Gå til innhold

Er en Mac en PC?


Pft

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

PCen bærer et "navn" som ikke helt er fortjent alene. PC står for "Personal Computer" og er et begrep som har fulgt den siden tidenes morgen. Den tiden var en datamaskin i hjemmet noe helt utenkelig. Derfor ble det Personal Computer.

 

Dette navnet burde forlengst vært byttet ut. Både Windows-maskiner og OS X-maskiner er begge to en Personal Computer (PC). Men de kjører sine repektive forskjellige OS (Operativsystemer).

 

Alt av datamaskiner beregnet for det private hjem - er en personlig datamaskin.

 

Så svaret er nok ja, begge er en PC :-)

Lenke til kommentar

En PC er ikke stort annet enn en datamaskin. Også epleproduktene er listet opp her.

 

Men det var egentlig et bra spørsmål, har alltid hørt folk si "pc eller mac".... For eksempel i denne artikkelen og denne

.

 

Tipper skillet er der fordi Apple har prøvd av å distansere seg fra den tradisjonelle Wintell- platformen. Dette gir økt markedsføringsverdi.

 

I bunn og grunn er det bare operativsystemet som i prinsippet skiller en "PC" fra en "mac". Alle delene er mer eller mindre like.

Lenke til kommentar

Før kunne man argumentere med at en PC var en IBM PC compatibel datamaskin, (senere den generelle x86-arkitekturen, men det er flisespikking), og siden Macintosher ikker var IBM kompatible så var en Mac ikke en PC. I dag er det vanskeligere å argumentere siden Apple har byttet ut PPC med x86 og en Mac er 90% lik en tilsvarende PC, med unntak av at Apple benytter EFI o stedet for BIOS. Så, en Mac er en PC på alle mulige måter (med mindre en er fundamentalist og krever at en PC også må ha BIOS).

Lenke til kommentar

Den originale IBM PC, samt alle "kloner" av denne, kom med en BIOS. Denne BIOSen er man avhengig av den dag i dag om man skal kjøre noe arkaisk som f.eks DOS.

 

Mac har ikke noen BIOS, og er dermed ikke "IBM PC-kompatibel", uavhengig av om CPUen bruker samme instruksjonssett.

 

Ellers er jeg enig i at Mac passer inn i den generelle betegnelsen Personal Computer. Dette med "IBM PC-kompatibel" betyr heller ikke noen verdens ting i disse dager..

Lenke til kommentar

Den quod erat demonstrandumen din kan du legge vekk, Ståle, for det du siterer er ikke helt korrekt. Det er IKKE en fellesbetegnelse for OS X, men for Mac OS. En hjemmebygd PC blir dog ikke en Mac ved kun å installere et Mac OS, da Macintosh-maskinene er bygd av meget spesifikke komponenter. Dersom du bygger din egen PC av disse komponentene, og deretter installerer f.eks. OS X, har du vel pr. definisjon en Macintosh.

 

Mine femti øre. :)

 

Edit: Når det er sagt, så er såklart en Macintosh også en PC i like stor grad som andre datamaskiner.

Endret av Karl-Peder
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...