Gå til innhold

Tips til å kjøpe dress?


Gjest medlem-98070

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-98070

Skal kjøpe meg dress, noen som har tips? Vet ikke hvor mange lapper jeg skal bruke, men vil ha en bra dress iaffal, ikek det aller billigste liksom. Hvor bør jeg lete og hvor mye må regne med å bruke? Tips til merker osv? Bør jeg styre unna butikker som Dressmann?

 

Tenker jeg går for svart, men er åpen for forslag ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilke butikker du bør gå i avhenger av hvor du bor. Du bør ihvertfall være klar for å legge 4000 på bordet, men på januarsalgene er det fort halv pris på mye. Tiger og Bäumler har jeg god erfaring med selv. Ellers kan du jo se på Zegna, Boss, Filippa K og J Lindeberg som jeg tror alle skal ligge i prisklassen 4-5k. Om det skal være første/eneste dress kjøper du enten en mørk grå eller midnattsblå.

Lenke til kommentar

Avhenger av mye hvor du bor, som brukeren Geil sier, hvilke muligheter du har med tanke på fysiske kjøpesteder.

 

Dressman fungerer helt greit.

På dresser synes iallefall jeg at det er uhyre viktig med passform. Fikk sydd inn 4 dresser jeg hadde kjøpt inn for julebordsessongen.

 

Om du har ressursene så er det veldig fint å ha flere dresser til flere anledninger.

Lenke til kommentar

Dressmann sine dresser har dårlig passform og er lagd for å passe til alle. Kvaliteten er ikke noe å hoppe i været for, men den er grei nok til julaften og nyttår før den plasseres i skapet og tas ut til konfirmasjon på våren igjen.

 

Hvis man absolutt skal kjøpe på Dressmann, så jeg at de hadde noen slimfit-bukser. Vet ikke hvordan de er, og hvordan de sitter, men det kan jo hende at de faktisk vil sitte litt bedre enn de slappe buksene de allerede har?

Forøvrig ville jeg tatt med dressen til en skredder hvis du velger å kjøpe på Dressmann, stoff, sømmer og kvaliteten generelt får du gjort lite med, men da sitter den nok hakket bedre.

 

Du sier ikke noe om hvor du er i landet, men House of Singles skal ha en del bra, og er nevnt i et par tråder om dresser her på forumet.

Endret av Henrik C
Lenke til kommentar

Du går ganske enkelt inn i de ''ekslusive'' butikkene.. Der finner du alltid noe. HansH, Scabal, Instinct osv.. 4 - 5 tusen på det meste, eller noen mer, og de sitter som skudd! Jeg har en J Lindberg, slimfit eller w/e, og den er kjempe deilig. Har også en Tiger som sitter like godt, bare ikke slim :p

 

Prøvde dressmann dresser, og det er som sagt laget for alle. Enkelte modeller ser ikke en gang forsvarlig ut.. dobbel jakkelomme greier.. wot?!

 

 

EDIT: H&M er å anbefale om du skal ha noe billig som nevnt rett over meg :D

Endret av Sindrato
Lenke til kommentar

Svart dress passer ikke til noe særlig annet enn begravelse imo... Det er hvertfall den eneste anledningen jeg bruker mine. Er ikke så fan av svarte dresser. En mørkegrå dress er helt klart mest anvenvendelig, for den passer til så og si alt. Men det er klart at man burde ha en svart dress hengende.

 

Har man en grå og en svart er man klar for alt, og legger man til en mørkeblå da er det særdeles lite man ikke kan bruke til noe av det.

Lenke til kommentar

Ulrik, jeg vet ikke hva annet jeg kan si enn FAIL.

 

Gnomiz, svart dress passer aldeles ikke til alt. På sommerhalvåret ser man idiotisk ut med sort dress. Så lenge dressen er mørk (blå eller grå) er det helt greit å gå med den i begravelser osvosv hvis man ikke går med dress så ofte, og derfor bare har en. I tillegg ser grå og blå dresser 100x bedre ut. Dessuten passer så og si alle farger til grått, mens det er en del helt normale farger som ikke passer til sort og blå. Skal man ha kun en dress er det imo best å kjøpe en grå hvis man er opptatt av at den skal kunne brukes til mest mulig.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Har ikke planer om å kjøpe mer enn en dress med det første, og regner med at jeg velger svart. Synes det er langt mer stilig enn blå/grå. Men får jo se utvalget i butikken også da...

 

Anyway, åssen ser man om en dress er fin? Annet enn om åssen den sitter? Er det f.eks noen merker som er ekstra bra? Hvis jeg først skal bruke 5000 på et klesplagg skal det være noe som man ser er the real deal. :p

Lenke til kommentar

Svart dress bruker du hovedsaklig i bryllup og begravelser, kjøper du en mørk grå eller blå får du en langt mer allsidig dress. Bruker du en helsvart dress til alle anledninger vil du som oftest se mer ut som en konfirmant enn noenting.

 

Jeg kom med forslag til merker i første post, de har alle sammen gode dresser. De fleste er 100 prosent ull, kjøp helst det. Dog har Tiger noen i blandingsmaterialer, og jeg er fornøyd med min ene. De har alle noe forskjellig snitt, så du må prøve og se hva du føler sitter best på deg. Lytt og til hva selgerne har å si, men husk at det er du som skal trives i dressen.

 

GQ har to gode guider til å kjøpe dress, How to bui a suit og Get the perfect fit. Les dem begge.

 

Igjen, sier du hvor du bor kan du få konkrete forslag til steder å handle.

Lenke til kommentar
Om det skal være første/eneste dress kjøper du enten en mørk grå eller midnattsblå.

 

Jeg er uenig. Skal man bare ha en dress skal den være svart.

Skal man ha en dress, kjøper man ikke svart.

 

Jeg mener da hvertfall at alle burde ha en svart dress :) Så heller kjøpe grå/navy osv etterpå.

Lenke til kommentar

jeg har ingen svarte dresser, har kun ei drøyt dyr beige dressjakke som jeg bruker sammen med enten et par pene jeans eller ei matchende beige bukse. skal jeg i diverse festligheter har jeg rosa (ja rosa) skjorte og slips i, syns selv jeg ser litt mer sprek ut enn alle de som går i mørk dress og lys skjorte.

 

skal jeg i begravelse så har jeg svarte dressbukser og ei sort skjorte og en grei vest.

 

men jeg må bare si at jeg er som oftest veldig casual i forhold til mange andre :p

Lenke til kommentar
Skal kjøpe meg dress, noen som har tips? Vet ikke hvor mange lapper jeg skal bruke, men vil ha en bra dress iaffal, ikek det aller billigste liksom. Hvor bør jeg lete og hvor mye må regne med å bruke? Tips til merker osv? Bør jeg styre unna butikker som Dressmann?

 

Tenker jeg går for svart, men er åpen for forslag ;)

 

Dressmann er ikke noe dårlig butikk det :) Spørs jo litt hvor mye du har tenkt å svi av da. Og kanskje litt hvor "snobbete" du er. Det er sikkert mange på oslo-vest som ville syntes dressen min var noe billig møl.

 

Jeg er 1:85 høy og slank. Jeg kjøpte en pen sort dress, en sort- og en hvit skjorte og 3 slips på Dressmann. Jeg ba betjeningen hjelpe meg med å finne en dress som passet min kroppsform - og som ikke hang og slang.

 

Jeg fikk en sort dress med dressbukse som passet perfekt og som satt godt inntil kroppen min. Jeg er veldig fornøyd med den. Betalte ca 2000 kroner for alt sammen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...