er et lag med følelser og uttrykk i karakteristikken og trekkene som greie og gode skuespillere har, som er fullstendig fraværende når det er data animert? Noe som gjør at jeg på ingen måte lot meg overbevise eller forføre i en rekke følelsesladde scener og slikt.

 

 

Nå var jeg dog også veldig trøtt, og holdt på å duppe av opptil flere ganger underveis, det kan selvsagt ha gjort det mye vanskeligere å la seg imponerende og henge med, men er det en bra film så dupper du nå ikke av underveis heller, liker jeg å innbille meg hvert fall ;)

 

 

 

Kanskje forventet jeg for mye, jeg vet ikke. Men for meg imponerte ikke animasjonene nevneverdig, 3D-effektene var til tider imponerende og spenstige, men i andre faser var de mer til hinder da det skapte uskarpe og blurrete scener under action sekvensene, og med en utrolig forutsigbar historie og generelt laber kvalitet på prestasjonene til skuespillerne så syntes jeg personlig at dette ikke var mer enn helt grei og middels film som står til terningkast 4.

 

 

Hadde håpet og trodde den data animerte realismen skulle føles mer naturlig og ekte da det er Weta som står bak, som er de samme som står bak en av veldig få data animerte personligheter jeg faktisk har klart å blitt overbevist av, nemlig Gollum i Ringenes Herre, men den gang ei :(

 

 

 

På den andre siden så elsket kjæresten filmen, så det er helt tydelig at smaken er som baken her ;)

Lenke til kommentar

Ikke for å være frekk altså, men sammenligne effektene i Avatar og 2012? blir ikke det litt feil?

Det er snakk om to vidt forskjellige teknikker og resultater som kommer ut. Hadde det vært for eksempel 2012 og The Day After Tomorrow hadde jeg kjøpt det, dog er det ikke så lett og sammenligne Avatar med noen andre filmer, så ser det dillemaet også :p

 

Men sammenligne? For min del blir det helt feil.

Men kritikk av effektene? Helt greit, så lenge du mener det.

 

Jeg tar meg en tur til å kino for å se denne igjen i romjulen. Jeg likte den godt.

Lenke til kommentar

Flott film! Underholdningsverdi gjennom taket. Historien er vel kanskje den mest gjennomsiktige jeg har sett i det siste, halloween h20 overrasker mer.

 

Noe halvveis off-topic:

 

Hvis han var en tidligere marine, hvorfor valgte han da tidenes dummeste strategi med styrkene på bakken? Forventet ærlig talt en versjon av et bakholdsangrep her. De var jo folk som gikk i ett med naturen, for pokker, burde gå an å lure varmedetektorer på en hollywood-troverdig måte? Mulig det var en hyllest til den siste samurai, hva vet jeg, ble bare skuffet her.

Lenke til kommentar

Ringen er definitivt best. Så vidt jeg vet er det den eneste kinoen i Oslo som har projektorer som er laget for å vise 3D (Dolby 3D), og alle salene på Ringen har THX. Synes også alle salene på Ringen er bedre enn Colosseum 1 (bedre bilde, bedre lyd, bedre seter).

 

Det er vel også bare Ringen som viser Avatar utekstet. Du bør se den utekstet med mindre du får problemer med å forstå filmen (synes tekst blir altfor distraherende for 3D).

Endret av Mathias-S
Lenke til kommentar

Det finnes ingen animerte sammenlikninger til denne filmen når det kommer til hvordan bevegelser er laget. Dem har gitt Navi'ene realistiske ansiktsuttrykk. Det jeg likte med filmen er at de fleste lever seg litt inn i filmen, på en annen måte enn jeg har opplevd før.

