Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

THOMSON ST546 fra NGT restarter nesten hele tiden


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg postet tidligere om et lite problem jeg hadde, men har funnet ut at problemet ikke var PC-en, men heller ruteren fra NextGenTel. Det er en THOMSON ST546 med Software Release: 7.4.1.7 .

Problemet er at ved bruk hvor, jeg tror det kommer mye informasjon, så hender det ganske ofte at den bare kutter ut og restarter seg. Det er ikke uvanlig at det skjer i forbindelse med oppdatering av serverliste i spill (som for eksempel Counter-Strike: Source og andre spill med samme motor), ved avsluttning og oppdatering av spill via Steam hender det at det skjer. Det har også hendt ved vanlig nettsurfing og uTorrent har stått på.

 

Det virker som det går i perioder og det er meget irriterende med tanke på at det kan skje sånn hvert 5. - 10. minutt, så vil jeg ha en slutt på det.

 

Jeg lurer da på om det er et 'vanlig' problem med denne ruteren, eller om det er noe feil med min, eller noe som skyldes brukerfeil. Det siste jeg vil er å måtte bringe dette til NGT support, men om jeg ikke har noe valg, får jeg gjøre det :) .

 

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde det samme problemet når NGT ruteren min sto oppå en trådløs ruter jeg hadde. Problemet ga seg når jeg flyttet litt på ruteren, det var noe så enkelt som overoppheting. Dette kan du jo ihvertfall raskt sjekke.

 

Jeg hadde også et liknende problem med en tidligere NGT ruter, men den var rett og slett ødelagt. Jeg ringte NGT, og hadde ny ruter i løpet av få dager.

 

En siste ting jeg kan komme på er at ruteren mister konnektivitet og pga. det må få ny DSL/PPPoE kobling på grunn av at linjehastigheten er satt for høyt på linjen i forhold til hvor godt signal det er til der hvor du bor. Dette problemet kan oppstå f.eks. hvis linja d er satt til 20000/1800 mens linja de kanskje ikke klarer å støtte mer enn 10000/900.

 

Jeg ville bare sjekket om ruteren står et sted hvor den ikke får nok kjøling (oppå annet elektrisk utstyr, inne i et skap med lite lufting etc.), hvis du ikke kan finne noen slike problemer ville jeg bare ringt en tekniker hos NGT og bedt om ny ruter. Hvis dette ikke fører frem kan du jo feilsøke ved å be NGT sette ned hastigheten på linja for å se om ruteren blir mer stabil da, men ville hatt dette som siste utvei da ingen vil ha en tregere linje.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Hadde samme problemet. Spesielt i steam spill. Det virker som om når steam oppdaterer serverlisten så er det MAAAANGE connections som blir opprettet. Query på hver server.

 

Ifm det rebootet routern seg hver eneste gang jeg feks startet Left4Dead. Gikk inn i steam settings og satte min hastighet til modem hastighet for å redusere dette. Mener det hjalp litt.

 

Men dette tror jeg er en svakhet i modemet.

 

Fikk aldri byttet fordi jeg ved kontakt til nextgentel ble bebyrdet til å gjøre X Y og Z før de ville gjøre noe. X Y og Z var altså å nullstille hele modemet og alt oppsett jeg hadde gjort på den, noe jeg ikke orket (diverse settings med port 80 og 21 som var gjort der). + at jeg måtte være 100% sikker på at det var nok strøm på det strømnettet jeg var tilkoblet (åssen i svarte skal en person som meg vite om jeg har nok strøm? kjører apparatet så må det vel være nok strøm). + noe annet jeg ikke kommer på.

Lenke til kommentar

Jeg hadde også dette problemet.

 

Etter jeg kjørte Thomson-routeren i bridge-mode, og lot en annen router stå for selve oppkoblingen (PPPoE), så har jeg hatt dønn stabilt nett siden. Skal dog nevnes at før jeg gjorde dette, så stod Thomson-routeren på toppen av en switch, og ble ganske varm. Nå står den for seg selv, og er ikke like varm lengre. Om stabiliteten skyldes en, eller begge, av ovennevnte tiltak, er jo da spørsmålet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...