Gå til innhold

Få tabletter i katten


Anbefalte innlegg

Katten vår har nettop vært hos vertrinær og jeg har fått en pakke med piller mot bendelorm som katten skal få i seg. Problemet er at hun er utrolig kresen, tidligere når hun gikk på p-piller så vi ingen annen råd enn å putte pillen i munnen hennes og holde den igjen til hun svelgte. Får utrolig dårlig samvittighet når vi gjør det.

 

Men nå har det seg slik at disse pillene er for store til å kunne gis på denne måten, og vi må få det i henne gjennom maten. Hvordan skal vi gjøre det?

Endret av Encore
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her i huset putter vi den vannløselige tabletten i en sprøyte(sånn uten nål) med litt vann, venter en dag og gir det til katten. Vi må holde dem fast i armer, bein, hode og kjeve for at de skal få det inn i munnviken uten at de dreper oss. når alt er inne lukker vi igjen munnen slik at de ikke kan slenge medisinen ut, men likevel slike seg om munnen.

 

De klarer nemlig alltid å finne ut om medisinen er blandet i mat.

Endret av khaffner
Lenke til kommentar
Hvis man blir nødt til å tvinge noe i en katt, er løsningen å pakke den inn i et håndkle som man deretter strammer godt så den ikke får brukt bena. Da har man enklere tilgang på munnen, og operasjonen kan gjennomføres av bare to personer i stedet for ti.

vi pleier å få det til med 2, har fått en teknikk etter 20 år med katter ;)

Lenke til kommentar

For vår del har det hjulpet veldig at kattene er vant til å få sjekket tennene regelmessig. Da får de ikke noia når de får fingre i munnen, og det holder at jeg stiller meg bak katten, setter meg på kne slik at katten holdes fast mellom beina mine og under meg, og så bruker jeg en hånd til å åpne munnen og den andre til å putte inn tablett.

Lenke til kommentar

Ene katten min får p-piller en gang i uken. Jeg legger katten mellom beina mine med ryggen ned slik at munnen blir någenlunde loddrett - putter en finger i munnen hennes fra siden så hun ikke kan lukke den - slipper pillen midt ned i munnen/ganen så hun svelger den av seg selv. :)

Bommer jeg vil hun prøve å dytte den ut med tungen.

 

Hun liker det ikke men hun klorer heldigvis aldri.

Lenke til kommentar
Njah, noen katter kan være snille som lam, men de slår seg fullstendig vrange når de skal tvinges til noe..

Når det er sagt kan det også sies at man ikke trenger å tvinge det i katten :)

Det er jo høyst varierende. Noen ganger er man heldig og kan putte det i maten, men dersom man har en katt som nekter å godta dette er tvang neste punkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...