 

Alle bevegelser er "spilt inn" alt fra fly til dyr. Dem bruker sensorer og fanger opp bevegelser og legger dem inn i animasjonene. Karakterene har også hatt et kamera montert foran ansiktet slik at dem ansiktsuttrykkene dem lager vises på de animerte karakterene. Anbefaler folk som har sett filmen å sjekke ut denne på Youtube om hvordan den blir produsert. http://www.youtube.com/watch?v=7c4kNLz_4E8

 

Jeg har sett den 2 ganger på kino allerede og vurdere å se den en 3gang. En gigantisk kinoopplevelse. Jeg så den på KP1 i Bergen som har Imax projektor for full støtte av 3d formatet. Sånn om jeg har forstått kjører mange kinoer den i 3D uten skikkelig projektor noe som kan gjøre 3D opplevelsen dårligere.

 

Om det kommer en Oppfølger har Cameron sagt at det kommer til å ta 4 år å produsere.

 

Noen som vet mer om selve 3D teknikken? Dette er Black and White i stedet for Red and Blue? Blir det mulig å få en slik opplevelse inn i stuen med HD projektor og Blu-ray når den kommer på Blu-ray om et halvt år? Eller trenger en spesielt utstyr?

Lenke til kommentar

Filmen belyser ikke minst hva som skjer når en art møter en mindre utviklet art, altså når man møter noen som er mer primitive enn en selv.

Ser vi på historie vil vi se at normen er å se på den mindre utviklede arten omtrent som man ser på skadedyr. Tenk hvite mann som møter indianere eller afrikanere.

Selve handlingen er realistisk også, hvis vi mennesker møter en art som er for primitiv til å utgjøre noen trussel for oss vil vi i beste fall prøve med gulrot først mens vi holder kjeppen klar. Vi vil ta det som vi vil ha, og vi vil ikke være redde for å massakrere den fremmede arten som om de var skadedyr. Dette vil selvsagt utløse en krig men det gjør ikke oss noe om vi er teknologisk overlegen.

 

Trolig vil det samme skje med oss dersom den andre arten er teknologisk overlegen, de vil ta det som de vil ha uten å tenke på oss.

Lenke til kommentar

Flere enn meg som sitter i ettertid og ikke får filmen ut av hodet? Det eneste jeg vil er å se filmen igjen. Tross at jeg egentlig ikke likte at den var så klisjéfyllt føler jeg dette. Fikk frysninger da jeg så trailer på TV i sta'.

 

Må også nevne noe jeg ikke tenkte over før i ettertid, og det er at jeg ble ekstremt provosert da menneskene gikk til angrep. Jeg tenkte "dette er jo oss i et nøtteskall". Trist. Mange gode budskap.

Endret av LueDotten
Lenke til kommentar

Jeg gir den 9. Jeg elsket animasjonen og miljøet som var skapt i filmen, så det veier opp for mye annet. Jeg syntes ikke hovepersonens Avatar var så overbevisende i skuespillet. Man kan jo skylde på animasjonen for det, men Neytiri hadde da mange og overbevisende ansiktsuttrykk gjennom hele filmen. Noen replikker var bare tullete og bidro ikke positivt til filmen på noen måte. Da tenker jeg spesielt på den flyscenen med "her må vi bruke øynene", "jeg ser ingen ting", "nei, det er noe dritt" (dette er ikke en korrekt gjengivelse, men dere som husker det jeg tenker på skjønner hva jeg mener). Jeg forsto budskapet til filmen i begynnelsen og slutten, men det forsvant innimellom handlingen.

 

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=583263

 

James Cameron planlegger altså en trilogi. Jeg tror ikke han kan skape en like magisk film som den Avatar vi har sett nå. Det vil i hvert fall bli vanskelig å bygge videre på den historien, for Pandora ble reddet, menneskene dro hjem, han drepte mange viktige karakterer, og hovedpersonen avla sin siste videologg.

Lenke til kommentar
Jeg satt i hvertfall igjen med et inntrykk av at Cameron er krigsmotstander, miljøforkjemper og meget religiøs :p

 

Han er iallfall krigsmotstander og miljøforkjemper. Er jo bare å lese orginal manuset så ser man det mye tydeligere :p. Om han er relgiøs vet jeg ikke noe særlig om, men er vel mer trangen for har til å forklare noe som gjør at relgion får så stor betydning her.

 

Jeg laster det om, men er usikker på loveligheten. Men ligger ute på nettet flere steder.avatar_script.pdf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...