Gå til innhold

Manchester United: Den store økonomitråden


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei ikkje nødvendigvis, men fara er nettopp at vi får inn ein luring som ser på klubben som si nye sandkasse. Klart det er kjekt å kunne bruke pengar på spelarar innimellom, men det er stor fare for at med ein slik eigar så får vi også inn ein med kortare tolmodigheit til trenar og støtteapparat og som muligens vil ha mykje å seie med det sportslege i klubben. Det vil ikkje vere ein betre situasjon enn den vi har i dag, til tross for at vi ikkje lenger har stor gjeld. Fordelen med Glazers er at dei ikkje har gitt SAF problemer, at han har fått halde på akkurat slik som han vil. Som tidligare nemnt så hadde det vore flott med ein eigar som sletta gjelda, men lot klubben drive seg sjølv, men det spørs rett og slett om det er spesielt realistisk når ein ser korleis rike eigarar i andre engelske klubbar oppfører seg.

Lenke til kommentar

Jeg er enig i det du sier, og tror nok det er lite trolig at en eier som dette vil trekke seg tilbake, men som jeg skrev tidligere så håper jeg på det. Men oppkjøp av United er jo mest PR retta framfor at de liker klubben, ett fåtall som vil kjøpe United fordi de elsker klubben. Dette ser vi i flere og flere klubber og det kommer til å fortsette sånn inntil noe skjer, hva vet jeg ikke. Men det jobbes vel, eller har det blitt innført at klubben skal tjene mer enn de bruker?

 

Men det er positiv trend ved at suppoerterne ikke aksepterer at eierne gjør som de vil med klubben våres, da tenker jeg på Liverpool sine aksjoner og f.eks United sin gul/grønn aksjon. Dette er noe jeg tror jeg kjøperne av United er klar over, så at de vil kommme inn i klubben og rote med sjela i klubben tror jeg ikke vil skje. Men hvem vet hva som skjer når "the boss" trekker seg... Er vel ingen manager i hele verden som han den autoriteten og respekten som han har.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nei, det er det ikke.

Litt mer utdypende?

 

Nå er ikke jeg Goldwing, men uansett.

 

Du nevner "1.6 milliarder", så jeg antar at du snakker om pengene Manchester United har i banken? Artikkelen du linker til viser kjøp og salg etter salget av Ronaldo, og er ikke en oppdatering på noe som helst angående dette.

 

Jeg vet ikke helt hva du vil ha svar på.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Tallene fra andre kvartal ble sluppet i går. Her er en blogg av Andy Green som gir en ganske god oversikt: http://andersred.blogspot.com/2011/02/uniteds-q2-2011-results-running-on-one.html

 

Noen høydepunkter:

 

Omsetning opp 7,1 % (commersial revenue opp utrolige 33 %).

 

EBITDA opp 2,8 %.

 

Klubben har kjøpt tilbake obligasjoner til en verdi av £24m.

 

Penger i banken ned til £134.5m (fra £15Xm).

 

Bruttogjeld = £489.4m. Netto = £489.4m - £134.5m = £353.9m

 

Ed Woodward (Chief of Staff) sier at det ikke er planer om å betale utbytte. Jeg aner ikke hvilket tidsperspektiv den uttalelsen har, men ingenting ble tatt i Q2 i alle fall.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 måneder senere...
  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...
  • 2 år senere...

Haha, Andy Green er blitt en parodi.

 

Glazers selger en del av klubben. Disse aksjene er deres egne private eiendeler, hvorfor i all verden skulle pengene gå til United?

 

Jeg har ingen planer om å donere penger til Apple om jeg skulle finne på å selge noen aksjer der.

Endret av Sheasy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...