Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Uansvarlig å ta med kjæreste (17år) til utlandet?


Anbefalte innlegg

Jeg og kjæresten vurderer å ta en skikkelig utflukt til utlandet til sommeren, både fordi vi føler begge veldig for det og fordi vi da på en måte tar 1års feiringa i samme slengen!

 

Saken er den at verken jeg eller hun har noen gang dratt til utlandet på egenhånd før, ikke at jeg tror det skal bli noe større problem for min del, jeg klarer meg fint på egenhånd og som 20åring så er jeg jo ikke akkurat uvant med verken engelsk, hektiske situasjoner eller det å ja nettopp klare meg selv. Liker hvert fall å innbille meg selv at jeg er en ganske rolig og avslappet person, noe som gjerne får deg veldig langt i denne typen situasjoner, uansett er det bare snakk om en kort periode på to uker, og om det er i utlandet eller andre enden av Norge er da ikke allverdens i forskjell, sånn egentlig?

 

 

For min egen del er saken egentlig helt grei, noe også mine foreldre og venner også er svært positive til, de mener at en ferietur til utlandet ville passet meg og oss perfekt, og at det burde gå helt fint uten problemer.

 

 

Spørsmålet ligger mer på min bedre halv del, kjæresten min er bare 17år (uten at det er noe man tenker over til vanlig) men man kan jo ikke unngå å tenke på det faktum at hun ikke er myndig og faktisk er litt ung og skjør. Saken er om hun rett og slett er for ung til å bli med på en slik tur? Personlig ser jeg ikke på henne som noe yngre enn meg i det hele tatt (bortsett fra når hun er med diverse sinnsvake venninner og har fått i seg alt for mye energi) og til alderen å være er hun usedvanlig kontrollert av seg og finner jo aldri på noe tull, tar ansvar, tar helt avstand fra alkohol, røyk, snus og andre rusmidler osv..

 

Men mye av grunnen til at jeg selv og henne har blitt som vi har blitt skyldes jo, som det som oftest gjør veldig gode foreldre!

Uansett hvor mye frustrasjon og irritasjon det har påført meg opp igjennom årene, så kan du jo ikke annet enn å innse nå som du har voks fra deg det verste av fjortis alderen at den strenge holdningen (som du følte var riv ruskende gal, komplett idiotisk og rett og slett unaturlig) faktisk har hatt en veldig positiv innvirkning.

 

 

Det er kanskje å strekke tråden litt langt å si at de er veldig strenge, men det er klare regler og foreldrene våres (både mine og hennes) er av det vi tildels kan kalle overbeskyttende, noe som i bunn og grunn egentlig bare er en bra ting! Men det kan naturlig nok ha sine negative sider, som at de har vært utrolig skeptiske til meg (egentlig bare faren, det er vell en sånn pappa greie?) fra dag en, da jeg er tre år eldre og det dere der..

 

Ting har jo naturlig nok bedret seg etter at 6mnd har gått, men det skyldes nok mer det faktum at han innser at han ikke bli kvitt meg så lett, mer enn det at han ønsker meg der.. Med dette i bakhodet og det faktum at hun "bare" er 17år så setter jeg store spørsmålstegn rundt hvorvidt hun for lov til å bli med på en ferietur alene, bare oss to?

 

 

Sånn i utgangspunktet så ser jeg ikke noe problem ved det, ellers så ville jeg aldri blitt med på å planlegge noe sånt i utgangspunktet for det siste jeg vil gjøre er å sette henne i noen situasjon opp mot foreldrene, eller i en situasjon hvor hun kanskje ikke er moden nok eller føles seg ubekvem.

 

Men som sagt så føler vi begge oss veldig klare for en slik tur, og har utrolig lyst til å reise!

 

 

Men så har vi denne siden som kalles samvittighet og fornuft, og det faktum at jeg ikke har noen som helst anelse (har jo som sagt aldri dratt på en slik tur selv før) gjør meg litt usikker på om det i det hele tatt er riktig av meg å ta henne med? Er hun for ung, eller er det egentlig helt greit? Hvor ligger lista her egentlig?

