grovetussen Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Hei! Får dama på besøk for første gang i helgen, tenkte å lage noe god mat, noe utenom det vanlige som er litt avansert men likevel greit å lage, det kan godt ta litt tid, for tenkte å kokkelere sammen Noe litt annet enn det vanlige taco/pizza/biff & fløtegratinerte poteter/lasagne kjøret, hvis dere er med på den? Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Sushi! Er utrolig godt og kan lages i mange(!!) forskjellige variasjoner. Det tar litt tid, men er mye mindre komplisert enn det ser ut. Er du skeptisk til rå fisk, så kan du benytte lettrøkt fisk, reker eller crabsticks i stedet. Smaker sinnsykt godt, men ta det rolig med wazabi'en i starten Lenke til kommentar
dePt Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 (endret) Paeng Chicken m/ris 1 ½ ss rød karripasta (eller mer etter smak) 1 boks kokosmelk ½ kg kyllingbryst (strimlet) 2 ts sukker 2 ts fiskesaus (kan bruke fiskebuljong) 1 neve cashew nøtter ½ boks annanas (eller mindre) 2 ts sitrongress 1 rød paprika, 1 løk, 1 gulrot Jasminris 1 - Stek kyllingen i olje 2 - Varm opp kokkosmelken. 3 - Ha cashew nøtter, annanas, sitrongress, fiskesaus og rød karripasta i blenderen. Kjør til en jevn saus. Ha i litt av kokkosmelken om det blir for tørt. 4 - Ha sausen i kokkosmelken sammen med den stekte kyllingen. 5 - Stek grønnsakene i pannen. 6 - Server med kokt ris. Endret 2. desember 2009 av dePt Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Hva med en risotto? Veldig enkelt og så avansert du ønsker den. Du trenger risottoris (man får vel stort sett tak i arborio i butikkene her i landet), kraft (det vanligste er kyllingkraft. Buljong går også greit), hvitløk, parmesan, smør, hvitvin, olivenolje og noe å ha i (f.eks. sopp, bacon, reker. Om det må varmebehandles så gjør du det før du begynner på risottoen). Kok opp kraften. Smelt et par klatter smør, ha i litt litt olje i en gryte og ha i finhakket hvitløk og f.eks. nykvernet pepper. Ha så over risen (følg mengdeanvisningen på pakken) og la denne bli gyllen av fettet. Hell over en halv dl hvitvin og kok den helt inn. Så heller du over kraft, så mye at det dekker risen. Rør godt og hell i mer kraft når det trengs. Fortsett slik til risen er nesten al-dente (rør godt hele tiden), da har du i hva enn du vil ha i og rører godt. Rør inn en klatt med smør og en god dose parmesan. Med litt flaks så har du nå en kremete og deilig risotto. Kan spises for seg selv, som forrett eller som tilbehør til et lite kjøttstykke. Og for all del, lag en prøveporsjon før selve dagen så du får følelsen med ristypen. Den ligner mer på grøtris (Om du ikke får tak i risottoris så kan du bruke grøtris, men det blir ikke helt det samme) enn yasminris for å si det sånn. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå