Gå til innhold

Hva skal man gjøre med de tungt narkomane utenfor Oslo s?=


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
så du er tilhenger av at de skal reke gatelangs og leve miserable liv til de dør?

Humant...

Det sa jeg aldri. Du legger ord i munnen på meg.

 

 

Det er ikke en lett problemstilling og løsningen er heller ikke enkel. Men å definere det som en sykdom og si staaakkar, hjelper ikke.
Tror ikke din løsning er den beste heller.
Lenke til kommentar
Jeg er glad du ikke er i noen maktposisjon.

 

Glad ikke du er i en!

 

Hva er galt med å sperre folk inne dersom de ødelegger samfunnet for alle andre? De narkomane burde få tilbud om gratis hjelp til avrusing og som tideligere påpekt må det skje gradvis ettersom de ikke vil tåle å slutte med en gang. De måtte selvsagt ha regelmessig oppfølging under hele perioden samt den første tiden etter at de var ferdig med stoffer slik at de ikke begynte igjen.

 

Og dersom de rett og slett aldri hadde initsiativ eller engasjemang til å komme seg ut av narkomissbruket, hvorfor ikke bare sperre dem inne på polstret celle og befri samfunnet for dem?

Lenke til kommentar
Jeg er glad du ikke er i noen maktposisjon.

 

Glad ikke du er i en!

 

Hva er galt med å sperre folk inne dersom de ødelegger samfunnet for alle andre? De narkomane burde få tilbud om gratis hjelp til avrusing og som tideligere påpekt må det skje gradvis ettersom de ikke vil tåle å slutte med en gang. De måtte selvsagt ha regelmessig oppfølging under hele perioden samt den første tiden etter at de var ferdig med stoffer slik at de ikke begynte igjen.

 

Og dersom de rett og slett aldri hadde initsiativ eller engasjemang til å komme seg ut av narkomissbruket, hvorfor ikke bare sperre dem inne på polstret celle og befri samfunnet for dem?

Delvis enig med deg, men overhodet ikke i siste utsagn. Du vet tydeligvis ingenting om avhengighet, det er ikke bare å slutte vet du, det er fysisk avhengighet det er snakk om. Hadde du klart å bare "ta initiativ" til å slutte å drikke vann eller slutte å spise? Tror nok ikke det.

 

De som er narkomane på heroin er nødt til å få gratis heroin fra institusjoner rundt omkring, samt inlosjering, oppfølging og trøst til å forsøke å slutte. Dersom de ikke klarer det må det bare få heroinen sin og bli latt være i fred. De hadde ikke stått rundt omkring i gatene dersom de hadde hatt et fast sted å være, samt et sted å få heroinen sin.

 

Dette er nok den eneste løsningen og Norge er kanskje det største behovet i verden for å få endret ruspolitikken sin. Neste skritt blir å legalisere marijuana og hasj så flere ikke havner på kjøret på heroin. Da vil det få utslag på neste generasjon. Nåværende heroinister er heroinister og man kan ikke tvinge dem til noe som helst, man må bare sørge for å gjøre livet deres så verdifult som overhodet mulig i deres situasjon.

Lenke til kommentar
Så lenge ingen gidder å spørre seg selv hvorfor folk blir narkomane, så får dere kjøre huet enda lenger opp i tarmen og syte videre over status quo.

Enkelt, folk blir narkomane pga flere faktorer. Men det ligger i "lag" såsi dersom man skal analysere hele prosessen.

 

Mennesker som potensielt blir heroinister:

1. De som potensielt kan bli heroinister (faste årsaker)

2. De som blir heroinister helt tilfeldig (medisinske årsaker)

 

Hvorfor (1) blir heroinister:

1. Faste årsaker som oppvekst, mobbing, vold i hjemmet, misbruk i tidlig alder osv.

2. Videre oppvekst og omgangskretser i ungsomstiden

3. Videre utvikling av omgangskrets og innblanding i undergrunnsmiljøer

4. "Tøffe seg for den neste"-faktor

Hvorfor (2) blir heroinister:

1. Sykdom som gjør at de får morfin som medisin mot smerter

2. Avhengighet av morfin pga smertene

3. Får ikke lenger morfin av legen pga misbruk

4. Er allerede avhengig og må ha opiater for å overleve

 

Samfunnsårsaker til at noen som helst blir heroinister:

Uansett hvilklen gruppe man befinner seg i av de ovenfor kan man ikke gå bort fra det at de som blir heroinister blir det pga miljiøet de befinner seg i. Man kan faktisk si at trappetrinn-teorien vi har hørt om hasj siden 70-tallet faktisk stemmer, fordi det rekrutterer folk inn i miljøene. Dette gjelder i aller høyeste grad for den første gruppen skissert ovenfor. Mennesker med problemer i oppveksten søker folk å være sammen med og folk som er lik seg selv. Dermed oppstår grupperinger og små "gjenger" eller vennekretser om man vil kalle det det. Man begynner gjerne å prøve røyk og alkohol i tidlig alder, allerede i 11 12-års alderen og en "tøffe seg for den neste"-faktor spiller en ganske stor rolle.

