gardkarlsen Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Hei Jeg kom over denne artikkelen i VG idag: http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=169451 . Det er år og dag siden jeg har spist denne kaken og jeg fikk lyst til å lage den til jul. Er det noen som har gode råd, oppskrifter og tips? Hvilken kjeks bruker dere? Har dere i marsipan? Bruker dere gelestenger i? Lenke til kommentar
thomassit0 Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Tror modern har brukt Sætre Kornmo kjeks. Husker ikke om hun brukte marsipan, men brukte sånne gele "toppings" greier, kjegleformede. Ble legendary godt ihvertfall. Lenke til kommentar
Francesca_ Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Vi har alltid brukt Per kjeks. Lurer på om vi bruker den samme oppskriften som står på Delfiafettpakken, smelter sjokolade og delfiafett over vannbad, kan hende at det er noe mer oppi også, men husker ikke det helt akkurat nå. Tar en brødform og legger et lag med sjokoloade, Per kjeks, geletopper og hasselnøtter og så sjokolade og fortsetter sånn. Har også hatt noen skiver marsipan i noen ganger, det blir også veldig godt. På toppen pynter vi med nøtter og geletopper. Synes den oppskriften fra Sjuves kjøkken inneholdt litt mye "rart", cognac, appelsinmarmelade, kesam osv..., kan hende det er godt, men holder meg til den mer tradisjonelle oppskriften. Lenke til kommentar
thomassit0 Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Ja, Per kjeks var det modern brukte og, husket bare ca hvordan pakken så ut Lenke til kommentar
Fisha Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Smakte en lignende kake engang, men da var det brukt stekt kransekakemasse istedetfor kjeks! Var episk, men tror ikke det var en delfiakake. Lenke til kommentar
Fjonisen Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Delfiakake er bare så sykt godt! Tante pleide å lage det da jeg var liten. Nammenamm x 10!! Tror jeg må bestikke henne til å mekke dette en gang i nærmeste fremtid! Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Delfiakake er enkelt og du kan putte hva du vil i det som er søtt Men for smakens skyld ville jeg tilsatt litt likør også, lager kjeks av serinakakedeig jeg Lenke til kommentar
snusmumrika Skrevet 12. desember 2009 Del Skrevet 12. desember 2009 Prøv en liten porsjon (for å se om du liker) som du tilsetter peppermyntedråper!!! Lenke til kommentar
sheherezade Skrevet 12. desember 2009 Del Skrevet 12. desember 2009 Jeg bruker Per kjeks. Det står vel marsipan og i oppskrifta, men det styrer jeg unna da jeg synes det blir for søtt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå