Gå til innhold

Er Norge tom for 3g usb modem uten binding ?


Anbefalte innlegg

Jeg leter etter et 3g usb modem uten binding. Men det virker som at det er utsolgt over hele landet. Hvertfall ingen nettbutikker som har slike inn. Resultatløst søk på google også. Jeg må ha uten binding fordi jeg ikke kan binde meg av diverse grunner. Skal bruke Telenor Kontant , som er eneste løsningen uten at jeg blir ranet for penger.

 

Tanken var å kjøpe en router der du kobler 3g modemet inn i en usb port , slik at man får spredt det trådløst eller via kabel til flere pcer. Jeg finner mange routere med en slik løsning, men det er jo ubrukelig uten selve 3g modemet.

 

Men jeg fant en annen router som virker genial , denne har integret HSDPA modul og plass til simkort

 

"Flexible Connectivity

The MBM621 supports standards-based HSDPA wireless networks around the world. Integrated into the unit is an HSDPA module and SIM card. It’s easy, just plug into power and the modem will connect to your mobile operator’s high-speed wireless network. Imagine being able to connect to the Internet at broadband speeds wirelessly from anywhere there is 3G coverage. An ideal solution for home and small business CPE deployments."

 

http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2005499

 

Men jeg kan ikke se at den har fire eller flere LAN porter ? :hmm: Er det noen som har testet denne løsningen eller vet om tilsvarende produkt ? Evt kan jeg kansje kjøpe en switch og koble sammen med routern ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er jeg ny når det gjelder 3G-modem o.l.. Hva er poenget med å kjøpe "uten abenomet". Er det mulig å koble seg på nett med en slik gjennom 3G? Hva vil dette koste? :s

 

Eller er det for å spre f. eks ADSL nett ut til 3G slik at mobilen kan koble seg gratis på nett innfor dette området? :)

 

bare lurer litt :)

Lenke til kommentar

Takker for svar :)

 

Cradlepoint virker intressant, desverre er de litt dyre . Hvertfall Cradlepoint mbr1000 og mbr1200. Jeg ser de har en modell som heter mbr900, den er også framtidsrettet med tanke på framtidige 4G nett , noe jeg ser på som et pluss. Da slipper jeg engang i framtiden å bytte ut alt. Ser den koster 149 dollar på diverse nettsider i usa. Men der har de jo annen strømadapter . Skal prøve og finne europa versjon

 

Dovado UMR routern virker også grei , men etter hva jeg leser støtter den ikke 4G, så da må jeg til slutt bytte ut den

 

Går for En Cradlepoint mbr900

Lenke til kommentar

Hvor har du det fra at Dovado ikke støtter 4G?

 

Dovado følger bra med i markedet, og de kommer til å støtte 4G med en gang det finnes modem på markedet.

 

Husk at de har Svensk ledelse som følger bra med på Telia Soneras 4G-utbygging i Stockholm (samme som Telia Sonera-eide NetCom holder på med i Oslo).

 

De har også nettopp lansert en ny modell som heter 3GN som har støtte for raskere aksess enn dagens UMR. Se selv på www.dovado.com.

Lenke til kommentar

OK, ja enig i at det ikke står noe om 4G på websiten, men de kan vel neppe støtte noe som ikke er i markedet enda :)

 

Men som du ser har de relativt bred støtte for aktuelle modemer som finnes: http://www.dovado.com/umrmodems.html

 

Dessuten er Dovao et relativt lite selskap som kan snu seg litt raskere enn Netgear, Cisco/Linksys og andre ift. støtte for produkter i markedet her på berget. Dovado har f.eks. god støtte for ICE. :)

 

Og produktet er relativt billig og tilgjengelig - Clas Ohlson (!) selger UMR for under tusenlappen - websjapper som Dustin Home selger dem ned mot 800.

 

3GN skal jo være rimeligere enn UMR, og går vel for under 800 i Norge hvis du ikke trenger alt ekstra dilldall som UMR kan levere (SMS-kontroll, styring av radiobrytere via Tellstick osv)

 

3GN er også et nyere design enn UMR, og bør være bedre skodd for høyere hastigheter enn UMR.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...