Man er i bunn og grunn redd for å ikke bli likt, derfor blir man med på det de andre gjør.

 

Så er det noen som prøver hasj siden "alle vet at det ikke er farlig" og dermed har de tilgang på alt. Det oppstår en ny kultur innad i vennegjengen og de "finner seg selv" på en annen måte. Man ønsker også alltid å ikke være en dum unge og ønsker å vise seg for de som er gamlere, altså de som har vært i miljøet lenger. Så man takker ikke nei til å prøve andre ting. Og dermed har man kanskje prøvd noe annet, som f. eks partydop osv. Når tiden har gått enda lenger har vennegjengen blitt vant til å dope seg sammen, gjerne i forbindelse med fester osv og man får da en fellesting sammen.

 

På dette tidspunktet er det enkelte som "fatter det" og stikker av eller får seg et annet liv etc og konsekvenser er at de svakeste innen viljestyrke blir hengende igjen og søker trøst i det de kan finne. Ofte heroin siden det demper alt av ekle følelser og siden de har det så enkelt tilgjengelig.

Alkohol er også litt på samme stedet og enkelte havner på alkokjøret istedet, eller i tillegg.

 

--

 

Den andre gruppen med folk som blir heroinister helt tilfeldig, det er det aller verste synes jeg. Gjerne folk med vanlig jobb som får ryggproblemer f. eks og får morfin for å døyve smertene. Og blir dermed avhengig av det og mister dermed retten på morfin fordi de har blitt avhengig. Helt idiotisk, og hvor skal de ellers få tak i opium-preparater bortsett fra miljøet? Det er jo ikke lov så de har ikke noe annet valg.

Lenke til kommentar

Vel... Alle som synes at Narkomane er sin egen lykkes smed kan tenke seg om et par ganger...

 

Hørte om en mann som ble operert og foret opp på narkotikum av legens anbefaling. Etter at behandlingen var ferdig var han avhengig. Er dette hans egen feil at han ble narkoman da?

 

Hørte om en jente på 16 år som levde et helt jævlig liv hjemme med voldelige foreldre, hun rømte og måtte leve i slummen Her måtte hun leve som prostituert for å tjene til livets opphold, det ene førte til det andre. Så er det hennes feil?

 

Disse to eksemplene er hentet fra velferdsstaten Norge, så dere som kritiserer at de "fortjener" det livet de har blitt påført kan tenke seg om. For det finnes ytre årsaker til at folk blir som som de er.

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar
Vil du heller at de skal leve resten av livet som narkotikamisbrukere da?

Leve av sosial, trygd, kriminalitet?

Ende på gaten og leve et "godt" liv?

 

Jeg vil de, meg og de andre i dette landet godt, ingen er tjent med de forholdene de lever under idag.

 

Men hva hjelper det å la det fortsette?

 

Tror du at de blir en del av samfunnet hvis du er snill med de?

Gi dem en kopp kaffe, eller et par varme sokker?

 

Jeg har sett eg god del mennesker ta den stien, de tok alle valgene selv. Hadde noen bare vært bestemt med de fra dag en, hadde de mest sannsynlig vært friske oppegående mennesker idag.

 

Hvilket menneskesyn jeg har?

Mener du virkelig at vi skal la dette fortsette, å hjemme de vekk i en park som de gjør i Bergen? Eller rett og slett hive de i en "konsentrasjonsleir", som du kaller det. Der må jobbe mot husly, mat og tørre klær?

Synes du det er ille?

Tror ikke du vet hva en konsentrasjonsleir er.

 

Når det kommer til isolasjon. må man bruke de virkemidlene man har, som ja, virker.

Tror ikke det funker å si: Hvis du ikke jobber, får du ikke se på TV ikveld, eller du må legge deg kl 10.

Hvis du leser hva jeg skrev ser du hva jeg mener bør gjøres, ut i fra hva en tung heroinmisbruker har fortalt.

 

Ja, det er ille. Du krenker et menneske og dens frihet.

 

Jeg foreslår at du tar en prat med noen som er tunge heroinmisbrukere og spør hvordan de havnet der de er, hvorfor, og hvordan oppvekst, miljø osv spiller inn. Tror du noen svarer "jeg hadde lyst til det" ?

Sett deg litt inn i hvorfor folk blir narkomane. Du har ikke peiling på hva du snakker om nå i hvert fall.

Lenke til kommentar
Alle som blir tatt tre ganger med sterkere stoffer, dvs heroin, amfetamin, kokain etc bør hives rett på arbeidsleir.