 

Har jo flere venninner som alt i 16års alderen dro på jenteturer (de hadde riktignok gjerne med ei venninne eller to som var 18-19år), noe som jeg personlig ser på som mye mer usikkert enn en kjæreste-tur (men det er nå min mening).

 

 

 

Er det noen som har noen formening om temaet? Hvorvidt vi (hun) er for unge til en slik tur? Eller om vi burde hoppe i det først som sist og la følelsene våre guide oss?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer jo ann på hva dere er ute etter å oppnå med turen. Men som jeg leser så høres det ikke ut som dere er det vanlig festparet.

 

Så lenge du har tro på deg selv at du bare vil det beste for henne. Så ser jeg ikke noe problem i det hele tatt. Hvis du er der og passer på at hun koser seg, så kan dette bli en meget vellykket tur.

 

Og hun er ikke for ung til en sånn tur, en tur bare for å dra på fylla og gjøre mest tull -> JA. Men ikke en tur med kjæresten som bare vil ha hun med på en kosetur til utlandet.

 

Så jeg sier kjør på. Kos dere!

Lenke til kommentar

Hvor har dere tenkt dere a? det er vel noen steder som er litt mer "heavy" enn andre. Dere kan jo feks starte med en tur til tyskland, eller på en måte noe som fortsatt er i europa og ikke så veldig langt unna Norge da. Anyway, grattis med 1 års jubeleum og god tur (hvis dere drar).

Endret av Perrern
Lenke til kommentar

jeg var 17 år da jeg reiste på interrail med en kompis. Vi hadde med fake legg for noen byer har de begynt å bli litt småkjipe på det der. (ikke fake pass:P) Var ikke noe problem!

 

Du sier jo også selv at hun ikke oppfattes som 17 så hvorfor skulle det da være noe problem? :)

 

I østeuropa så hadde ikke folk prolbemer med å skjønne alderen våres, i vest så var det fritt fram!

 

sørøsteuropa så får ofte de litt klengete guttene etter dama de muligens:P (veldig generalisernede nå.)

Lenke til kommentar

Jeg ser virkelig ikke problemet her...

 

Dere begge to ønsker å reise, dere begge to føler dere klare. Begge kan, begge vil!

 

Hvis problemet er foreldrene hennes så må kjæresten din ta en prat med dem mens du krysser fringrene. Hun er kun 17 år så de har myndigheten til å nekte hun. (vil jeg tro)

 

Men at du skal få dårlig samvittighet for å ta hun med på en ferietur? Så lenge planene ikke er å forlate hun i bushen eller no sånt så burde du få god samvittighet for å planlegge en fin sommerferie for dere to sammen.

Lenke til kommentar

Vi holder oss stort sett alltid innendørs når det glir mot natt, og er ikke noen partyfolk og går for det meste stort sett sammen, så det burde ikke være noe problem :)

 

Har hørt at Tokyo og Japan generelt skal være et av de mest tyverifrie stedene i verden, hvor du praktisk talt kan sove med lommeboka klart synlig uten at det vil fallen noen inn å snappe den?

Lenke til kommentar
Vi holder oss stort sett alltid innendørs når det glir mot natt, og er ikke noen partyfolk og går for det meste stort sett sammen, så det burde ikke være noe problem :)

 

Har hørt at Tokyo og Japan generelt skal være et av de mest tyverifrie stedene i verden, hvor du praktisk talt kan sove med lommeboka klart synlig uten at det vil fallen noen inn å snappe den?

Ja, det er ikke langt fra sannheten.

Lenke til kommentar

Etter litt diskusjon frem og tilbake har vi kommet frem til at det som mest sannsynlig vil kunne slå igjennom er en tur til et europeisk land sånn i første omgang, så får en tur til Tokyo avvente til hun er 18år og bestemmer selv!

 

Kjæresten har et stort ønske om en Paris tur, så jeg tenkte det kanskje kunne ha vært noe? Hvor vi kan sette av fem dager med opphold i Disneyland Paris?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...