Der de plukker boss langs veiene, rydder i gatene, steller offentlige parker, vasker på skoler eller annet lignende arbeid.

Dersom de nekter, hiv de på isolasjon til de vil jobbe. Ta regelmessige blodprøver/urinprøver,

Dersom de har tatt noe --> isolasjon i 3 dager.

Alle uregelmessigheter straffes med isolasjon i 1-5 dager, alt etter hvor gale.

 

Hold dette gående til de har vært rusfri og jobbet sammenhengende i 12 mnd. Når de har greidd det, kan de slippes ut etter de har fått seg en jobb å gå til på utsiden.

Begynner de å skulke jobben innen 1 år, er det rett tilbake til leiren.

 

Tar vi vekk kundene, forsvinner gjerne selgerne også.

vet du i det hele tatt hvor mange i Norge som bruker disse stoffene du prater om?

Og en som har blitt tatt med kokain 3 ganger, så betyr ikke det automatisk at vedkommende er avhenghig, eller en byrde til samfunnet. Det er utrolig mange vellykkede mennesker i norge som er avhengig av diverse ulovlige rusmidler.

 

Og din måte vil jo bare sørge for at heroinmissbrukerne dør av abstinenser.

 

Slike som deg burde vert sperra inne på isolat i 20 år, og enda lenger hvis de ikke har endret mening...

Endret av V-by
Lenke til kommentar
kan jo bygge en egen narkomankjeller et eller annet sted

De går rundt i byen fordi de ikke har noe sted å være. Hadde man sørget for et sted der rusmissbrukerne kan bo, og sørge for at de ikke trenger å gjøre alt mulig slags dritt for å få tak i skuddet sitt. De kan få nok til at de klarer seg.

 

Å sende de ut i skauen er bare ignorant, og du har tydelighvis ikke den fjerneste anelse på hvordan en narkomans liv er.

Lenke til kommentar
Jeg er glad du ikke er i noen maktposisjon.

 

Glad ikke du er i en!

 

Hva er galt med å sperre folk inne dersom de ødelegger samfunnet for alle andre? De narkomane burde få tilbud om gratis hjelp til avrusing og som tideligere påpekt må det skje gradvis ettersom de ikke vil tåle å slutte med en gang. De måtte selvsagt ha regelmessig oppfølging under hele perioden samt den første tiden etter at de var ferdig med stoffer slik at de ikke begynte igjen.

 

Og dersom de rett og slett aldri hadde initsiativ eller engasjemang til å komme seg ut av narkomissbruket, hvorfor ikke bare sperre dem inne på polstret celle og befri samfunnet for dem?

Delvis enig med deg, men overhodet ikke i siste utsagn. Du vet tydeligvis ingenting om avhengighet, det er ikke bare å slutte vet du, det er fysisk avhengighet det er snakk om. Hadde du klart å bare "ta initiativ" til å slutte å drikke vann eller slutte å spise? Tror nok ikke det.

 

De som er narkomane på heroin er nødt til å få gratis heroin fra institusjoner rundt omkring, samt inlosjering, oppfølging og trøst til å forsøke å slutte. Dersom de ikke klarer det må det bare få heroinen sin og bli latt være i fred. De hadde ikke stått rundt omkring i gatene dersom de hadde hatt et fast sted å være, samt et sted å få heroinen sin.

 

Dette er nok den eneste løsningen og Norge er kanskje det største behovet i verden for å få endret ruspolitikken sin. Neste skritt blir å legalisere marijuana og hasj så flere ikke havner på kjøret på heroin. Da vil det få utslag på neste generasjon. Nåværende heroinister er heroinister og man kan ikke tvinge dem til noe som helst, man må bare sørge for å gjøre livet deres så verdifult som overhodet mulig i deres situasjon.

 

Mat og vann er noe folk trenger for å leve. I heroinistenes tilfelle trengs det heroin for å overleve, men ikke dersom de klarer å slutte. Man kan slutte med heroin og leve videre, men man kan ikke slutte å ta til seg mat og drikke og leve videre. Dermed blir det eksemplet ditt idiotisk!

 

De som er narkomaner ja må samles inn og sendes til hjelp enten de vil eller ikke. Motsetter de seg må de hentes med makt. Og de må få hjelpe til å slutte med heroinen eller andre stoffer. Siden dette må skje gradvis så får de belage seg på et langt opphold, men det e rfaktisk til deres eget beste.

 

Når det kommer til de som ikke klarer å slutte som du favoriserer så har man allerede lagt inn enormt arbeid i å forsøke å hjelpe dem og om de nekter å ta imot hjelpen så får man sperre dem inne så de ikke får tak i stoff, men kun mat og drikke så de overlever. Ikke at de kommer til å få et interessangt liv, men de lever sunnere enn de vil gjøre på Oslo S og/eller plata og samfunnet blir spart for å se noe mer til dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...